CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Lucia Secoşanu         Publicat în: Ediţia nr. 430 din 05 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Dorul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

Ca un şobolan hămesit, dorul meu roade amintirile... Nu ştie că pe bucata de brânză s-a pus otravă? Ba ştie, dar nu mai contează. Îi e foame... Între nimic şi speranţă, are doar atât: amintiri! Între ieri şi azi, amintiri. Între azi şi mâine? Nimic! Lacrima este oaza care-i alină setea. Şi ce dacă ieri a trecut lăsând încă un bob de otravă pe bucata de brânză? Dorul meu vrea balsamul dulce al morţii. Dar pic cu pic, otrava l-a imunizat. Nu poate muri. Moartea nu-şi are loc în inima dorului. Doar durerea! E stăpână peste un imperiu de dorinţe născute doar pentru a muri neîmplinite. Pic cu pic acidul realităţii arde speranţa, transformând imaginea zilei de mâine într-o rană fără pansament. Bandajul nu mai poate acoperi plaga. Încrederea a devenit un cuvânt fără conţinut. Iubirea o marfă excentrică, pe care-o vezi în vitrinele prăvăliilor de lux, de unde nu poţi cumpăra, fiindcă nu ai arginţii pretinşi... Şobolanul caută înfometat. Nu poate scăpa de foame. Foamea, nevoie demonică care-l ţine în viaţă pentru a aştepta ziua de mâine îşi cere dreptul. Dorul meu este pedepsit la viaţă. Şobolanul roade amintiri... Un gând de-aici aici, unul de dincolo... Faptele îşi schimbă forma. Adevărul de azi, nu mai seamănă cu cel de ieri. Valorile, s-au schimbat! Şobolanul înghite pe nemestecate timpul. Timpul trecut, nu mai are gustul celui prezent! Câtă naivitate... Ce vremuri bune s-au dus, pline de lacrimi deşarte! Prezentul. Doar prezentul e amar! Mereu prezentul ne pune la încercare... Punte fragilă, pe care trebuie s-o trecem. Şi Doamne! Întotdeauna ştim ce trebuia să facem, după! După, când timpul ne dă răgaz să judecăm, când avem vreme să alegem ce-ar fi fost mai bine... Prezentul însă, nu ne dă vreme. El, trece! Şi lasă situaţii nerezolvate! Prezentul, examinator nemilos. Prezentul examen la care nu poţi copia! Şobolanul, a schimbat de mult faţa trecutului. Amintirile sunt acum dantele de mătase! Imagini nepreţuite care fac inima să ardă, pentru că, au trecut pentru totdeauna! Din trecut a rămas doar un evantai chinezesc, pictat cu întâmplăriri minunate, care vântură lacrimi... Dorul le ocroteşte, cu zgârcenie. La păstrează cu avariţie! Aduc lacrimi, dar e tot ce rămâne... Şi totuşi şobolanul şi-ar dori uitarea! A obosit. E prea mult. E prea greu. Incisivii ascuţiţi ai rozătoarei s-au tocit, s-au rupt tot muşcând din cremenea aducerii aminte. De-acum nu mai roade. Înghite pe nemestecate. Ca să inghită mai usor, udă cu lacrimi şi merge! O amintire, altă amintire... Un şoarice ghiftuit care nu mai vrea să se hrănească! Nu mai poate înghiţi! Dar nu are ce face. Înghite. Prezentul vine doar pentru a naşte alte amintiri... Şi alte lacrimi!  

Referinţă Bibliografică:
Dorul / Lucia Secoşanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 430, Anul II, 05 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Lucia Secoşanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lucia Secoşanu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!