AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 434 din 09 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Drumul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Drumul 
  
Destinul fiecărui om începe c-un drum: drumul vieţii. Şi nimeni nu poate şti dacă va fi unul scurt sau lung, lin sau anevoios. 
  
De multe ori în viaţă simţi că rătăceşti drumul, că ai nevoie de cineva care să te îndrume, că lumina aprinsă în sfeşnicul din inimă nu luminează destul pentru a-ţi desluşi ţelul. Şi atunci ceri ajutorul celor din jur, iar dacă strigătul rezonează cu persoane deosebite, acesta nu va întârzia să apară. 
  
Am crescut cu ideea că fiecare om are un drum predestinat şi doar dacă Dumnezeu vrea îl pot parcurge. Acum însă, am înţeles că drumul vieţii ni-l alegem noi, iar Dumnezeu va fi doar partenerul nostru de călătorie, va fi cumva protectorul nostru, nicidecum nu va alege El pentru noi. 
  
Îmi amintesc că părinţii mei îşi doreau ca eu să devin medic sau asistentă medicală. Dar acesta nu era visul meu. Şi poate de aceea, prin conjuncturile vieţii nu am reuşit să ajung acolo. Mai târziu am înţeles că nu era o meserie în care aş fi excelat şi atunci mi-am zis că nu întâmplător am ocolit acel drum. Viaţa avea să-mi rezerve o cale în urma căreia am dobândit o profesie care mi se potriveşte şi-n care simt că mă regăsesc. 
  
Pe parcursul vieţii vei ajunge la răscruci de drumuri, când îţi vei simţi genunchii moi şi aproape că nu vei putea păşi mai departe, neştiind ce direcţie să alegi. Porneşti pe o cale cu multe obstacole, pe care vei fi tentat să o abandonezi câteodată. Ar fi bine să n-o faci, ci să o priveşti ca pe o provocare, să nu schimbi direcţia, în speranţa că alta poate fi mai scurtă şi mai uşoară. Să-ţi urmezi intuiţia, s-o lăşi pe ea să decidă în momentele de impas şi să accepţi cu seninătate provocările care îţi întretaie calea, pentru că după ce vei învăţa lecţiile lor, vei găsi cu siguranţă ieşirea. Nu trebuie să te temi de necunoscut, pentru că doar aşa poţi învăţa lecţia suferinţei, a renunţării, trădării, iubirii şi în cele din urmă pe cea a succesului. Lasă-te purtat de drum şi-ţi vei găsi echilibrul! Secretul reuşitei va fi să nu abandonezi, căci după căutări, ţi se va desfăşura calea proprie, vei descoperi comoara ta interioară sub lumina mângâietoare a divinului . 
  
Vei călca şi drumuri ce poate nu vor duce nicăieri şi aşa vei învăţa să preţuieşti timpul. Pe altele vei frământa sub tălpile goale drumul iubirii, al căsniciei, al responsabilităţii de a fi părinte şi atâtea alte drumuri care îţi vor modela sufletul, într-o operă de artă unică, pentru că orice fiinţă este unică. Te aşteaptă multe surprize şi cărări pe care vei pune girul tău, vei cunoaşte şi sfârşituri şi începuturi de drum.Vei întâlni oameni care îşi vor însemna numele în inima ta, poate cu litere de aur. Te vor ajuta să urci culmi şi îţi vor fi aproape atunci când vei avea nevoie. 
  
Drumul este deschis, te aşteaptă să-l parcurgi şi să aşterni lumina ta peste el, să-l stropeşti cu cerneala speranţelor tale şi să-i imprimi unicitatea ta. Odată cu el şi abisurile din suflet le vei răscoli, le vei netezi cu pensula timpului tău, descoperind astfel răspunsuri la întrebările ce te frământă. 
  
Iar dacă uneori îţi vei simţi sufletul precum o sticlă fisurată, ce riscă la prima vibraţie să se transforme în mii de cioburi, tot trebuie să găseşti curajul de-a rupe lanţurile vieţii. Vei regăsi mereu calea prin desişurile fiinţei dacă te vei lăsa ghidat de inimă şi nu de propriul ego. Important este să nu te dai bătut, să-ţi laşi creativitatea să zburde şi să nască idei care te definesc. 
  
Învaţă să fii hotărât şi să urci mereu în arena vieţii pentru a lupta să-ţi împlineşti visele şi idealurile. Căci drumul vieţii este special pentru fiecare, iar prezenţa ta pe cărările sale îl face să fie încărcat de trăirile şi experienţele tale personale, de infinitul simţămintelor ce te străbat . 
  
Şi poate că nu toate drumurile visate vor avea sorţi de izbândă, dar cele care te definesc cu siguranţă vor avea! Şi mie mi s-a întâmplat! 
  
Şi pentru acestea trebuie să fii dispus să rupi întotdeauna barierele limitelor interioare. Nu căuta înafara ta, căci în interior e toată forţa. Acceptă că poţi învăţa în fiecare moment ceva nou, nu te agăţa de replica ,,eu ştiu” până nu asculţi cu atenţie spaţiul gol dintre şoapte. 
  
Vei înţelege la un moment dat că drumul vieţii tale îţi poate oferi chiar mai mult decât aştepţi tu de la el. Aşa că... merită să faci în fiecare zi o reverenţă adâncă înaintea sa... 
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Drumul / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 434, Anul II, 09 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!