CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Dorel Schor         Publicat în: Ediţia nr. 1303 din 26 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - ORNA BEN SHOSHAN - PICTURI NEUZUALE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ce înseamnă neuzual? Doar toate tablourile Ornei Ben Shoshan nu sunt obişnuite, nu seamănă cu lucrările altor pictori şi pot fi recunoscute de la distanţă că fiind ale ei. Picturile Ornei nu sunt caracteristice numai unui loc oarecare sau unui timp anume. O continua infuzie de experienţă spirituală permite deschiderea unei ferestre virtuale către alte dimensiuni, care nu ţin seama de loc şi de timp, conferindu-i generos atributele de magic şi misterios.  
 
Orna Ben Shoshan este posesoarea unui stil propriu, original, cu rezolvări mereu surprinzătoare, care oferă iubitorului de artă o senzaţie de bine, o justificată stare de optimism. Metafore surprinzătoare, aluzii inteligente, alegorii creative, compoziţii (numai) aparent ciudate se sublimează firesc în umorul stenic şi sănătos. Această lume mirifică ne propune o realitate diferită de a existenţei banale, cotidiene. Pentru a crea acest univers fabulos, pictoriţă apelează la cunoştinţele ei de astrologie, de cabala, de metafizică şi alte filozofii alternative.  
 
Pictura, cu elemente de suprarealism, de realism magic şi oniric, se combină în mod firesc cu modernismul artei vizionare. În această optică, în care abundă simboluri, mituri, elemente biblice, conotaţii actuale, forţa şi inteligentă, ni se prezintă o lume fascinantă, reală şi ireală concomitent. Lucrările ne propun o vedere focalizată simultan către un exterior fantastic şi un interior real, logic, în care predomina perspectiva către o lume în care spiritul şi materia coabitează.  
 
Stilul distinct, caracterizat şi prin detalii implementate care sugerează o lume magică, face apel la cabala, la oracole, la misticism, la esoteric. Cu toate acestea, Orna reuşeşte să ignore aspectul religios, lăsând loc la interpretări variate, intuitive şi logice.  
 
Dr. Dorel SCHOR  
21 iulie 2014  
Tel-Aviv  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - ORNA BEN SHOSHAN - PICTURI NEUZUALE / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1303, Anul IV, 26 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!