CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 353 din 19 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

DORINŢE ŞI SIMŢĂMINTE LA SFÂRŞIT DE AN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu fiecare clipă care ne apropie de sărbătoarea naşterii Domnului şi de sfârşitul de an, am o dorinţă tot mai puternică să împărtăşesc bucuria ce trebuie să ne însoţească o dată cu intrarea în noul an, deopotrivă astronomic şi calendaristic. Nu este vorba de un simbolic şi poate devenit banal „La mulţi ani”, ci de un sentiment mult mai profund care mă determină să mă adresez direct tuturor colaboratorilor şi cititorilor revistei Confluenţe Româneşti, precum şi tuturor publicaţiilor media cu care am avut ocazia să colaborez în acest an. Mai precis, am convingerea că înaintea noastră se află un nou început, o nouă şansă de a corecta tot ce a fost greşit în trecut şi de a zămisli lucruri noi, frumoase, chiar grandioase.  
 
Cugetul mi se îndreaptă deopotrivă spre întregul spaţiu românesc, atât cel din ţară, cât şi cel din străinătate, cu aceleaşi simţăminte calde şi pline de simpatie, fiindcă indiferent unde ne-am afla, totuşi împreună suntem părţi ale colţului de univers numit România. Dincolo de discursul politic, pe care personal nu îl agreez, sau de cel metafizic, aflat uneori mult prea departe de realitate, acest cuvânt, acest nume de „român” este destinat să ne unească chiar dacă suntem la mii de kilometrii unii de alţii.  
 
Suntem o singură mare familie, care avem nevoie să conştientizăm mai mult decât oricând identitatea noastră unică în această lume. Suntem o singură esenţă materializată în milioane de ipostaze, din care nu trebuie să lipsească niciuna pentru ca întregul să poată fi reconstituit. Suntem legaţi printr-o identitate ce ne marchează, ne determină, dar ne şi oferă posibilităţi nebănuite.  
 
Cu gândul către milioanele de oameni ce trăiesc sub cerul de multe ori cenuşiu al acestei ţări sau dincolo de hotare, am dorinţa ca anul ce urmează să fie mai bun, să ne apropie mai mult unii de alţii şi să ne aducă mai multă speranţă pentru viitor.  
 
Pentru toţi cei care au urmărit paginile revistei Confluenţe Româneşti, am cea mai aleasă consideraţie, preţuire şi respect. Intenţia mea a fost de a crea o publicaţie care să reflecte elementele de valoare din sufletul românesc. Nu ştiu cât de mult am putut realiza ceva din acest ideal înalt, dar cred că totuşi paşi importanţi au fost făcuţi în această direcţie.  
 
Pentru toţi cei care au avut „curajul” de a se abona şi primi pe e-mail mesajele noastre, deseori confundate în mod nefericit cu spam-uri, am cea mai de seamă preţuire. Fiindcă a te abona la o publicaţie presupune un ataşament special faţă de ceea ce se distribuie şi o răbdare plină de înţelegere atunci când conţinutul nu este totdeauna conform cu ceea ce te-ai fi aşteptat.  
 
Pentru toţi care au comentat paginile noastre în sistemul Facebook, am o recunoştinţă aparte, fiindcă astfel fiecare dintre autorii de articole au avut ocazia de a înţelege mai bine profilul de audienţă pe care au reuşit să îl atragă. De fapt, nici un autor nu se poate perfecţiona dacă nu are comentarii care să îl ajute să se îndrepte în ceea ce scrie şi să urmeze direcţia spre care este încurajat.  
 
Pentru toţi cei care au contribuit cu materiale publicistice, mai precis către autori, am un salut special de călduroasă simpatie şi prietenie. Eu însumi autor, simt mai mult decât pot spune în cuvinte legătura de suflet care s-a stabilit între toţi cei care au scris de-a lungul acestui an la Confluenţe Româneşti. Voi sunteţi cei care daţi viaţă revistei prin expunerea publică a ideilor, emoţiilor şi trăirilor, al acelui univers interior ce se descoperă prin intermediul cuvintelor exprimate armonios prin articole pe diferite teme şi nu în ultimul rând prin lirica poeziei.  
 
Pentru editurile şi publicaţiile prietene ce ne-au ajutat în promovarea conţinutului revistei Confluenţe Româneşti, am o consideraţie cu totul aparte şi adresez cele mai sincere mulţumiri, fiindcă deşi publicaţia noastră este atât de tânără (abia s-au împlinit nouă luni de la lansare), totuşi a fost considerată ca un partener de încredere prin promovare directă sau prin preluare de conţinut.  
 
În final, pentru anul care urmează urez la toţi cei care citesc aceste rânduri multă bucurie, împlinire şi binecuvântare alături de cei dragi. Fie ca anul care urmează să aducă apusul unui ev al cenuşiului şi să fie începutul unei etape pline de lumină, încredere şi speranţă pentru întreg spaţiul românesc.  
 
Fie ca România să renască, iar românii să aibă parte de bucurie în această lume!  
 
SĂRBĂTORI FERICITE şi LA MULŢI ANI!  
 
Octavian Lupu  
 
Bucureşti  
 
18.12.2011  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
DORINŢE ŞI SIMŢĂMINTE LA SFÂRŞIT DE AN / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 353, Anul I, 19 decembrie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!