CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Marin Bunget         Publicat în: Ediţia nr. 263 din 20 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Drumul spre scaunul ţării este pavat cu ruşine...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Este pavat cu ruşinea pe care nu o mai au cei care ne mint de 21 de ani că vor să ajungă acolo pentru binele nostru. Este pavat cu ruşinea pe care nu o mai au prin felul cum luptă pentru acest scop. Este pavat cu ruşinea ce se revarsă asupra noastră când suntem priviţi din afară. Este pavat cu ruşinea pe care ar trebui să o avem pentru nepăsarea noastră, pentru tăcerea noastră, pentru neputinţa de a îndepărta aceste urme ale ruşinii, proţăpite în scaunul ţârii. Este pavat cu ruşinea celor care şi-au vândut demnitatea, trădându-şi semenii şi sustinandui pentru câţiva bănuţi. Este pavat cu urmele perioadei comuniste, adânc imprimate în mintea şi conştiinţa noastră, şi cu care timp de 21 de ani am mers pe acest drum, alături de indivizi de sorginte comunistă, al căror nume nu mai merită respectul pronunţiei noastre. Este pavat cu ruşinea, care pe mulţi dintre noi se pare că ne-a părăsit şi s-a aşezat în locul cel mai vizibil al unui neam, în fruntea ţării. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Drumul spre scaunul ţării este pavat cu ruşine... / Marin Bunget : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 263, Anul I, 20 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marin Bunget : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Bunget
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!