CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Distincţii acordate de Liga Scriitorilor Români
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Distincţii acordate de Liga Scriitorilor Români 
  
la ediţia XXII a Festivalului"Eterna Epigramă " 
  
Ca în fiecare toamnă ”când se numără bobocii “, de două zeci doi de ani Cenaclul Epigramiştilor clujeni “Satiricom “ numără ... câştigătorii la concursul de epigrame pe care-l organizează anual, pe diferite teme. 
  
Anul acesta “recolta” a fost bogată, cu participarea epigramiştilor din mai toate zonele ţării, din Statele Unite ale Americii, Israel, Republica Moldova, etc. 
  
Într-un cadru festiv la Casa de Cultură Municipală Cluj-Napoca, în data de 24 septembrie a.c., au fost acordate numeroase premii din partea organizatorilor. Liga Scriitorilor, prin preşedintele ei, scriitorul Al.Florin ŢENE, a acordat patru distincţii următorilor scriitori umorişti şi epigramişti: Diploma de Excelenţă a fost înmânată epigramistului Marian Popescu, unul din ctitorii Cenaclului “Satiricom “ şi preşedintelui Uniunii Epigramiştilor Români, domnul George Corbu.  
  
Cea mai înaltă distincţie a Ligii Scriitorilor Români VIRTUTEA LITERARĂ, care se acordă pentru întreaga operă şi pentru personalitatea autorului din punct de vedere moral, spiritual şi implicarea acestuia în promovarea culturii naţionale, a fost primită de scriitorii Gavril Moisa şi Cornel Udrea. 
  
În cuvântarea sa, ţinută după acordarea distincţilor, Al.Florin ŢENE a subliniat, spunând că aceste distincţii se constituie în borne ale graniţei spiritualităţii româneşti. 
  
În încheierea acestui spectacol epigramistic a urmat un recital muzical susţinut de un grup de elevi de la Liceul de Muzică. Însă, surpriza serii a fost recitalul mezzosopranei Lavinia Bocu, un regal al muzicii culte, care încă o dată se confirmă faptul că această tânără interpretă, absolventă a Conservatorului “Gheorghe Dima “, este o mare interpretă a muzicii clasice. 
  
Al.Florin ŢENE 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Distincţii acordate de Liga Scriitorilor Români / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 268, Anul I, 25 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!