CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Strofe > Valori >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 829 din 08 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

DORU CRISTIAN DELIU – grafician, pictor

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

POEME ÎN LUMINĂ ŞI CULOARE  

PORTRET DE ARTIST

DORU CRISTIAN DELIU – grafician, pictor  

1970 – S-a născut la 25 august, Craiova.
1997- Absolvă Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova.
2004- Absolvă Facultatea de Arte Plastice (Grafică), din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti.  


EXPOZIŢII PERSONALE ŞI COLECTIVE  


1996-1999- Grafică şi pictură, Galeriile ,,Cromatic”, Craiova  

1999,2000- Pictură, Muzeul de Arta şi Etnografie ,,Palatul Marincu”, Calafat  

2002- Gravură, ,,Artjazz Club”, Bucureşti
2003- Desen, ,,Atelier 35”, Bucureşti
2003- Grafică, Sala Radio (Societatea Română de Radiodifuziune), Bucureşti
2004- Grafică, Palatul Mogoşoaia, Bucureşti
2004- Grafică, Casa Americii Latine, Bucureşti
2004-2005- Grafică, Expoziţii organizate de Biroul de Informare al Consiliului Europei la Bucureşti în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe –Chişinău şiVarşovia  

Peisajul citadin este emblematic pentru opera artistului. Personajele sunt însufleţite de culorile ce le conturează. Pictorul ne răsfaţă, invitându-ne să descoperim misterul Bucureştiului de altădată cu poveştile-i fascinante, cu parfum de reverenţe şi curtoazie, încercând astfel să păstreze viu spiritul unei lumi pitoreşti, cu aer burghez, iar farmecul cadenţelor sale să se regăsească în aceste peisaje cu accente boeme.  

Căci doar arta neviciată mai poate răzbate în haos, mai are puterea să demonstreze că esenţa stă în nobleţe, în valorile unei lumi apuse şi că misterul timpului decorează realitatea.  

Impresionante lucrări realizate de artiştii plastici ce vor face obiectul prezentei rubrici vor înnobila volumul de colecţie pe care ASOCIAŢIA CULTURALĂ ,,REGAL D`ART” îl va edita sub titlul ,,RECURS LA ÎNŢELEPCIUNE. MANUAL DESPRE UMANIZAREA PUSTIULUI” (maxime, cugetări, aforisme, citate celebre).  

Material realizat de ASOCIAŢIA CULTURALĂ ,,REGAL D`ART”  

 
Referinţă Bibliografică:
DORU CRISTIAN DELIU – grafician, pictor / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 829, Anul III, 08 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!