CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Cultural > Vizual >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 236 din 24 august 2011        Toate Articolele Autorului

Drumul ispasirii in Templul de la Ierusalim
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
octavian_lupu@yahoo.com

 

Drumul ispasirii este un drum impreuna cu IsusIspăşirea realizată de către Domnul Isus Hristos conduce la eliberarea noastră de sub condamnarea datorată condiţiei păcătoase în care ne aflăm. Ea este soluţia lui Dumnezeu pentru noi, mai precis pentru orice persoană care primeşte prin credinţa oferta divină. 
  
Să facem acum un exerciţiu de imaginaţie şi să ne gândim că am putea merge la Templul construit de împăratul Solomon la Ierusalim şi am înainta către clădirea acestuia trecând prin curtea exterioară în care am vedea o mulţime de închinători evrei şi ne-evrei, simbolizând pe toţi cei ce aud mesajul Evangheliei şi sunt interesaţi de el. 
  
Am trece după aceea în curtea interioară, unde am vedea jertfele aduse pe altar, ca simbol al marii jertfe a Domnului Hristos şi pe preoţi făcând ritualurile scrise în legea lui Moise, ce anunţau lucrarea pe care avea să o facă mai târziu Hristos. 
  
După aceea am urca în Templu intrând împreună cu preoţii ce slujeau în prima încăpere, numită Sfânta, unde am vedea la stânga candelabrul cu şapte sfeşnice, simbolizând prezenţa Duhului Sfânt. La dreapta am vedea masa cu pâinile puse înaintea Domnului, făcând trimitere directă la Pâinea vieţii ce s-a pogorât din ceruri, iar în faţă am vedea altarul de aur pe care se ardea tămâie aromată înaintea Domnului, simbolizând rugăciunile şi mijlocirea lui Hristos în favoarea noastră la tronul lui Dumnezeu. 
  
Am vedea după aceea cum Marele Preot ar da la o parte catapeteasma, sau perdeaua, ce acoperă intrarea în Sfânta Sfintelor şi am vedea chivotul Legământului, cu tablele Legii, având deasupra lui prezenţa divină, mai precis deasupra capacului ispăşirii, simbolizând lucrarea finală de judecată şi răscumpărare a celor sfinţi. 
  
Şi nu în ultimul rând am vedea sângele jertfei stropit peste altarul de aur, peste chivotul legământului şi peste tot Templul, arătând la Jertfa prin care pedeapsa păcatului a căzut asupra Fiului lui Dumnezeu, iar dreptatea veşnică a fost împlinită, eliberând de condamnare pe cel păcătos. 
  
Ei bine, dacă am vedea toate aceste lucruri în fiecare zi, am înţelege că ispăşirea reprezintă eliberarea oferită de Dumnezeu ce ne conduce în cele din urmă să stăm în prezenţa Sa. Ea este cheia care va deschide experienţa prezenţei Sale împreună cu noi acum şi a noastră împreună cu El în viitor, în Împărăţia cerurilor. 
  
La modul practic, în faţa nesiguranţei, dezamăgirii, răutăţii, nedreptăţii, lipsurilor, necazurilor şi altora de felul acesta, am vedea stând Persoana lui Isus Hristos şi Templul Său, deschizându-ne de fiecare dată o cale pe care să putem avansa pe drumul care duce la Împărăţia Sa. Plecând de la realităţile crude ale zilei, am înţelege că ispăşirea înseamnă eliberare de păcat, de rău şi de tot ce ne trage spre abis, fie din jur, fie din noi înşine. Ispăşirea este punctul de sprijin pe care ne putem baza pentru a putea trăi o viaţă demnă, împlinită şi fericită. 
  
Veniţi şi priviţi la Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii! 
Referinţă Bibliografică:
Drumul ispasirii in Templul de la Ierusalim / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 236, Anul I, 24 august 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!