CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Modele >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1078 din 13 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Dr. Diana-Georgiana Trifan. Inepuizabil motiv de admiraţie
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Numai glonţul mai ţiuie la tâmplă ca burghiul dentar şi nici el nu provoacă aşa o zguduire în cap! Puiul de şarpe nu cunoaşte această spaimă, culmea, pricinuită de om, omului, nu de om şarpelui!  

Dar, o doctoriţă dintre puţinele câte or fi în lumea suspinătorilor cu mâna la falcă preschimbă larma săpatului în creier prin canalul măselei, într-o simfonie a oaselor craniene. E aşa de frumoasă şi delicată doctoriţa, încât găurirea ori smulgerea măselelor părând aducătoarea morţii, aduce durerea de bunăvoie, în tot cazul…! E adorabil de privit într-un minut de chin, cu ochii în lacrimi şi cleştele în gură, ori chiar plângând de-a binelea, cu sfredelul înfipt până în rădăcina maxilarului, lungi minute, zile la rând şi cu toate acestea, fermecat de doctoriţa care îţi scutură tigva o dată, de două, de mai multe ori, şi totuşi îţi place să mergi singur la tortură…!  

Cum să nu, dacă e o domnişoară căreia dacă îi comparăm mâinile cu fulgul, sunt mai uşoare, dacă îi comparăm ochii cu scânteia, sunt mai luminători, dacă îi comparăm surâsul cu viaţa, e mai presus, dacă îi comparăm corpul cu trestia e mai graţios, dacă îi comparăm spiritul cu lumina e mai nemărginit, dacă îi comparăm glasul cu susurul, e mail lin…!  

Slavă domnului că e atât de frumoasă! Lucrează ca o florăreasă cu bobocii, rabdă, e delicată, nu irită, nu smunceşte, e un tablou viu, văzut şi mai frumos prin perdeaua diafană a lacrimilor din ochi. Este doctoriţa Diana-Georgiana Trifan, medic stomatolog la Clinica „Elmar Dent” din Buhuşi.  

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea „Gr. T. Popa” din Iaşi şi competenţe în Implantologie Orală, la Universitatea „Carol Davila” din Bucureşti şi în Radiologie Dentară, la aceeaşi universitate. Într-o scurtă parcurgere de timp dedicat studiului şi profesiei, doctoriţa Diana-Georgiana Trifan exemplifică urcarea în linie dreaptă şi cu paşi clari a drumului spre perfecţionare şi succes: între 2007-2011, Vicepreşedinte şi Secretar General la Liga Studenţilor în cadrul Universităţii „Gr. T. Popa” din Iaşi; septembrie 2012-aprilie 2013, medic dentist generalist la Clinica medicală „Elmar Dent” din Buhuşi, iulie 2012-aprilie 2013 medic dentist generalist la Clinica medicală Novadent din Piatra Neamţ. Înţelege şi vorbeşte limbile engleză, franceză, italiană, spaniolă, germană. Are spirit de echipă, experienţa muncii încă din facultate, când a participat la activităţile propuse de proiectele practice şi de cercetare derulate în cadrul universităţii. Are înclinaţii artistice de pictură, desen artistic, dans, este pasionată de tenis, rafting, caiac-canoe, speologie, muzică, dans, literatură, călătorii, înot, ciclism, echitaţie, carting...  

Lucrează la Clinica „Elmar Dent” cu aparatură performantă. Cabinetul fiind dotat şi cu radiologie dentară şi-a exercitat competenţele în radiologie. Lucrează protetică, endodontie, cariologie, pedodontie, chirurgie, urgenţe în stomatologie, încât suferinzii în pragul implorării minunii să vină neîntârziat la ea. Are muniţia împotriva fiarelor din măsele, poate reclădi în crenelurile feţei garnizoana de dinţi, căzută şi înlocuită de ştirbituri. Clinica „Elmar Dent” e deservită şi de asistenta Mariana Mareş, nu mai prejos în ceea ce este conştiinţa profesională şi relaţiile cu omul orientate spre o atât de amabilă purtare cu pacienţii, încât aduce cabinetului distincţia, în comparaţie cu altele la care un pas e atras înăuntru, doi paşi sunt împinşi înapoi.  

În primăvara anului 2013, pe 10 Mai, de Ziua Regalităţii am mers cu doctoriţa Diana Georgiana Trifan la Garden Party de la Palatul Elisabeta, din Bucureşti. Radia în toată înfăţişarea ei lumina unei graţii neegale cu altele. Această graţie are o explicaţie simplă: sublimitatea omenească nu are părţi separabile, după cum nici nu i se pot limita frumuseţii, formele de expunere. Doctoriţa Diana-Georgiana Trifan este un medic prin care se cunoaşte vârful performanţei profesionale şi este o domnişoară la care se vede şi se simte inepuizabilul motiv de admiraţie! A vorbi despre ea fără a recunoaşte că te farmecă este a te feri injust de o temă concretă a vieţii pe care nu o poate trata cu revoltă doctoriţa, mai ales dacă cineva o admiră, iar aceasta nu doare! E drept şi firesc de exprimat implicit propria întâlnire cu mângâierea sufletească şi frumuseţea, căreia ochii şi inima îi sunt martori.  

Doctoriţa Diana-Georgiana Trifan este un profesionist excelent, salvator din mâinile durerii celei mai nesuportabile şi e o domnişoară realmente plăcută, cuceritoare, un om prin care iubirea poate lucra la piatră! De un astfel de medic este nevoie, ca ţipătul durerii din minte să-şi mai moaie acuitatea! (Aurel V. ZGHERAN aurel.vzgheran@yahoo.com)  

Referinţă Bibliografică:
Dr. Diana-Georgiana Trifan. Inepuizabil motiv de admiraţie / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1078, Anul III, 13 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!