CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Diana Cozma         Publicat în: Ediţia nr. 1076 din 11 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Diana COZMA - VLĂDUŢ CIUCULETE ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vlăduţ Ciuculete – 8 ani  
Diagnostic: Paralizie cerebrală  
 
Vlăduţ locuieşte împreună cu mama lui şi bunicii la 40 de km de Bucureşti, suferă de paralizie cerebrală din cauza unor complicaţii suferite la naştere. În prezent este înscris în clasa 0 la Şcoala Primară Conil din Bucureşti, o şcoală normală, care are în cadrul său şi câte o clasă specială pentru fiecare an. În această clasă copiii beneficiază, pe lângă orele normale de şcoală, şi de terapii precum: logopedie, terapie ocupaţională şi terapie cognitivă.  
 
Doar costurile cu taxa şcolară şi terapiile se ridică la 1.000 ron lunar. Situaţia lui Vlăduţ este cu atât mai specială cu cât el nu este singurul din familie încadrat în grad de handicap. Bunica şi bunicul lui suferă de când erau copii de afecţiuni motorii, s-au cunoscut prin centrele de recuperare din ţară şi au format o familie; încă şi acum, după 40 de ani de căsnicie, se sprijină şi se completează reciproc. Au avut doi copii, iar soarta a făcut ca faţa lor, mama lui Vlăduţ, la doar 7 luni să treacă printr-o bronhopneumonie cu complicaţii encefalitice, ceea ce a lăsat sechele grave asupra psihicului şi sănătăţii ei.  
 
Al doilea copil, băiatul, este olimpic naţional şi internaţional, student în prezent în străinătate. Vlăduţ de aproape un an a început să meargă, dar retardul psihic este destul de mare şi are nevoie de terapii în special pe partea asta. Vocabularul său este redus, înţelege aproape tot, dar comunica mai mult prin semne. Bunica lui Vlăduţ îşi doreşte foarte mult să facă cât mai multe pentru el şi, în special, să reuşească să-l ţină în continuare la şcoală Conil, unde s-a adaptat foarte bine. Dar pentru asta are nevoie de ajutor. Din pensiile lor de handicap este din ce în ce mai greu să susţină financiar aceste cheltuieli, aşa că orice ajutor este binevenit.  
 
Îl puteţi ajuta pe Vlăduţ cu:  
- Bani.  
Puteţi dona orice sumă direct în contul  
Ro59CECEC001946312990311  
deschis la CEC BANk  
titular Ciuculete Andreea  
 
sau  
în contul Asociaţiei „Un copil pentru copii”  
deschis la BCR Timişoara,  
Ro48RNCB0715123498880001  
cu menţiunea “donaţie pentru Vlăduţ”  
 
- Motorină.  
În medie, pentru că bunica lui Vlăduţ trebuie să asigure transportul zilnic al nepotului la şcoală, are nevoie de 150-170 de combustibil. Dacă aveţi posibilitatea să decontaţi, sponsorizaţi, nu ezitaţi să o faceţi.  
 
- Jucarii speciale  
folosite în activitatea de recuperare şi învăţare. Aici aveţi câteva exemple recomandate de bunica lui Vlăduţ, pe care, însă, în momentul de faţă nu are posobilitatea de a le achiziţiona:  
 
 
- Un scaun de maşină.  
Având în vedere necesitatea deplasării zilnice la şi de la şcoală, Vlăduţ are mare nevoie de un scăunel de maşină, precum cel de aici:  
 
Acestea le puteţi achiziţiona şi trimite prin colet pe adresa asociaţiei, urmând ca bunica  
lui Vlăduţ să intre în posesia lucrurilor ulterior.  
Vă mulţumim din suflet pentru orice ajutor, oricât de neînsemnat credeţi că ar fi.  
Nu uitaţi că pic cu pic se face mare!  
 
---------------------------------------------  
Diana COZMA  
Mama lui Rareş  
Asociaţia „Un copil pentru copii”  
Timişoara  
11 decembrie 2013  
--------------------------------------------------------------------  
 
Asociaţia „Un copil pentru copii!” a apărut datorită lui Rareş. Am înfiinţat-o în martie 2012, pentru a ajuta şi alţi copii, pentru a da mai departe binele care ne-a fost dăruit în momentul în care n-am mai putut înainta singuri şi am strigat „Ajutaţi-ne!”.  
 
Sunt conştientă că fără voi, cei mulţi care ne-aţi fost aproape, n-am fi ajuns unde suntem azi. Ni s-a oferit atâta ajutor! Am simţit atunci, în noiembrie-decembrie 2009, când am adunat suma necesară operaţiei, că atâta lume ne iubeşte! Şi pentru asta vă vom fi recunoscători toată viaţa. Pentru asta am ales să dăm mai departe... prin această asociaţie, care este pentru mine un proiect de suflet. Ştiu că pot în felul acesta să-l ajut în continuare pe Rareş, să ajut mulţi alţi copii, dar pot să mă ajut şi pe mine...  
 
Vrem să ajutăm cât mai mulţi copii şi pentru asta ni s-au alăturat prietenele mele Ramona şi Vivi, membre fondatoare în asociaţie. Alături de ele, de prieteni voluntari, dar şi de VOI, toţi cei care veţi dori să răspundeţi pozitiv la acţiunile noastre, sunt sigură că vom reuşi să aducem măcar un zâmbet pe faţa multor copii şi părinţi.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Diana COZMA - VLĂDUŢ CIUCULETE ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU ! / Diana Cozma : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1076, Anul III, 11 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Diana Cozma : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Diana Cozma
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!