AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Doina Theiss         Publicat în: Ediţia nr. 819 din 29 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Dincolo de...stele
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Dincolo de...stele  

Cînd tristeţea ne apasă şi nu mai ştim cum să ne eliberăm de acea greutate de nesuportat, plîngem...lăsând să se reverse din noi, tot amarul şi toată durerea care ne sugrumă sufletul... Cine a suferit cu adevărat ştie la ce mă refer şi ştie ce greu este să mai revenim la viaţa normală, atunci cînd pierdem o fiinţă dragă, pe acel drumul spre...Infinit.
Ce bine ar fi să pot să las frîu liber lacrimilor şi să deschid fereastra sufletului lăsînd durerea să iasă din el!
Când tristeţea...doare iar gândul se zbate parcă să evadeze din mintea mea îndoliată, îi dăruiesc libertatea, lăsându-l să-mi povesteasă ceea ce simte...
Toată durerea... o plâng pe o filă de caiet; înţelegătoare şi duioasă ea îmi cuprinde tot amarul pe suprafaţa ei imaculată...
Scrisul mă ajută să dau frîu liber lacrimilor...
Simt cum tot Universul se mişcă cu fiecare vibraţie a sufletului..cu fiecare întrebare rămasă fără răspuns: de ce? de ce ne naştem ca apoi să ne stingem, precum o lumânare la prima adiere...? de ce trebuie să suportăm atîta durere şi cu toate că luptăm cu boala, totuşi pierdem de cele mai multe ori această luptă inegală?
De ce simt acum această revoltă in mine care-mi strigă...ecoul trudelor mele?
Intrebări care dor... conştientă fiind de lipsa răspunsurilor...; oricît aş încerca să le caut, să dau o explicaţie la cele întâmplate, nu voi găsi nici un răspuns..
Cînd Primăvara se apropia cu paşi mari, trezindu-ne în suflet noi speranţe de viaţă, în aceste clipe, s-a stins o ultimă licărire a vieţii dintr-un om minunat...
Toţi cei care am cunoscut acest suflet, l-am iubit şi i-am admirat bunătatea şi tăria cu care a luptat împotriva bolii necruţătoare...

Cu gândul că în curând... va pierde această luptă, Prietena mea, a scris aceste rânduri către fiul ei iubit... :  

"Pentru mai tarziu"
(pentru Cristian)  

"...As vrea sa te veghez mereu,
Chiar dincolo de stele,
Sa te privesc cu drag
Atunci cand te vei uita spre ele..."  

Acum, ne va privi pe toţi, de undeva...dincolo de stele.  

Odihneşte în Pace!  

 

 

 

 

 

Referinţă Bibliografică:
Dincolo de...stele / Doina Theiss : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 819, Anul III, 29 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Doina Theiss : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Theiss
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!