CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Atitudini >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 216 din 04 august 2011        Toate Articolele Autorului

Domnul lupta pentru sfintii Sai
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
  
Rugaciune inspirata din studiul cartii lui Ioel 3

Tată din ceruri,
 
 
  
Tu care eşti Împărat al cerurilor şi al pământului, înaintea Ta venim pentru a ne închina şi a-Ţi aduce laude, fiindcă numai Tu eşti Domn peste toate lucrurile. 
  
Am studiat cuvintele pe care le-ai scris prin profetul Ioel şi am înţeles că există un timp când tu vei reda poporului Tău moştenirea Sa, un timp al restabilirii finale. Te rugăm să aduci acest timp cât mai aproape de noi, să ne bucurăm de lucrurile minunate pe care ni le-ai pregătit. 
  
Înţelegem însă că acel timp va fi precedat de o încercare teribilă a poporului Tău, când oameni răi vor încerca să îl distrugă. Totuşi, Tu vei interveni în apărarea noastră, tu eşti martor la tot ce se suferă cei ce se încred în Tine şi nu uiţi necazurile lor. 
  
Tu ştii că de-a lungul istoriei poporul Tău a fost deseori la bunul plac al celor ce îl urau, a celor care doreau să şteargă de pe faţa pământului pe cei credincioşi. Dar intervenţia Ta va schimba cursul istoriei şi vei răsplăti fiecăruia după faptele sale, aşa cum ai promis. 
  
Când cineva se atinge de cel ce se încrede în Tine, de fapt se atinge de Tine şi nimic nu îţi rămâne ascuns din ceea ce suferă omul credincios. Dar mai mult decât toate, poporul Tău a fost făcut de batjocură din cauza Templului Tău cel sfânt, din cauza mărturiei pe care o poartă. De aceea vrăjmaşii Tăi au năvălit contra lui. Dar intervenţia Ta este sigură şi dreaptă şi vei elibera pe cei aleşi. 
  
Templul Tău şi mărturia Ta au strălucit cu putere în mijlocul poporului Tău şi de aceea toţi au ajuns la cunoştinţa că Tu eşti Dumnezeul nostru, ne iubeşti şi ne ocroteşti. 
  
Acum însă a sosit momentul ca Tu să judeci tot ce s-a făcut contra celor sfinţi, a celor ce au încercat să îi alunge din moştenirea Ta, din ţara pe care Tu ai dat-o poporului Tău. 
  
Tu ai descoperit ce se va întâmpla în viitor, când cei răzvrătiţi vor umple cupa nelegiuirii şi vor întinde mâna împotriva celor sfinţi. Dar, făgăduinţa Ta este sigură, o avertizare pentru toţi cei care fac răul. Tu vei interveni în favoarea celor sfinţi, tu vei întoarce prin judecată faptelor celor răi asupra lor. 
  
Chiar dacă puterea vrăjmaşului va fi deplină, chiar dacă toate resursele sale vor fi puse în joc, pentru a distruge pe cei sfinţi, Tu totuşi vei sta ca Apărător al celor credincioşi. La umbra „aripilor Tale”, ei vor fi mântuiţi. 
  
Nu în puterea armelor stă adevărata tărie, nu în mulţimea luptătorilor stă adevărata măreţie, fiindcă toate acestea sunt doar o deşertăciune înaintea măririi Tale. Nimeni nu se poate măsura cu Tine, Dumnezeul nostru. Tu nu poţi să fii învins, iar la adăpostul Tău, cei sfinţi vor fi biruitori. 
  
Te lăudăm, îţi mulţumim şi Te preamărim, fiindcă în înţelepciunea Ta ne arăţi adevărata tărie, a celor care se încred în Tine pe deplin şi Te urmează oriunde mergi. Nu există un alt model al biruinţei. 
  
Deşi toată puterea omului ţi se opune, totuşi numai Tu vei fi biruitor. Cei cuprinşi de urăm împotriva celor ce se încred în Tine, nu fac altceva decât să dea glas vrăjmăşiei din inimă împotriva lui Dumnezeu. Ei nu au cum să Te vadă împreună cu cei sfinţi.  
  
Dar Tu, Domnul nostru, eşti în mijlocul nostru şi tu Te vei lupta pentru noi. Tu vei salva pe poporul Tău, pe moştenirea pe care Ţi-ai câştigat-o prin chiar sângele Fiului Tău. Tu îţi vei măsura puterile cu cei ce vin să distrugă pe cei sfinţi. 
  
Tu vei desfăşura scenele finale ale istoriei, când vei face o distincţie între cei ce se închină Celui ce a creat cerurile şi pământul şi cei care îi dispreţuiesc pe cei credincioşi. Timpul sfârşitului a sosit. Ajută-ne, Doamne, în orice clipă, şi fii Tu susţinătorul nostru indiferent de vreme. 
  
A sosit clipa deciziei finale pentru orice om. În acel timp, orice persoană va lua o hotărâre definitivă pentru viaţă sau moarte. Ziua Ta va lămuri ceea ce stă în sufletul fiecărui om. Nimic nu va mai rămâne ascuns. 
  
Natura va da mărturie de judecata Ta. La fel ca în clipele amare de pe Golgota, când Fiul Tău suferea nespus pentru păcatele noastre, întunericul va cuprinde pământul. Dar de data aceasta, negura va fi pentru cei ce urăsc pe ce sfinţi, pe cei ce au ales nelegiuirea. Deşi Tu ai dat avertismente la vreme, ca oamenii să se întoarcă, ei au ignorat toate aceste mesaje. Şi astfel s-a ajuns la momentul de răscruce pentru toţi locuitorii pământului. 
  
Prin intervenţia Ta eliberatoare Tu dai pace poporului Tău. Fie să vină mai repede timpul când Tu vei domni peste noi şi când păcatul nu va mai exista pe pământ! 
  
Noi aşteptăm cu nerăbdare momentul revenirii Tale, când o nouă eră se va deschide înaintea ochilor noştri. Vrem să fim martori lucrurilor mari pe care Tu le-ai promis. Tu eşti Cel Atotputernic şi planurile Tale sunt veşnice. Te rugăm să ne faci părtaşi acestora. 
  
De la tronul Tău se revarsă pacea şi binecuvântarea peste pământ. Dar ce lucru minunat va fi când scaunul Tău de domnie va fi pe pământ, când întreaga planetă va fi sub acoperământul slavei Tale. Ajută-ne să privim cu nădejde către acel timp. 
  
Îndepărtează Tu păcatul din inimile noastre. Înlătură Tu necazul şi suferinţa de pe pământ. Vindecă, Te rugăm, toate rănile cauzate de păcat. Şi fie ca mulţi oameni să se întoarcă la Tine citind făgăduinţele Tale sfinte prin care ne garantezi că nimic rău nu va mai fi în această lume, atunci când vei reveni pe pământ. Cât de mult dorim ca aceste lucruri să se întâmple mai curând, iar noi să gustăm din ce ne-ai promis prin Evanghelia Ta! 
  
Doar poporul Tău, numai cei sfinţi vor fi atunci în Împărăţia Ta. Tu vei răsplăti astfel pe toţi cei care şi-au pus nădejdea lor în Tine, pe toţi cei care au fost încercaţi asupra pentru credinţa lor în Tine. Dar răsplătirea finală va întrece orice imaginaţie. Tu eşti bun şi îndurător şi cuvântul Tău rămâne în veac. 
  
Dar mai mult decât toate lucrurile va fi prezenţa Ta ca Domn al celor sfinţi, locuind împreună cu ei pe un pământ binecuvântat. Orice urmă a nelegiuirii va dispărea. Doar Tu vei fi înălţat şi Împărăţia Ta nu va avea sfârşit.  
  
Cu nespusă bucurie, speranţă şi încredere privim către timpurile pe care Tu ni le descoperi prin profeţia biblică şi dorim să fim părtaşi abundenţei harului Tău încă de acum. 
  
Întăreşte-ne în studierea şi trăirea Cuvântului Tău pentru a fi gata să fim luaţi de Tine în Împărăţia slavei pe care ai făgăduit-o. 
  
Toate acestea Te-am rugat în Numele Fiului Tău preaiubit, Isus Hristos, Domnul inimilor şi sufletelor noastre. 
  
A Ta să fie slava acum şi în veci, 
  
Amin. 
  
Referinţă Bibliografică:
Domnul lupta pentru sfintii Sai / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 216, Anul I, 04 august 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!