CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 718 din 18 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

DORINŢE ŞI SIMŢĂMINTE LA SFÂRŞITUL ANULUI 2012
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimaţi Autori şi Colaboratori ai revistei Confluenţe Literare,  
 
Vă scriu după o perioadă mai lungă de absenţă în spaţiul media, fapt datorat unor probleme de sănătate, care nu mi-au permis să mai pot scrie ca înainte. Din fericire, am găsit răgazul necesar pentru a mai putea îmbunătăţi soluţia tehnică, astfel încât publicaţia să poată avansa către o mai largă audienţă.  
 
După cum poate aţi remarcat, titlul a fost schimbat în „Confluenţe Literare”, acesta fiind mai bine ales pentru profilul publicaţiei. Nu este simplu să poţi găsi un titlu potrivit şi numai timpul poate valida o astfel de alegere. În orice caz, numele „Confluenţe Literare” marchează o schimbare a publicului ţintă vizat, mai precis pe toţi cei care apreciază noţiunea de literatură şi au preocupări în acest sens.  
 
În cursul anului 2012 atenţia publicului românesc a fost atrasă mai mult decât oricând de subiectele politice, alături de cele mondene şi de divertisment. Din acest punct de vedere, traficul a fost ceva mai scăzut, problemă pe care au avut-o toate revistele culturale. De fapt, 2012 este şi anul dispariţiei de facto a canalului TVR Cultural, fapt care subliniază încă o dată lipsa de interes din partea majorităţii publicului românesc asupra subiectelor ce ţin de acest gen.  
 
De aceea, îmi dau seama că reprezintă un efort temerar acela de a continua să scrii artistic într-un mediu ce se înnămoleşte pe zi ce trece în producţii slabe calitativ, într-un blogging suburban şi dadaist. Dar vremurile se schimbă şi poate în viitor vom avea un public cititor mai educat şi mai dedicat valorilor literare autentice. Însă nimeni nu poate cunoaşte viitorul şi de aceea, cred că un adevărat autor scrie în primul rând fiindcă simte în sufletul său această vocaţie cu totul specială. El este asemenea unei flori care îşi expune petalele indiferent dacă există sau nu privitori.  
 
Astfel, am înţeles dezamăgirea anumitor autori care au ales să nu mai publice în cadrul revistei şi le-am respectat decizia. Între timp au apărut alţi autori, care au continuat fluxul publicării într-un ritm constant de aproximativ 5 – 7 articole pe zi. Mă bucură acest lucru, mai ales fiindcă am luat decizia suspendării conturilor inactive pe o durată mai mare de un an. Aceasta este o măsură de protecţie informatică, fiindcă dacă un cont este inactiv pe o durată aşa de mare, este posibil ca autorul în cauză să fi renunţat la adresa de mail ataşată contului respectiv, fapt care o poate face disponibilă unor persoane neautorizate. Oricum, procedura de reactivare este simplă şi o voi face la cerere, iar articolele vor rămâne în continuare active, fiind suspendat doar dreptul de publicare şi atât. Articolele nu vor fi şterse de pe site decât de către autori, sau doar atunci când se va ajunge la situaţia de limitare a spaţiului, care deocamdată nu este cazul.  
 
Dar fiindcă nu doresc să mă extind prea mult în această direcţie, doresc foarte mult ca la sfârşit de an să vă mulţumesc pentru colaborarea constantă în cadrul acestui proiect literar-artistic şi cultural şi pentru susţinerea morală pe care mulţi dintre dumneavoastră mi-aţi acordat-o.  
 
Aduc mulţumiri speciale lui George Roca, pe care îl consider co-fondator al publicaţiei, pentru nenumăratele articole publicate în numele a zeci, ba chiar sute de autori, care au preferat această cale în locul publicării directe.  
 
Mulţumesc celor care au făcut comentarii la articolele publicate de către alţi autori, iar în calitate de autor, vă mulţumesc celor care aţi comentat articolele sau materialele audio pe care le-am publicat. Este bine să ne sprijinim prin încurajare unii pe alţii, mai ales când trecem prin momente dificile. Nu este bine ca omul să rămână singur în faţa nesiguranţei vieţii, iar acest lucru trebuie să îl avem în vedere mereu unii faţă de alţii.  
 
Dorinţa mea este ca prin intermediul proiectului Confluenţe Literare să se poată închega o comunitate puternică dedicată valorilor culturale şi literar-artistice. Deşi sunt inginer ca formaţie, mi-am descoperit în timp această dorinţă nesatisfăcută până de curând de a scrie frumos, cu sens şi pentru semeni, de a aduce lumină, speranţă şi încredere. Acest lucru ne transformă şi ne dă aripi, ne transformă în adevăraţi oameni, care comunică, simt şi exprimă cu bucurie ceea ce trăiesc.  
 
Faptul că am putut să ne cunoaştem prin intermediul acestui atelier de creaţie este un un lucru minunat pe care doresc să îl dezvoltăm în anul care va veni. Indiferent de norii ce se strâng deasupra noastră, dacă interiorul nostru va fi înălţat prin exerciţul creativ-artistic, atunci lumina se va naşte şi se va propaga din lăuntrul nostru. Acesta este crezul meu în ce priveşte calitatea de a fi un autor autentic, care trăieşte pentru a exprima valorile perene ale adevărului şi binelui indiferent de vreme.  
 
 
Vă doresc un „Crăciun Fericit” şi un sincer „La Mulţi Ani”!  
 
Cu multă simpatie,  
 
Octavian Lupu  
 
Fondator Confluenţe Literare  
 
 
Referinţă Bibliografică:
DORINŢE ŞI SIMŢĂMINTE LA SFÂRŞITUL ANULUI 2012 / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 718, Anul II, 18 decembrie 2012, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!