CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Dorel Schor         Publicat în: Ediţia nr. 942 din 30 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - EXPOZIŢIE DE ARTĂ PLASTICĂ LA HAIFA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Suntem invitaţi la o interesantă expoziţie vernisată la Haifa, cu lucrările a trei artişti plastici. Participă: pictoriţă Iolanda Brandes, caricaturistul (şi fotograful) Eduard Mattes şi pictorul Peter Zvi Gall. Fiecare din cei trei expozanţi cultiva o formă de expresie originală, bazată pe personalitatea sa artistică şi relaţia cu lumea înconjurătoare. O latură comună a celor trei ar fi afinitatea şi pasiunea pentru artele vizuale, deşi pregătirea profesională de bază e în alte domenii.  
.  
 
Frumuseţea detaliilor în lucrările Iolandei Brandes din Iaşi, inginer chimist  
 
Cu o evidentă predilecţie pentru texturile decorative, pentru grafică îmbinată natural cu cromatica vie şi expresiva, pictoriţă ne dezvăluie frumuseţea detalilor, expresivitatea amănuntelor pe care nu le observăm în mod obişnuit, dar care ne fac viaţa mai picantă. Tema maternităţii, a familiei că celula de bază a societăţii, feminitatea şi sfidarea unor convenţii, textura încărcată de expresionism - sunt abordate temerar şi emoţional. Portretele fără chip cultiva esenţa şi poezia vizuală.  
 
Eduard Mates prezent cu imagini fotografice şi caricaturi  
 
Pe arhitectul Eduard Mattes îl apreciem de mai multă vreme pentru multitudinea preocupărilor extraprofesionale: pictura, grafică, desen, fotografie. De data aceasta expune imagini surprinse cu aparatul fotografic, dar şi o serie de caricaturi ale unor celebrităţi în muzică de jaz. Benny Goodmann, John Lee Hoocker, Louis Armstrong, Charles Mingus, Carlos Santana sunt surprinşi în atitudini comice cu un excelent simţ al umorului, dar şi cu neascunsă simpatie. Ironia subtilă, umorul discret, concepţia originală conferă portretelor amuzante o încărcătură simbolică.  
 
Zvi Peter Gall, auto-identificare cu produsul artistic  
 
Obişnuit al galeriei şi trăitor în lumea lucrărilor plastice, Zvi Peter Gall esenţializează cu firească încărcătura filozofică, într-un context fabulos. El însuşi fiu de pictor, crescut în universul culorilor, era aproape inevitabil să se îndrepte spre această formă de expresie tipică. Linia, culoarea, compoziţia caleidoscopică demonstrează imaginaţie şi auto-identificare cu produsul artistic.  
 
De menţionat că exponatele celor trei artişti plastici demonstrează profesionalism, imaginaţie, experienţa şi creativitate.  
 
Dr. Dorel SCHOR  
Tel Aviv  
30 iulie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - EXPOZIŢIE DE ARTĂ PLASTICĂ LA HAIFA / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 942, Anul III, 30 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!