CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Doru Chirtoaca         Publicat în: Ediţia nr. 111 din 21 aprilie 2011        Toate Articolele Autorului

DORIN CHIRTOACĂ DECLARĂ LA BUCUREŞTI CĂ DE VA CONTINUA DEZVOLTAREA MUNICIPIULUI CHIŞINĂU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(19 aprilie 2011) REF: Dorin Chirtoacă: Chişinăul a făcut trecerea de la administraţia de tip sovietic la una europeană şi continuăm dezvoltarea municipiului Chişinău  
  
Chişinăul a reuşit să evite falimentul prin reformele făcute de Primărie în ultimii 4 ani şi a intrat, acum, în perioada de stabilizare şi dezvoltare durabilă, a declarat primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, în faţa celor 200 de oameni de afaceri români şi străini care au participat, marţi, la Bucureşti, România, la conferinţa „Infrastructură inteligentă în Europa de Sud-Est”, organizată de Forum Invest. La forum a participat şi primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, care s-a declarat bucuros să îl reîntâlnească pe primarul Chirtoacă şi să audă că „se întâmplă lucruri bune la Chişinău, o zonă atât de tulburată în trecut care a ajuns să se mişte bine acum şi să se apropie de Europa”. 
  
Dorin Chirtoacă a spus, în prezentarea sa, că municipiul Chişinău a traversat un drum greu de acum 4 ani, când se afla pe marginea prăpastiei din cauza datoriilor acumulate, conturilor blocate şi bugetului extrem de mic. „Acum am devenit un partener de încredere al instituţiilor financiare internaţionale şi asta numai datorită reformelor implementate”, a spus Dorin Chirtoacă, care a prezentat măsurile pe care le-a luat ca primar pentru a redresa financiar Chişinăul astfel încât acum se poate vorbi de planuri majore de investiţii. 
  
Primarul Chirtoacă le-a vorbit oamenilor de afaceri despre proiectele aflate în derulare la nivelul Chişinăului şi i-a invitat în capitala Republicii Moldova pentru investiţii şi găsirea de oportunităţi de afaceri. Primarul Chirtoacă a spus că are drept prioritate programele de investiţii pentru crearea de noi locuri de muncă. El a declarat că există mai multe planuri de investiţii, în prezent, privind reabilitarea drumurilor din Chişinău, extinderea reţelelor de apă şi canalizare astfel încât să se atingă gradul de 100%, reabilitarea şi izolarea termică a blocurilor de locuit şi a celorlalte clădiri, Programul „Prima Casă”, finalizarea construcţiei bulevardului Mircea cel Bătrân, construirea cartierului de locuit „Budeşti-9” din sectorul Ciocana, program privind concesionarea parcărilor din Chişinău, reconstrucţia Pieţei Centrale, modernizarea SA „Apă-Canal” şi a SA „Termocom”, construcţia bulevardului Cantemir, amenajarea parcului Valea Morilor, amenajarea albiei râului Bâc şi altele. „Marea majoritate a acestor proiecte va fi realizată prin parteneriate public-private. Deci sunteţi bineveniţi la Chişinău pentru că sunt multe oportunităţi de afaceri”, a afirmat, la Bucureşti, primarul Dorin Chirtoacă.  
  
„Am reuşit să implementăm un pachet de masuri menit să facă trecerea de la administraţia de tip sovietic, cu care am preluat Chişinăul, la cea de tip european”, a spus Chirtoacă.  
  
19 aprilie 2011 
  
Direcţia Relaţii Publice,  
  
Primăria mun. Chişinău 
  
bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83 
  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova 
  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708 
  
e-mail: drp@pmc.md; web: www.chisinau.md 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
DORIN CHIRTOACĂ DECLARĂ LA BUCUREŞTI CĂ DE VA CONTINUA DEZVOLTAREA MUNICIPIULUI CHIŞINĂU / Doru Chirtoaca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 111, Anul I, 21 aprilie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Doru Chirtoaca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doru Chirtoaca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!