AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 360 din 26 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Din activitatea Filialei Braşov a Ligii Scriitorilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de VIORICA POPESCU preşedinta filialei Braşov a LIGII SCRIITORILOR 
  
DIN ACTIVITATEA FILIALEI BRAŞOV A LIGII SCRIITORILOR 
  
PRIN ANOTIMPUL TRĂIRILOR ALBASTRE către ÎMPLINIRI din TOLBA DE ECOURI literare braşovene 
  
Titlul conţine el însuşi trei dintre cărţile recent lansate sub egida Ligii Scriitorilor şi a Asociaţiei de Cultură şi Umanitate Viaţa de pretutindeni , prin cenaclul Ion Itu al acestor asociaţii de cultură -filiala Braşov. 
  
Cartea de poeme a poetului-avocat George Echim a fost triplu lansată : la Iaşi, la sediul local al Uniunii Scriitorilor, în satul natal al poetului, la Monor-Bistriţa şi la Societatea culturala LIBRIS Braşov, în prezenţa unor persanalităţi de marcă ieşeni şi braşoveni: Nicolaie Busuioc, C-tin Mănuţă şi Magdalena Mănuţa, Al. I Brumaru ş. a. 
  
Volumul de memorialistică-poetică al scriitoarei Viorica Popescu Anotimpul trairilor albastre –de la extremul orient la extremul occident, ca şi volumul de poeme al epigramistului Cornel Paunescu Tolba de ecouri au fost lansate la Biblioteca Judeţeană George Bariţiu , Casa Baiulescu, într-o la fel de interesantă şi interesată audienţa şi în prezenţa unor cărturari de seamă braşoveni. 
  
Un eveniment cultural-literar de mare semnificaţie a fost şi participarea noastră activă la seara literară radiodifuzată dedicată lui Grigore Vieru şi revistei Vatra Veche , în colaborare cu Radio România Tg. Mureş şi Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, la Casa memorială Romulus Cioflec , din Araci-Sf. Gheorghe. 
  
La fel de interesant a fost şi momentul de poezie şi muzică organizat la libraria “Şt. O.Iosif” din Braşov, la care poetele Rodica Ghinea, Viorica Popescu şi Magda Simionescu au susţinut un recital de poezie, având ca temă iubirea universala. 
  
Alţi membri ai Asociaţiilor noastre literare braşovene au dese participări reprezentative la toate acţiunile de parteneriat cu Biblioteca Judeţeana, cu Casa Mureşenilor, cu Centrul Cultural “Reduta”, cu librăriile “Ochian” şi Libris- Braşov, cu ASTRA, cu Kronart –salonul de pictura şi poezie, cu cenaclul “Condeie hărmanene” ş. a. 
  
In acest mod am reuşit să ne bucurăm de o reală popularitate şi audienţă, dar şi de un mereu crescut prestigiu şi respect. 
  
VIORICA POPESCU - LIGA SCRIITORILOR filiala BRAŞOV 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Din activitatea Filialei Braşov a Ligii Scriitorilor / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 360, Anul I, 26 decembrie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!