CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Atitudini >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 216 din 04 august 2011        Toate Articolele Autorului

Domnul va nimici lucrarea Celui Rau
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
octavian_lupu@yahoo.com

 

Rugaciune inspirata din studiul cartii lui Naum 2

Dumnezeul nostru Cel Atotputernic,
 
  
Tu eşti martor al necazului poporului Tău şi notezi tot ce i se întâmplă. Tu vezi vrăjmăşia celor răi şi asuprirea la care îi supun pe cei credincioşi. 
  
Deşi ai oferit ocazii de pocăinţă, cei răzvrătiţi continuă să meargă mai departe, chiar împotriva celor mai clare avertizări. De aceea, intervenţia Ta trebuie să fie urgentă pentru a salva pe cei sfinţi. 
  
Judecăţile Tale au fost amânate un timp îndelungat, din iubire pentru cei păcătoşi. Dar ei au depăşit măsura prin asuprirea sfinţilor Tăi, astfel că Tu a trebuit să intervii să salvezi pe cei ce se încred în Tine. 
  
Nimeni nu poate sta împotriva judecăţii Tale. Chiar cea mai de seamă putere a omului este nimic înaintea Ta. Orice obstacol este sfărâmat de armatele Domnului, de puterea desfăşurată de Cel Prea Înalt. 
  
Dar deopotrivă Tu restabileşti pe cei sfinţi în moştenirea lor, în locul pe care Tu l-ai rânduit pentru cei aleşi ai Tăi. Tu dai la o parte pe cei care au împiedicat pe cei credincioşi să rămână în ţara sfântă. Pământul va fi locuit de cei sfinţi, iar cei blânzi vor moşteni lumea restaurată prin puterea Ta. 
  
Degeaba cei răi se opun planurilor Domnului. În zadar asupritorii caută să nimicească pe cei sfinţi. Intervenţia Ta este directă şi nimeni nu poate să îi stea în faţă. Judecăţile Tale au fost rânduite să salveze pe cei drepţi şi să restaureze autoritatea Ta pe pământ. 
  
Cetatea Ninive, un simbol al nelegiuirii, cade sub asaltul armatelor Domnului. Dar zidurile se năruie în faţa acestora, iar orice fortificaţie este ca şi cum nu ar exista. 
  
Cel ce se credea stăpânul acestei lumi asistă neputincios la distrugerea a tot ce credea că îl va susţine împotriva Creatorului Universului. Ziua Domnului a sosit, Ziua Ta cea mare, în care dreptatea Ta va străluci asemenea soarelui în mijlocul cerului. 
  
În zadar omul încearcă să se lupte cu Tine. Degeaba el se opune asemenea faraonului Egiptului, rezistând până la capăt în lupta contra Ta. De ce acest război absurd contra sfinţilor Tăi şi contra Ta? 
  
De unde această lipsă de logică? Ruina este la uşă. Ba chiar a intrat în casa celui ce se încredea în sine şi dispreţuia pe sfinţii Tăi. Cu toate acestea, cel răzvrătit nu se întoarce şi judecata Ta în cele din urmă îl aruncă la pământ. 
  
Dumnezeul nostru, ne dăm seama că este total lipsit de sens să ne luptăm cu Tine. Fii Tu Domnul vieţilor noastre. Şi chiar dacă omul se răzvrăteşte împotriva Ta şi a aleşilor Tăi, el nu are cum să biruiască. 
  
Oamenii pot fi viteji în persecutarea semenilor lor, dar judecata Ta este sigură şi va fiecăruia după faptele sale. De aceea, noi ne încredem în Tine şi înţelegem că adevărata măreţie este să ne smerim sufletele înaintea Ta şi să ascultăm în totul de Tine. 
  
Fie ca inimile noastre să nu fie ca această cetate răzvrătită, care a căzut sub loviturile nimicitoare ale judecăţilor Tale. 
  
Tot ceste strâns pe nedrept va dispărea într-o zi. Judecăţile Tale vor distruge orice urmă a păcatului pe pământ. Dăruieşte-ne acea înţelepciune de a ne strânge comori în ceruri şi de folosi mijloacele materiale de care dispunem spre slava Ta. 
  
Lucrurile materiale nu pot da o satisfacţie durabilă. Doar prezenţa Ta ne conferă sens şi fericire ziua când judecata Ta va lovi pământul este aproape. Cu atât mai multe dorim să ne dedicăm inimile şi viaţa înaintea Ta. 
  
Iubirea de bani şi lăcomia cheamă vântul nimicirii. Oricât de puternic ar fi omul în strângerea de lucruri pământeşti, judecata Ta va veni peste toţi. Şi nimic nu este mai urât înaintea Ta decât comorile strânse pe nedrept. 
  
Tu ai anunţat prin Cuvântul Tău ceea ce se va întâmpla în cele din urmă. Dar omul nu are urechi să audă ceea ce Tu ăi spui. Prins în mijlocul activităţilor ce ţin doar de viaţa aceasta, el neglijează spre propria sa pagubă Cuvântul Tău. Cât de diferită ar fi istoria lumii noastre, dacă oamenii s-ar întoarce din inimă la Tine şi ar urma modelul Tău dat prin Isus Hristos? 
  
De aceea, ne plecăm acum sufletele înaintea Ta pentru a-Ţi mulţumi pentru că ne-ai avertizat asupra ceea ce se va întâmpla la sfârşit şi ne oferi şi astăzi ocazia de a ne întoarce la Tine şi de a trăi aşa cum doreşti Tu. 
  
Slăvit să fii Tu, Domnul nostru şi Dumnezeul nostru, 
  
În veci, 
  
  
Amin. 

Referinţă Bibliografică:
Domnul va nimici lucrarea Celui Rau / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 216, Anul I, 04 august 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!