CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 748 din 17 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Dragi prieteni şi cititori de pretutindeni,
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Intrând în al doilea an de viaţă, Revista de Cultură Universală Regatul Cuvântului soseşte cu puţină întârziere, poate nesesizată de dumneavoastră, dar a vă cere scuze ni se pare a fi de datoria noastră! Mulţumim pentru înţelegere!  

Este vorba de numărul 12-13 decembrie 2012, ianuarie 2013, pe care nu am putut să vi-l prezint pentru că nu rezolvasem toate aspectele raportate la difuzarea acestuia pe internet. Presupun că aţi înţeles deja că LSR îmbrăţişase, de la o lună la alta, obiceiul de a ne întârzia difuzarea promisă încă de la începuturi… A trebuit ca Directorul acestei reviste, poetul N. N. Negulescu, să se zbată ceva timp pentru a descoperi altă modalitate. Sperăm cu toţii să nu mai avem probleme din această cauză.  

Ce vă aduce nou acest număr? Ce vă prezentăm noi la începutul acestui an?  

Există, ca de obicei, un SUMAR la dispoziţia dumneavoastră, dar am să vă spun, până să-l consultaţi, că veţi avea prilejul să citiţi materiale valoroase în fiecare pagină. Nu exagerez şi, sper, vă veţi convinge.  

Eu am ales să încep cu „Conceptul de spirit şi logos, în poezia eminesciană”, autor Adrian Botez, ca semn de respect pentru Luceafărul poeziei româneşti. Pe domnul Adrian Botez îl veţi regăsi la pag. 8 cu versuri pe placul dumneavoastră.  

Apoi am poposit la Pamfletul domnului Corneliu Florea, pagina 12, care mi-a oferit o satisfacţie deosebită prin aceea că ne înfăţişează, atât de plăcut şi de bine informat, cu umor suficient şi degajat, despre „cel mai excepţional produs al spaţiului cultural românesc, şi insist, este al spaţiului cultural românesc… cel mai… poate…”. Wow! Să mori de râs, dom’le! Vă veţi convinge parcurgând pamfletul „Universitatea s-a scremut şi a ieşit un şoricel”!  

Trecând de la un domeniu la altul veţi dori, poate, să vă completaţi ori să vă împrospătaţi cunoştinţele despre istoria neamului românesc. În acest sens vă stau la dispoziţie două materiale deosebit de interesante:  

-„Adevărul istoric despre aşa-zisul popor trac”, semnat de domnul Valeriu D. Popoviciu;  

- Puncte de vedere:Istoria adevărată a descendenţei noastre”, sub semnătura doamnei Prof. dr. Maria Luminiţa Rolle (cu accent ascuţit la final, pe care eu nu-l am!).  

Pentru a vă linişti în urma celor aflate din aceste plăcute lecturi, puteţi trece la alt gen de scriere în tovărăşia prietenei noastre, Dorina Şişu, care vă oferă, de astă dată, „Bani pentru o zi” (pe care nu-i puteţi refuza dacă-i priviţi chipul de irlandeză autentică!).  

Pentru că a venit vorba de prietenie doresc să ştiţi că am citit, cu plăcere şi deosebită satisfacţie, tot ce ne relatează doamna Elena Buică în articolul intitulat, „Cipru, corolă de lumină vie…”. Este vorba de prima carte de proză a doamnei Georgeta Minodora Resteman - colega noastră de la Revista „Sfera Eonică” -, carte scrisă "în limpezimi ale cuvintelor care amintesc de cântecele sirenelor”. Vă reamintim că Georgeta Resteman a publicat, anterior, trei volume de versuri.  

Pentru că foloseam mai sus întrebarea „Ce vă aduce nou acest număr?”, nu o pot trece cu vederea pe cea a domnului George Roca: „Ce ne aduce noul an?” Este vorba despre… Hm! Veţi descoperi dumneavoastră lecturând articolul scris în maniera, atât de plăcută, proprie editorului şef al Revistei „Romanian Vip”, Australia!  

Ei bine, veţi putea lectura câte ceva din scrierile domnilor Ion Ionescu-Bucov şi Prof. dr. Ion Pachia Tatomirescu, ale doamnelor Angela Kirby şi Mariana Zavati Gardner, dar veţi avea parte şi de surpriza zilei pe care, cu siguranţă, o veţi descoperi sub titlul: „Pagina epigramiştilor sub conducerea redactorei Amy Drăgoianu!  

Ar mai fi o surpriză, foarte plăcută, constând în grafica deosebită a revistei, cu menţiunea că aparţine doamnei inginer Liliana Elena Slăvoiu, revenită în Colectivul de Redacţie cu forţe proaspete şi gânduri de fidelitate faţă de revista noastră…  

Ufff! Încă ceva ar mai fi…, referitor la aportul domnului Director N. N. Negulescu, dar va trebui să reveniţi la prima pagină, dacă nu aţi observat de la bun început, pentru a citi Filigrama Dor de Bucovina, o recenzie de foarte bună calitate, exprimată în cuvinte alese, cu grija de a fi înţelese şi de cititorii mai puţin avizaţi…  

 

În fine, să nu uit: Revista de Cultură Universală Regatul Cuvântului poate fi lecturată accesând www.editii.org. Intrând aici, accesaţi „Regatul Cuvântului” la rubrica Navigare! Sau..., direct: http://regatulcuvantului.editii.org/regat12.pdf  

 

Acestea fiind zise, vă dorim călătorie plăcută prin Regatul Cuvântului!  

 

Secretar directorat,  

Marian MALCIU  

Referinţă Bibliografică:
Dragi prieteni şi cititori de pretutindeni, / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 748, Anul III, 17 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!