CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Doina Theiss         Publicat în: Ediţia nr. 803 din 13 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Drumul spre...fericire
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Cu fiecare răsuflare, cu fiecare secundă care trece, ne apropiem mai mult de...Infinit.
Am dori din suflet să oprim prezentul, de a nu deveni trecut, însă nu reuşim.
Chiar secunda în care scriu aceste cuvinte, îmi zîmbeşte din...mers lăsându-mă în urmă...
Timpul este mereu înaintea paşilor noştri...; el ne-a zorit şi ne zoreşte mereu; ştim că drumul pe care acum ne grăbim, ne duce spre Sfârsit şi totuşi ne grăbim mereu, fără a ne lăsa răgaz să "vedem"...Viaţa.
Nu mai avem timp sä trăim; totul este în vitezä, totul se face în fugă... fiecare caută să-şi ajungă scopul in viaţă. Unii au uitat ce este important in viaţä, crezând cä, Gucci sau Dolce & Gabbana sunt esenţa vietii..
Insă puţini ştiu că acest ţel...urmärit, ne face..."orbi", neobservând că trecem de fapt cu ochii inchişi, prin Viată...
Cînd vom fi poate aproape de "scopul" după care am alergat mereu, atunci nu ne va mai ajunge...timpul pentru a ne bucura de cele realizate.
Cine nu se opreşte să admire frumuseţea unui trandafir, sä-i mîngâie petalele catifelate, acela nu ştie sä träiascä.  

Cine nu urmăreşte cu privirea un fluture cu aripile sale dantelate, cum se opreşte pe florile minunate "särutându-le" sfios, acela nu ştie ce-i Viaţa!
Observ oameni, care nu văd decît...ceasul de la mînä şi care aleargä spre birouri, servicii, spre termine, fiind mereu in grabă, mereu in urma Timpului, încercând parcă să-l ajungă din urmă.
Aşa fäceam şi eu pînä in acea zi... în care mi s-a dat a doua şansä; şansa de a "vedea şi a simţi" Viaţa..
Eu am înţeles această şansă pe care am primit-o în dar..şi nu o voi mai pierde..
Din acea zi, în care am fost atît de aproape de ..Sfârsit, mi-am schimbat "prisma" prin care privesc viata..
Acea zi a accidentului, mi-a "deschis ochii"... arätându-mi cat de repede se poate sfarşi totul.. Atunci, cînd eşti aproape strivit şi simţi că nu mai poţi respira, nu mai gândesti la termine, la ceasul care te preseazä să alergi..nu mai gândeşti la maldărul de acte pe care-l ai de rezolvat şi care te asteaptă pe birou.., Singurul sentiment pe care l-am avut atunci...era acela de...neputinţă; voiam să mă mişc... însă picioarele parcä nu-mi aparţineau..nu mai voiau sä îmi asculte rugămintea, de a se mişca... Acea zi în care am simţit respiraţia Sfârşitului, atît de aproape de fiinţa mea, m-a făcut să privesc Viaţa, să o simt şi să fiu fericită pentru orice mic detaliu, oferit de ea.
In fiecare dimineaţă, cînd deschid ochii, privesc cerul şi mulţumesc în gând.. pentru faptul cä îl pot vedea din nou... Ascult ciripitul păsărilor, zburând( in gând) alături de ele, mulţumindu-le că există..  

Privesc copacii, care deşi goi şi infriguraţi , luptă cu frigul arätându-si sfioşii muguri pe ramuri... Mă trezesc mereu cu un zâmbet pe buze şi caut să văd Binele, în tot ce mă înconjoară... !
Simt Viaţa, îi simt pulsul şi o iubesc ! nu o voi mai scăpa din vedere, alergînd mereu cu "ochii inchişi" prin Ea! Este atât de uşor sä fim fericiţi! Nu avem nevoie de bogăţii pentru a fi fericiţi ci pentru a simti fericirea, avem nevoie doar de Minte şi de Inimă! Acolo stä ascunsă întreaga fericire omenească! Cine nu o simte, nu trebuie să o caute departe de..inimă. Ea stă ascunsă acolo şi aşteaptă doar să fie "eliberatţ" de..Minte!  

Referinţă Bibliografică:
Drumul spre...fericire / Doina Theiss : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 803, Anul III, 13 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Doina Theiss : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Theiss
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!