CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Mihaela Mihăilă         Publicat în: Ediţia nr. 356 din 22 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Două lumânări...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Două lumânări îşi topeau lacrimile de ceară pe masuţa din camera unde trebuia să pună moşul cadourile sub brăduţ. Lumina lor încălzea chipul îngândurat si totodată senin al unei femei trecută de vârsta tinereţii. Îşi aştepta colindătorii cu brăduţul împodobit , sperând că nu vor uita să treacă şi pe la căsuţa ei. Era seara de Ajun. Privind lumânările, parcă a fost vrăjită şi, în acel moment, a avut sentimentul că le aude vorbind. Şopteau cuvinte nemaiauzite de ea, dar le înţelegea sensul .Una dintre ele spunea că ar fi ars cu mai multă strălucire dacă ar fi luminat chipul a doi îndrăgostiţi, cealaltă îşi plângea picăturile de ceară pierdute, fiindu-i frică de finalul inevitabil ,când se va fi terminat de ars. Îngândurate, amândouă lumânările îşi topeau trupurile de ceară ,sacrificându-se pentru a face un pic de lumină în camera fiinţei ce nu îşi găsea liniştea . Plecase demult cu gândul undeva departe, într-un loc unde ar fi vrut să fi trăit cu adevărat şi nu numai să-l viseze. O lume magică a iubirii adevărate ,unde să poată dărui tot ce a ascuns sub privirea măslinie. 
  
Timpul a trecut ,colindătorii se auzeau în vecini, ca din treacăt le-a spus lumânărilor:,,Mulţumesc"!... Înfiorată de gândul ei se îmbujoră, dar ştia că nimeni nu o poate auzi că vorbeşte, cu... două lumânări. 
  
Se duse spre portiţa casei târâind piciorele pe zăpada proaspăt căzută, verifica să fie deschisă, căci aşa trebuie să primeşti colindătorii ...  
  
Nu se putea! 
  
Venise !...  
  
Era o iluzie?... Sau era chiar el, cel pe care de mult timp îl ascunsese undeva într-un loc secret al inimii ei? Nu spuse nimic, privea şi surâdea, chipul ei blând se transformase , părea o floare, abia înflorită. 
  
Alergă spre el şi-l înconjură cu mâinile ce uitaseră aroma atingerii.Părea că e în lumea din vis... Privea zăpada de pe umerii săi şi atunci ştiu, ştiu că el era acolo de ceva timp, aşteptând ca ea să-i vină în întâmpinare. Deschise buzele să spună: ,, Bun-venit ,iubirea mea, Crăciun fericit!”. Şi apoi, ascultă răspunsul, dar el o sărută încet şi îi sărută mâinile care mereu i-au mângâiat chipul şi spuse :,,Cât de frumoasă eşti, mi-ai lipsit atât, atât de mult!  
  
Timpul se oprise în loc pentru ea, închise ochii să soarbă sunetul vorbelor, dar când îi deschise , el dispăru. 
  
Din dorinţa de a-l avea alături în seara de Ajun, chemase ,cu gândul, sufletul lui .Era fericită că doar şi pentru o clipă a venit pe aripa unui vis , o iluzie, dar care ia dăruit cel mai frumos cadou ce putea să-l primească ...  
  
Cu zâmbet pe buze ,intră în odăiţa luminată de cele două lumânări ce aproape se contopeau, unindu-şi trupurile de ceară ,cu lacrimile lor izvorâte din arderea flăcărilor jucăuşe. Le privi, spunându-le:,,Aţi văzut, nu m-a uitat, acum voi putea primi sărbătoarea Crăciunului cu inima plină de bucurie. Am să vă sting flacăra, să nu vă terminaţi drumul prin această lume ,acum, aşa cum s-a potolit şi dorul meu.El va continua să-şi urmeze cărarea spre un viitor în care voi , arzând la fereastra mea, îi veţi arăta iubirii, drumul spre inima mea”! 
  
. 
  
În prag de sărbătoare ,doresc să vă urez ca dorinţele ,chiar fiind doar cele din vise ,să vi se împlinească ,măcar pentru o clipă ,şi să vă aducă linişte în suflet şi bucurie pe chip...  
  
SĂRBĂTORI FERICITE! 
  
cu drag, 
  
Mihaela Mihăilă 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Două lumânări... / Mihaela Mihăilă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 356, Anul I, 22 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihaela Mihăilă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Mihăilă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!