CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Marin Voican Ghioroiu         Publicat în: Ediţia nr. 544 din 27 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

DIN PRIETENIE, PISICA PROPUNE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragi PARLAMENTARI, iubiţi PRIMARI, distinşi POLITICIENI, OAMENI buni!  
 
Citesc, citesc... şi nu-mi vine să cred că sunteţi atât de miloşi cu prietenii noştri „CÂINII” pe care i-aţi trecut (cu atâta dragoste...) cap de listă, ei fiind problema cea mai importantă pe care o au oraşele noastre, iar în următoarele săptămâni le veţi oferi condiţii de locuit „umane” sub un acoperiş, unde vor primi mâncare gratis, vor fi îngrijiţi de specialişti care-i vor spăla cu apă la discreţie (călduţă) şi săpun de cea mai bună calitate, vor fi şpreiaţi şi parfumaţi şi duşi la frizer odată pe lună, fiindcă echipele de operatori ai televiziunilor se vor întrece în a-i filma la noile locuiţe „câineşti” , că-mi vine să mă las de tors... şi să vă spun verde în faţă câteva vorbe.  
 
- Oameni buni şi cu minte la cap, cum credeţi că se vor simţi dulăii „priviţi cum ne îmbrăţişem” înghesuiţi în cuşti, fără să dea o raită în jurul casei, să latre când trec oamenii pe stradă, să se întindă cu burta la soare în mijocul curţii, să facă prietenii, să iubească şi ei (cîte-o căţeluşe, câte-un căţel) că şi aşa îi sterilizaţi, (având gânuri ascunse) aşteptaţi (prefăcuţilor!) că în curând... de atâta bine ce le vreţi, o să dispară rasa câinească.  
 
- Şi dacă vreţi să ştiţi părerea unei „pisici” cum să rezolvaţi problema maidanezilor, vă dau un sfat bun: sumele foarte mari pe care le cheltuiţi cu toptanul ca să le faceţi „ghetouri” şi aranjaţi învârteli de sute de milioane cu „banii de la Uniunea Europeană” şi de la contribuabilul român, le puteţi folosi în folosul societăţii (construind aziluri, creşe, cămine), şi numai o parte, domnilor, s-o cheltuiţi cu aceşti oropsiţi ai soartei (rămaşi singuri din momentul când stăpânii lor au plecat la blocuri).  
 
- Ia daţi sfoară-n ţară şi oferiţi pentru fiecare câine (luat în îngrijire) o sumă de 600 -700 lei oamenilor (cu suflet) de la ţară, care au nevoie de un câine în jurul casei, şi veţi scăpa oraşele de ei, oamenii nu vor mai fi muşcaţi, va dispărea mizeria şi bolile pe care le răspândesc, fiindcă aflaţi de la mine, nimănui nu le pasă de ei. N-am dreptate?  
 
- Nu vă faceţi planuri, stimabililor, că tot aceşti „câini” vor fi cap de listă şi la alegerile parlamentare, dragi politicieni, pe care-i treceţi ca prioritate, iar „Asistenţa socială” în coada preocupărilor administrative. Halal gândire...  
 
- Cine driguieşte şi are interesul ca să aibă haite de câini „vagabonzi”, şi să ia bani cu nemiluita pentru nişte „case efemere” ce există numai pe hârtie, ori s-au făcu cu cheltuieli enorme. Să nu mpă faceţi să cred că aveţi inimă de câine?  
 
- Ce face Ministerul Administraţiei şi Internelor? De ce nu-i ia la purecat pe hoţii ce se dau iubitori de animale? Să dea socotelă pentru banii care i-au cheltuit!...  
 
ANUNŢ:  
 
Iubiţi ŢĂRANI, oameni de suflet!...  
Dacă aveţi nevoie de un CÂINE, care vă va apăra, şi o să vă fie cel mai bun prieten, veniţi în ORAŞUL...............Strada.................Nr.... şi veţi primi 600 lei pentru îngrijire şi mulţumirile noastre.  
 
Semnează,  
Pimarul CINSTITU  
Consilier PISICA  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
DIN PRIETENIE, PISICA PROPUNE / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 544, Anul II, 27 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!