CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Dora Alina Romanescu         Publicat în: Ediţia nr. 612 din 03 septembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Dora Alina ROMANESCU - EVENIMENT LITERAR DE EXCEPŢIE LA MANGALIA – STARPRESS 2012
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Luni, 27 august 2011, orele 11:00, la Librăria „Dora Alina Romanescu”, din Mangalia a avut loc un eveniment de mare însemnătate pentru cultura oraşului de la ţărm de mare. În acest loc de taină pentru sufletele însetate de hrană spirituală, au poposit oameni de cultură din ţară şi străinătate pentru a participa la festivitatea de premiere a scriitorilor participanţi la Concursul Internaţional de poezie şi proză pentru romanii din întreaga lume, STARPRESS 2012, editia a lll-a, organizat din doi în doi ani de revista româno-canadiano-americană STARPRES www.valcea-turism.ro.  
 
Concursul a reunit un numar record de participanti, 8476 de concurenţi, de pe toate meridianele. Peste 150 de premianţi au caştigat premii si menţiuni. Au fost prezenţi la întalnire, peste 50 de scriitori din Canada, Germania, Anglia, Republica Moldova şi România, din oraşele: Cluj-Napoca, Vatra Dornei, Lugoj, Bucureşti, Constanţa, Râmnicul Vâlcea. Oaspeţii au fost întâmpinaţi de subsemnata, Dora Alina Romanescu, scriitoare, domnul consilier Ovidiu Mihalache, reprezentantul Consiliului Local Mangalia şi doamna Aida Gomeajă, reprezentanta Primăriei Mangalia.  
 
Neputand participa la întalnire, fizic - dar prezenti cu sufletul alaturi de cei reuniţi la Mangalia, au transmis mesaje pline de har, caştigatori din întreaga lume:  
 
Mariana Zavati Gardner (Londra,Anglia) - premiul l poezie, Mihaela Cristescu (Sydney, Australia) - premiul l poezie, Gabriela Căluţiu-Sonnenberg (Costa Blanca/ Spania) - premiul ll –proză, Ioana Diaconu (Atena, Grecia) - premiul lll – proză, Lavinia Hutisoru Dumitriu (Bucureşti, România) - premil ll – poezie şi tinerele, Paula Diana Handra (Timişoara) - premiul tinereţii – proză şi Mihaela Burlacu (Constanţa) – menţiune.  
 
Premiile au fost înmânate de distinsa doamnă Ligyia Diaconescu, director general al revistei internationale STARPRESS www.valcea-turism.ro, membru fondator al Asociatiei Internationale a Ziaristilor de Origine Romana din Intreaga Lume („Association des mass-medias et journalistes d'expression roumaine sans frontière Qubec - Canada), membru al Clubului de Presa Transatlantic, membru de onoare al Asociatiei Profesorilor Universitari din Canada - ACRUPO/Toronto, un spirit ales, un om de cultură de mare valoare care a reuşit să-i reunească pe scriitorii români contemporani din întreaga lume în ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMANI DIN INTREAGA LUME, STRRPRESS, ediţie bilingvă, editată în limba româna - engleză în anul 2011 şi în româna- franceză în anul 2012.  
 
Cele două antologii s-a bucurat de un real succes, având lansări în România, Anglia, Italia, Spania, Germania, Grecia, Israel, Australia, Franţa, Belgia, USA şi Canada urmată în curând de cea de-a treia ediţie în limba romano-germană, care va vedea lumina tiparului la începutul anului 2013, alături de o altă carte care va purta semnătură Ligyei Diaconescu, „Românii sunt deştepţi, elevaţi si talentaţi", editie bilingvă, română - engleză (în care vor fi prezenţi români de succes, din toate domeniile, de pe toate meridianele).  
 
Locul I la proză a fost obţinut de doamna Elena Buică din Toronto, Canada, prezentă la premiere şi de scriitoarea ce trăieşte în oraşul Mangalia, Dora Alina Romanescu. Dintre cei premianţi au fost prezenţi şi doamna Titina Nica Ţene, din Cluj Napoca - premiul I poezie, Ionela Flood Takat (Londra) - premiul I poezie, Mircea M Pop (Germania) premiul II poezie, Odeta Tătaru, din Republica Moldova, premiul II poezie, Ccristiana Maria Purdescu (Bucureşti) premiul II poezie, Laurian Lobodă (Lugoj & Germania) - premiul III poezie, Gheorghe Vicol (Vatra Dornei) - premiul III poezie, Mihaela Marvei (Constanţa) - menţiune, Virgil Stan (Mangalia) - menţiune.  
 
A fost o atmosferă de sărbătoare, de bucurie, cu multă iubire pentru literatură, ţară şi cultura românească de pretutindeni. În afară de diplome, premianţii au primit din partea Ligyei Diaconescu, ca la fiecare ediţie, sejururi de zece zile pe litoralul românesc, iar scriitoarea Dora Alina Romanescu, va beneficia de zece zile de şedere în Canada, la Toronto.  
 
S-au recitat versuri, s-a ascultat muzică folk, interpretată cu multă sensibilitate şi har de talentatul cântăreţ Vasile Gondoci din Lugoj. La eveniment au participat şi membrii ai Ligii Scriitorilor din Constanţa, care au avut prilejul de a-l asculta pe distinsul om de cultură, Al Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor din România şi de pretutindeni. Acesta a înmanat Ligyei Diaconescu premiul Ligii Scriitorilor pentru „cea mai bună şi mai cuprinzatoare ANTOLOGIE a scriitorilor români contemporani din întraga lume", cu menţiunea: „Comitetul director al LIGII SCRIITORILOR vă felicită şi apeciază munca dumneavoastră în promovarea literaturii române pe mapamond".  
 
Distinsa caştigatoare a locului l poezie, doamna Ionela Flood Takat din Marea Britanie a înmanat directorului revistei internationale STARPRESS www.valcea-turism.ro, Ligya Diaconescu o diplomă de recunoaştere a activităţii sale culturale pe plan internaţional din partea „Românca Society London” şi un premiul de şedere - în house residence at ART STUDIO, London, UK, cu propunerea încheierii unor parteneriate culturale între cele două instituţii culturale.  
 
Domnul Primar al Municipiului Mangalia, Cristian Radu, a oferit premianţilor o masă la restaurantul „Barcheta” din staţiunea Neptun. Despre frumoasa şi rodnica activitate desfăşurată la kibrăria „Dora Alina Romanescu” din Mangalia, vor scrie mulţi dintre cei care au fost prezenţi la această întâlnire şi o vor purta în sufletele lor ca pe o amintire dragă, de neuitat.  
 
Dora Alina ROMANESCU  
Membru al Uniunii Scriitorilor din România  
sfârşit de august, 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Dora Alina ROMANESCU - EVENIMENT LITERAR DE EXCEPŢIE LA MANGALIA – STARPRESS 2012 / Dora Alina Romanescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 612, Anul II, 03 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Dora Alina Romanescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dora Alina Romanescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!