CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 378 din 13 ianuarie 2012        Toate Articolele Autorului

Don Basilio vrea reabilitarea
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
7 DON BASILIO VREA REABILITAREA 
  
Situaţia se complica! În oraş don Basilio era căutat de o pereche, un bărbat şi o femeie! L-au găsit, era împreună cu mine. Don Basilio mi-a şoptit să nu plec de lângă el. Aveam să aflu că cei doi erau cunoscuţi ca ,,specialişti” în prostituţia din oraşul X, aşa numita familie Cinteză. Don Basilio i-a întrebat ce vor? Auzind că cei doi ştiu despre scrisoarea cu reîntoarcerea sa în X, don Basilio nu a vrut să mai stea de vorbă cu ei. Atunci i-au spus că Lica Vulpica era luată de la mama ei şi era într-un loc sigur. M-a impresionat şi surprins calmul lui don Basilio. Nu-l cunoşteam suficient pe acest om. Era de un calm deosebit. Am mers spre căminul nostru căci nu voiau ca tipii să ştie că don Basilio are altă gazdă. Femeia pe care don Basilio o strigase doamna Cinteza vorbea continuu, încercând să-l intimideze pe Lupul Alb cum era cunoscut în banda Zoo. Acesta la un moment dat s-a oprit şi i-a întrebat pe cei doi unde vor să doarmă la noapte? Nu pricepusem întrebarea! Dar don Basilio şi cei doi au înţeles-o imediat. Adică vor dormi undeva ,,păziţi”! Cei doi ne-au invitat la restaurant şi don Basilio a acceptat. M-au invitat şi pe mine. Ne-am aşezat la o masă mai izolată fiindcă nu era aglomeraţie. Dar nici nu am apucat să ne instalăm şi don Basilio a motivat că merge la toaletă. Cei doi cintezoi au început să mă chestioneze despre ce legături am cu don Basilio? Am început să mă laud că eu sunt minerul lui şi că eram prieteni buni. Nu au trecut nici zece minute şi don Basilio a apărut cu doi miliţieni care le-au cerut buletinele celor doi Cintezoi. Cintezoiul nu s-a pierdut cu firea şi a încercat să se opună, dar miliţienii erau hotărâţi să-i reţină pe Cintezoi. Au fost invitaţi să nu facă gălăgie în local, iar după ce le-au fost reţinute buletinele de identitate au fost chemaţi la miliţia oraşului. Cintezoiul şi-a dat seama că a intrat într-o mare încurcătură. M-au legitimat şi pe mine, dar m-au trimis acasă. Am rămas să-mi savurez berea comandată, după care m-am întors la căminul de nefamilişti unde locuiam. După circa o oră a apărut şi don Basilio zâmbind. Scăpase de cei doi şi aflase unde este şi Lica Vulpica urmând ca cei de la miliţie să dea telefon în oraşul X să meargă la adresa indicată pentru a elibera fata. 
  
Don Basilio nu putea da telefon să o contacteze pe Porumbiţa lui şi era nevoit să aştepte ce se va întâmpla în oraşul X. La mină ne comportam ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În oraşul X însă lucrurile nu stăteau pe loc. Porumbiţa reclamase la miliţie dispariţia fiicei Lica Vulpica. Dar fără să ştie că don Basilio aflase unde este fata. De la miliţia din Zlatna s-a dat telefon la minister despre locul unde se afla răpita. Ministerul a trimis fără ştirea miliţiei din oraşul X o echipă sub acoperire care avea misiunea să recupereze fata. La poarta casei unde se afla Lica Vulpica s-au prezentat nişte vânzători ambulanţi cu diverse produse; oale, haine şi diverse mărunţişuri. Au bătut în poartă dar nu au aşteptat să fie invitaţi ci au intrat cam buzna. Casa cu pricina era destul de mare dar avea doar ieşirea din stradă, astfel că sarcina echipei era mult uşurată. Undeva în apropiere de obiectiv aşteptau alţi trei miliţieni civili. Când prima echipă de două persoane era în interior, au intrat şi cei trei ca falşi cerşetori. Acasă erau doar două femei, ceea ce le-a uşurat misiunea recuperatorilor. În timp ce gazdele se târguiau cu vânzătorii, cerşetorii solicitau pomana lor. La o fereastră mai izolată au văzut chipul unei fetiţe care văzând atâta lume a început să strige după ajutor. Una dintre gazde a plecat la fată, dar şi unul dintre cerşetori a urmat-o. Când femeia a deschis uşa miliţianul-cerşetor a intrat şi a scos pistolul la femeia răpitoare. Membri echipei recuperatoare au reţinut pe cele două femei şi au scos fata. Întrebându-le cine e fata au primit răspunsuri evazive. Lica Vulpica le-a spus că a fost furată de doi ,,nenea” şi adusă fără voia ei aici. Imediat a venit şi Gaz-ul cu care veniseră recuperatorii şi cele două femei au fost duse la miliţia locală. Printre vecini a început un fel de alarmă, căci nu se ştia ce s-a întâmplat. Astfel că Lica Vulpica avea să se întâlnească la miliţie cu mama ei Porumbiţa. Cum au evoluat evenimentele vom vedea în episodul următor. 
  
http://en.calameo.com/books/000136769a7a9495fa6f8 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Don Basilio vrea reabilitarea / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 378, Anul II, 13 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!