CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 191 din 10 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Dublă lansare de carte la Centrul Cultural Internaţional George Apostu din Bacău
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ieri seară, 8 iulie 2011, la Bacău, în selecta locaţie a Centrului Cultural "George Apostu"din Bacău, sub coordonarea distinsului amfitrion Geo Popa, a avut loc în cadrul SPECTACOLULUI CĂRŢII, o dublă lansare de carte. Evenimentul organizat de site-ul Casa Gândului (Cleopatra), în parteneriat cu Revista Armonii Culturale, a găzduit debutul poetului prof. DANIEL DĂIAN din Deva, prof. drd. al Universităţii 1 Decembrie, din Alba Iulia, cu volumul de poeme: ARBORI DE CRISTAL - volum apărut sub îngrijirea celor doi parteneri culturali. De asemenea, în urma concursului de poezie organizat de Casa Gândului, a fost lansat volumul antologic: CAPRICII EFEMERE (Ed. Armonii Culturale, Adjud, 2011), în care au fost publicaţi cei trei laureaţi ai concursului: Ana Sofian - Brăila, Gina Zaharia - Buzău şi Ionel Cernat. 
  
Atmosfera, incendiară a fost întreţinută de excelentele gazde si intermediata prin aprecieri critice pozitive, constructive şi colorata cu recitaluri de poezie şi muzică de foarte bună calitate, interpretată de comozitorul şi cantautorul Lică Chiţcan. 
  
Oaspetii, sositi in numar foarte mare, au aplaudat la scenă deschisă şi au felicitat organizatorii pentru minunatele momente de poezie dăruite din suflet. Printre cei prezenţi la manifestare s-au aflat: Mioara Băluţă şi Andrada Matei (din partea Casei Gândului - Cleopatra), Gheorghe A. Stroia, Ionel Marin , Vasile Sevastre Ghican (din partea Revistei Armonii Culturale), autorii: Gina Zaharia, Ana Sofian, iar din partea protipendadei literare şi universitare băcăuane, dl. Calistrat Costin - Preşedintele USR - Filila Bacău, prof. univ. dr. Ştefan Munteanu (Universitatea George Bacovia), însoţit de Mirela Toniţă- sufletul cenaclului universităţii - care a delectat publicul cu minunate recitaluri de poezie. De asemena au participat Relu Coţofană - Universitatea din Sorbona, poetul Ionuţ Copil din Deva şi Paula Munteanu - fost realizator de emisiuni la Radio R România (platforma Culturală Aşii Români de la Nurnberg, patronat de Ionela Van Rees Zota şi Bethold Staicu).  
  
Evenimentul, defăşurat într-o locaţie deosebită, a fost o reuşită, majoritatea invitaţilor afirmând că succesul autorilor lansaţi astăzi este garantat, prin ceea ce scriu, prin efervescenţa şi talentul de care dau dovadă. 
  
Evenimentul de ieri, de la Bacău este primul dintr-o întreagă serie de evenimente culturale, care vor avea ca partener Centrul Cultual George Apostu. Mulumim pe această cale d-lui Geo Popa, care a afirmat în închiderea manifestării: "Iată, aceasta este România profundă, România pozitivă, care va duce mai departe faima culturală a ţării. Lor, acestor tinere talente ar trebui să le acordăm deplina noastră încredere şi sprijin în tot ceea ce fac, pentru dragostea lor pentru poezie, muzică, artă. Lor le datorăm revenirea la normalitate a spiritului românesc: erudit şi valoros, prin excelenţă!" 
  
Redacţia Armonii Culturale şi Confluenţe Româneşti Internaţionale 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Dublă lansare de carte la Centrul Cultural Internaţional George Apostu din Bacău / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 191, Anul I, 10 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!