CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Orizont > Atitudini >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 218 din 06 august 2011        Toate Articolele Autorului

Domnul va da Imparatia sfintilor Sai
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
octavian_lupu@yahoo.com

 

Rugaciune inspirata din studiul cartii lui Obadia 
  
Dumnezeul nostru Cel Atotputernic, 
  
Judecăţile Tale se împlinesc pe pământ. Doar Tu, Domnul nostru, eşti stăpân peste întreaga lume şi vezi necazurile poporului Tău. Tu cunoşti pe cei ce se încred în Tine, dar şi vrăjmăşia celor ce îi urăsc. De aceea, ai hotărât o Judecată, un timp când vei arăta adevărata faţă a lucrurilor. 
  
În acest timp de har, Tu ai fost bun şi îndurător cu toţi oamenii. Tu nu vrei moartea celor păcătoşi, ci mai degrabă îi avertizezi să se întoarcă la Tine şi să fie mântuiţi. Dorinţa de mărire duce doar la ruină. Nimic nu este mai urât înaintea Ta decât omul trufaş, ce se înalţă pe sine. 
  
Prin sfatul Tău răstorni planurile celor răzvrătiţi împotriva Ta, a celor ce comit răul împotriva celor sfinţi, pe cei ce îşi asupresc semenii şi nu au nici un fel de milă. 
  
Omul se înalţă pe sine, se consideră invincibil, deşi doar Tu eşti Cel Atotputernic. Tăria Ta întrece tot ce există, dar mândria deşartă îi conduce pe oameni în rătăcire. Ei nu te văd, nu îşi dau seama de adevărata înfăţişare a lucrurilor.  
  
Tu, Dumnezeul nostru, eşti Cel ce faci dreptate în ceruri şi pe pământ. Mai presus de toate este domnia Ta, o cunoştinţă ce aduce pace şi linişte în sufletul celui ce se încrede în Tine. 
  
Nu există siguranţă în răzvrătire. Vrăjmaşul Tău şi al oamenilor se înalţă pentru ca judecata Ta să nu îl ajungă. Dar Tu lupţi pentru cei sfinţi şi vii în ajutorul celor credincioşi. Chiar dacă zăboveşti, venirea Ta este sigură. Cine este cel ce se luptă cu tine? Cine are curaj de a ridica mâna împotriva Ta? 
  
Tu întorci măsura faptelor asupra celor ce nu se încred în Tine. Cum au făcut aşa li se va face. Drepte şi adevărate sunt judecăţile Tale şi nimic nu poate sta împotriva lor. Vrăjmaşul celor sfinţi dispare fără să mai rămână vreo urmă din el. 
  
În zadar se strâng comori pe pământ, fiindcă Tu spulberi tot ce a fost adunat pe nedrept. Tu descoperi ce este ascuns privirii, dai la iveala motivaţiile ascunse ale inimii. Lăcomia şi nedreptatea sunt descoperite. Însă Tu eşti bun şi plin de îndurare pentru toţi cei ce se încred în Tine. 
  
Tu intervii pentru cei sfinţi şi faci judecată pentru a nimici sfatul celor răi. Tu ne dai biruinţa. În lumina Ta vedem adevărata înfăţişare a lucrurilor şi chipul Tău pe faţa lui Isus Hristos. O bucurie fără de seamăn avem în suflet, în inimă, în aşteptarea timpului în care Te vom vedea şi vom sta înaintea Ta. 
  
De pe muntele sfinţeniei Tale, Tu ne dăruieşti înţelepciune. Strălucirea veşnică a prezenţei Tale ne luminează chipul şi inima. Tu ne descoperi comori nepătrunse şi vedem lucruri pline de farmec. Ce este omul şi toată ştiinţa lui? Mai nimic. Un fir de praf într-un univers nesfârşit. Dar Tu, Domnul nostru, eşti totul şi mai presus de tot. 
  
Curajul, vitejia sunt dăruite de Tine, Domnul nostru, celor ce se încred în Tine. Omul se poate mândri cu propria lui ştiinţă, dar numai de la Tine vin lucrurile adevărate, ce rămân pentru veşnicie. 
  
Nedreptăţirea semenului nu este ascunsă înaintea Ta. Tu vezi toate faptele de asuprire ale omului împotriva aproapelui său. Tu notezi toate aceste lucruri şi le vei aduce la judecată, după cum ai vorbit prin Fiul Tău. 
  
Nimic nu este mai urât înaintea Ta decât un om luptând împotriva fratelui său. Ce nedreptate poate fi mai mare decât cea împotriva celui ce îţi este aproape? De unde această ură? De unde această orbire a minţii? 
  
Ignorarea celui aflat în necaz şi uitarea celor ce sunt în suferinţă sunt păcate pe care Tu nu le treci cu vederea. Privirea Ta cea sfântă vede toate aceste lucruri şi fiecare va culege ce a semănat. 
  
Lăcomia şi însuşirea pe nedrept a ceea ce nu îţi aparţine, este de asemenea un păcat pe care Tu îl notezi în cărţile Tale. Tu eşti blând, bun şi îndurător. Dacă am lua aminte la lecţiile de umilinţă pe care ni le oferi, atunci am fi alţi oameni. 
  
Tu ne acorzi har şi milă, pentru a şti să călăuzim pe cei în nevoie la Tine. Pe cei care sunt împresuraţi de vrăjmaşi, aruncaţi de circumstanţe potrivnice. Aici este testul caracterului fiecărui om. 
  
Dar Ziua Ta este aproape şi judecata este sigură. Fiecare om va culege roadele faptelor sale. Tu eşti prea drept pentru a suferi răul şi pentru a lăsa lucrurile nepedepsite. Pe cât de mare este harul Tău, pe atât de sigură este judecata. 
  
Nimicirea va fi pentru toţi cei care au urmat răul şi nu au ascultat de îndemnurile harului Tău. Tu ai oferit ocazii de aur fiecărui om pentru a se întoarce de la păcat. Cunoştinţa Ta a fost oferită prin Cuvântul Tău. Dar pentru cei care au neglijat harul Tău. Pentru cei ce au nesocotit sângele Fiului Tău, nu rămâne decât o judecată nimicitoare. 
  
Însă tu acorzi mântuirea în dar tuturor celor ce se încred în Tine, care apelează la meritele sfinţeniei Tale, acordate prin Fiul Tău. Pe muntele Tău cel sfânt, în Sionul ceresc, la Templul Tău din ceruri, toţi cei credincioşi se vor înfăţişa pentru a primi viaţa veşnică. 
  
Cei drepţi vor lua în stăpânire pământul, prin lucrarea Fiului Tău, şi ei vor locui într-un Eden refăcut prin puterea Ta. Cei răzvrătiţi vor dispărea pentru a face loc celor drepţi. Nu există o limită a harului. Toţi pot fi mântuiţi. Fie ca oamenii să îşi dea seama de acest lucru şi cât timp există har să se întoarcă la Tine. 
  
Toate ţinuturile pierdute de cei sfinţi din cauza nelegiuirii vor fi date din nou acestora. Întregul pământ va fi sub stăpânirea Domnului şi a celor drepţi. O Împărăţie veşnică va fi pe pământ, în care va domni neprihănirea. 
  
Cei drepţi nu vor mai fi robi ai celor răi, fiindcă Domnul va elibera pe poporul Său. Cain nu va mai putea asupri pe Abel, fiindcă Tu vei crea un cer nou şi un pământ nou în care va locui neprihănirea. Îţi mulţumim şi Te lăudăm pentru toate lucrurile mari pe care le-ai pregătit celor sfinţi. 
  
Pe muntele sfinţeniei Tale, Tu vei dărui judecata în mâna celor credincioşi. Tu vei da un destin veşnic celor ce Te-au urmat în ziua de negură a acestui pământ. 
  
Fie ca ziua în care Tu vei domni pe pământ să fie cât mai aproape. Fie ca acele clipe când vom fi cu Tine faţă către faţă să vină cât mai repede pe pământ. 
  
Şi fie ca mulţi oameni de pe acest pământ, citind Sfintele Scripturi să se întoarcă la Tine şi să facă parte din rândul celor sfinţi, fiindcă mântuirea Ta este acordată tuturor celor ce se încred în Tine. 
  
A Ta să fie slava, mărirea, puterea şi tăria, prin Fiul Tău preaiubit, 
  
Acum şi în veci, 
  
Amin. 
  
  
  
  
Referinţă Bibliografică:
Domnul va da Imparatia sfintilor Sai / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 218, Anul I, 06 august 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!