AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Interviuri >  


Autor: Octavian Curpaş         Publicat în: Ediţia nr. 114 din 24 aprilie 2011        Toate Articolele Autorului

Dialog cu jurnalista si scriitoarea Ligya Diaconescu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
justitia@justice.com

 

Numele jurnalistei si scriitoarei Ligya Diaconescu este sinonim cu dorinta de autodepasire. Cunoscuta realizatoare de emisiuni de televiziune, dar si promotoare a culturii si turismului din Romania, aceasta considera ca intotdeauna exista loc de mai bine si... mai mult. De aceea, daca ar fi sa poata schimba ceva in lumea noastra, Ligya Diaconescu ar schimba doar... conceptia oamenilor.  
  
Ligya Diaconescu s-a nascut pe 14 iulie 1960. Vorbind despre inceputuri, despre parintii ei, ea afirma ca deoarece Dumnezeu a harazit-o sa iubeasca frumosul , cultura , sa asculte cum creste iarba, sa simta mirosul romanesc al fanului proaspat cosit, i-a daruit tata valcean... Si pentru ca tot Dumnezeu a harazit-o de asemenea, sa auda muzica valului ce se sparge la poale de Ceahlau – in Bistricioara si sa colinde potecile Duraului , i-a daruit mama, din judetul Neamt. De la amandoi, scriitoarea a invatat optimismul si a dobandit mentalitatea de invingator si puterea de a lupta pentru a-si realiza nazuintele. Ligya Diaconescu detine o licenta in finante-contabilitate, luata la Iasi si una in jurnalism, obtinuta la Bucuresti , cu specializare la BBC Londra. Este casatorita si are o fiica, Andrada-Victoria, care a terminat anul acesta, liceul. 
  
- Ce este STARPRESS ? 
- STARPRESS www.valcea-turism.ro este revista romano-cando–americana , care fara a vrea sa devina o punte de legatura intre romanii creatori , artisti si ...simtitori ai frumosului de pretutindeni , a devenit , intrecandu-se in creatii , care mai de care mai valoroase, in domeniul scriitoricesc , al picturii , sculpturii , dansului , chiar si al jurnalismului. 
A devenit o revista de prezentare a Romanaiei altfel decat este privita in unele tari , locatiile , zonele turistice , afacerile romanesti , prezentate in limba romana , engleza si, uneori, in franceza , reusind sa starneasca interesul nu numai al romanilor plecati departe de tara, dar si pe al prietenilor acestora si al oamenilor de afaceri, ca si al iubitorilor de calatorii din diverse zone ale lumii. 
  
- Ce rol are Ligya Diaconescu la STARPRESS ? 
- STARPRESS www.valcea-turism.ro este propriul meu “copil”. L-am creat , l-am crescut si a devenit ceea ce este, din iubire pentru tot ceea ce fac. Mai bine putin si bun , decat ...mult si prost. 
Asadar, sunt proprietarul si directorul general al Revistei SRARPRESS. Am reusit sa deschid impreuna cu prietenii mei de suflet (pentru ca trebuie sa stiti , nu lucrez decat cu oameni de o deosebita valoare) , redactii in CANADA , USA si subredactii in AUSTRALIA, 
ISRAEL , REPUBLICA MOLDOVA , ITALIA , SPANIA, GERMANIA . 
In curand, vrem sa dam nastere unui puiut , STUDENT STARPRESS , care ...sper eu, sa creeze legaturi intre copii , elevi si studenti – talentati , cu aceleasi preocupari , sa se cunoasca mai bine si de ce nu , in vacante sa petreaca reciproc , careva saptamani , unii in familiile celorlalti , in USA , Spania sau Israel , sa realizam pentru ei tabere de creatie si ...ar mai fi mult de vorbit , dar deja cred ca plictisesc cititorul ! 
  
- Vorbeste-ne despre publicata STARPRESS. Cand si cum a inceput si care au fost provocarile cu care te-ai confruntat la debut? 
- Totul a inceput din dorinta , asa cum spuneam , de a-i apropia pe romanii din diverse zone , unii de altii , prin ce au mai bun , frumos ...in mare masura , reusind , multi devenind prieteni. Am mai avut doua jurnale proprii , SPERANTA si SPORTUL VALCEAN, precum si Redactia Ziarului Olteniei , ORA . 
Am avut cate un asociat si intotdeauna cand doream sa fac mai mult (imi place teribil sa risc si imi creste adrenalina ), intampinam oprelisti. 
Am luat-o de la capat in 2005 , pe cont propriu , incepand cu stiri si reportaje din domeniul economic , social , turistic si cultural . Din dorinta de a atrage cat mai multi cititori ...si din dorinta ca acestia sa fie realizatorii revistei , prin scrierile lor , domeniul cultural a devenit cel mai iubit si frumosul , arta pur si simplu, au dat startul la noi provocari , la noi intreceri. 
Stirile care umplu paginile cu intamplari care creeaza o nota de pesimism , le-am evitat. Morti , crime , violuri , jafuri... se gasesc din plin in alte jurnale. 
Si cum Internetul a venit in intampinarea mea , implinindu-mi si dorinta de a fi in permanenta legatura cu semeni de pretutindeni , am considerat ca este vremea ca editia online sa inlocuiasca editia tiparita. La inceput, am fost revista lunara , apoi saptamanala , ca de mai bine de un an, sa avem aparitie zilnica. 
Numeroase institutii , ambasade , asociatii de cultura , turism , binefacere , economice romanesti si din diaspora , primariile de pe intreg teritoriul romanesc , prefecturile , Consiliile Judetene si cam toate hotelurile din Romania , persoane fizice din toate zonele lumii , etc. ne citesc... Avand o baza de date foarte bine realizata , daca au uitat sa ne citeasca , isi amintesc , primind saptamanal , pe adresa de e-mail revista , in urma acceptului dat. 
  
- Ce fel de materiale pot fi citite in paginile acestei reviste?  
- Cum spuneam si mai inainte , materiale din toate domeniile , stiri si informatii , de pretutindeni , care ajung, uneori, inaintea jurnalelor de stiri si inaintea aparitiei in presa scrisa, colaje cu manastiri si hoteluri romanesti , informatii utile si mai ales , cultura ..., multa cultura , cele mai noi creatii ... 
Dar cititorul se va convinge doar accesand www.valcea-turism.ro , denumirea “valcea’ fiind un loc atat de drag mie si tuturor celor care poposesc aici , dand dependenta prin dorinta de a reveni an de an. Revista totutsi, se refara la mult mai mult ! 
  
- Cine sunt cei cu care colaborezi?  
- Cum spuneam , lucrez doar cu oameni de o deosebita valoare , colaboratorii mei au o stofa deosebita , impozanta , nume de prestigiu din intreaga lume. 
Rog din nou cititorii sa acceseze site-ul revistei STARPRESS www.valcea-turism.ro sa vizualizeze , chiar sa citeasca materialele si de ce nu , sa patrunda in caseta redactionala. Nu dau nume acum , din dorinta de a nu uita pe cineva , in afara colectivului redactional , avand alti colaboratori de marca , veti vedea semnaturile unor mari jurnalisti , unii chiar proprietari ai propriilor reviste din Germania , USA , Australia , Canada , etc. 
Scriitorii se incadreaza pe acelasi plan ca si cei mentionati , ca si cei care trudesc zi de zi. 
Ca sa satisfacem dorinta cititorilor nostri. 
Si sa stiti, ca intotdeauna am tinut cont de parerea cititorilor nostri si am schimbat conceptia cate unui segment , pentru a satisface preferintele celor care ne citesc. Pentru ei ne-am creat..., pentru ei si... sufletele lor ! 
  
- Cati cititori are revista? 
- Cateva zeci de milioane ...nu sunt alaturi de cei de la echipa tehnica si nu prea ma pricep la aceste aspecte , tehnice ! 
Pot sa va spun ca zilnic, apar noi utilizatori care se inregistreaza , in 24 de ore avand intre 30.000 si 100.000 de vizitatori. 
In zilele in care revista se trimite abonatilor nostri , si cele care urmeaza , ...o data , de doua ori pe luna , depasim cate 1.000.000.000 de vizitatori. 
De altfel , a trebuit sa schimbam server-ul , care nu mai facea fata. 
Pana la un moment dat, aveam in revista afisari cu numarul cititorilor. 
Dupa schimbarea server-ului si imbolnavirea specialistului nostru nr.1, cum ne place sa-i spunem directorului tehnic , care speram sa revina foarte repede , sanatos , alaturi de noi , s-a omis intoducerea numarului cititorilor , a filmuletului din capatului revistei si a melodiei , atat de indragite de cititorii nostri. In curand, vom reintroduce toate cele ! 
  
- Ce anume te motiveaza sa continui? 
- Dragostea , pasiunea pentru ceea ce fac ! Fac totul cu placere si sunt ...propriul meu stapan ! 
  
- In 2008, ai fost producatorul primuluiConcurs International de Poezie Romaneasca
STARPRESS 2008 - Editia I. Te rugam sa ne prezinti pe scurt, acest concurs si sa ne spui de ce a fost demarat? 
- Asa cum se regaseste si in revista , la rubrica “Concurs International de Poezie Romaneasca ” , PRIMUL concurs de acest gen a aparut din dorinta de a apropia creatorii romani de pe toate meridianele , de toate varstele si de a iesi din tipicul acelor concursuri cu ...limita de varsta , impunere de creatie , gen , etc. Am dorit sa stimulam creatia si sa dam posibilitatea oricui traieste si simte romaneste – romanul s-a nascut poet , sa prezinte propriile creatii si de ce nu , sa creeze ? Participanti ? Poeti renumiti , incepatori , elevi, studenti , academicieni , istorici , muncitori , etc. 
  
- Ce fel de poezii au fost prezentate cu aceasta ocazie? 
- Poezii de toate genurile , de la cele religioase , avand creatori chiar si preoti , la cele de dragoste , natura , neajunsuri , dor , patrie , glie . 
  
- In ce consta munca de producator al unui astfel de concurs? 
- Impreuna cu renumitul poet George Filip din Canada, am hotarat sa stimulam romanii care simt ...romaneste sa-si trimta creatiile la primul concurs international de poezie romaneasca STARPRESS 2008. Ne-am ...pus pe treaba , am dat anunt in revista STARPRESS www.valcea-turism.ro , si incetul cu incetul , ni s-au alaturat Asociatia Scriitorilor canadieni de lima romana – cu inimosul Presedinte Alex Cetateanu , Asociatia culturala Agora din Canada , Radio Romania International – care anunta de 3 -4 ori pe zi lansarea concursului nostru (care de altfel, au devenit si partenerii STARPRESS) ca si o serie de colaboratori , de la agentii internationale de presa , la majoritatea jurnalelor romanesti din diaspora. Au urmat apoi , toate bibliotecile din Romania , posturile de radio si televiziune din Romania , nationale si locale , din Constanta la Iasi, Craiova ,Cluj , Timisoara, etc. 
Creatiile soseau prin e-mail in numar din ce in ce mai mare , pe parcursul a sase luni , cat a durat concursul , premiile constand in sejururi la munte si la mare pentru castigatori (primele 4 locuri) si pentru cate un insotitor al acestora , biletele fiind pentru cate doua persoane. S-au dat si alte numeroase premii, constand in obiecte de arta , icoane de argint , tablouri , etc. Fiind prima editie si cunoscand reticenta sponsorilor la manifestarile culturale, am vrut sa demonstrez ca se poate ! 
Am finantat concursul din propriul buzunar , fara nici un sponsor. O nebunie , nu ? 
O munca titanica ! Am angajat trei persoane pentru a lucra special pentru concurs , pe intreaga durata a acestuia . 
Baza de date , telefoane in intreaga lume , anunturi , comunicate de presa , etc... 
  
- Ce inovatie a adus STARPRESS 2008 - Editia I? 
- Concursul creatorilor romani de pretutindeni , care traiesc si simt romaneste , indiferent de varsta , studii , numarul de carti publicate , tiparul altor concursuri. 
  
- Ai fost director si producator al Festivalului National Concurs "Miss Regina Turismului Romanesc". In ce ani au avut loc cele doua editii ale acestui festival?  
- Din dorinta de a promova turismul romanesc , zonele si locatiile superbe ale tarii , atat de putin cunoscute , am realizat Concursul spectacol MISS REGINA TURISMULUI ROMANESC , avand ca proba eliminatorie , prezentarea a cate unei locatii turistice romanesti , hotel , motel , pensiune , restaurant de catre o concurenta reprezentanta a acelei locatii , in limba romana si engleza , in timp ce pe un ecran mare curgeau imaginile filmate la acea locatie , pe un fond muzical , timp de un minut (concurente de la Calimanesti , Eforie-Nord , Poiana Brasov , Sinaia , Sovata , Bucuresti , etc.) 
  
Concurentele care au trecut prima proba au avut apoi de trecut toate probele specifice unui concurs de miss. Doar ca eu am vrut sa dau o adevarata culoare romaneasca, sa realizez un spectacol , angrenand renumiti cantareti de muzica usoara , populara , actori in diverse scenete. Editia     l –a avut loc in anul 2000 la Calimanesti-Caciulata, Editia a ll-a a avut loc la Baile Govora in anul 2003. 
  
- Cine au fost partenerii tai la realizarea festivalului?  
- Televiziunea Romania International , TV Canal 10 din Atena Grecia , Radio Romania International si majoritatea posturilor nationale de teviziune si radio , numeroase ziare si reviste (toti jurnalistii au avut asigurat gratuit cazare si masa pe perioada a trei zile de desfasurare a concursului si majoritatea au primi cate un premiu – cel mai bun cameraman , cel mai bun realizator , cel mai bun reportaj, etc. – premiu constand in cate un sejur gratuit , anul viitor , impreuna cu o alta persoana la alegere – sot , sotie , fiica , prieten, etc.). Concurentele au primit premii in sejururi si obiecte de valoare (aur ) precum si cate un curs gratuit de manechine – Casa Costin Marculescu , prin bunavointa la acea vreme, a directoruli Carmen Plesa , pe langa amabilitatea lui Costin, care de altfel a si asigurat gratuit, coregrafia spectacolului. 
  
- Cum ai promovat turismul prin intermediul acestui festival ?  
- In primul rand , prin spectacolul in sine , cu inserarea locatiilor turistice , prin prezentarea prin intermediul mass-media , apoi prin realizarea unor dvd- uri prezentate in diferite zone ale lumii , prin intermediul prietenilor. 
  
- Ce urmeaza in 2010-2011? 
- Intentionez sa demarez cea de-a doua editie a Concursului International de Poezie Romaneasca , STARPRESS 2010 , in acelasi tipar cu cel din editia precedenta. 
Un alt proiect ar fi realizarea unui Concurs International de turism Info Turism Europa , cam in aceleasi tipare cu cele ale Concursurilor Miss Regina Turismului Romanesc, cu participarea unor concurente ( reprezentand locatii turistice din Elvetia , Austria , Marea Britanie , Franta , Grecia , etc. Si mass media din tarile respective.) 
Proiectul , fiind de anvergura , intentionez sa cer sprijinul Ministerului Turismului , Ministrului Elena Udrea , personal. 
Impreuna cu fiica mea , Andrada –Victoria am hotarat sa infiintam o Asociatie Intenationala de Turism si Cultura . Despre asta , atat , acum ! 
  
- Vorbeste-ne despre activitatea ta in radio si televiziune. Cand si unde a inceput? 
- Ar fi foarte multe de spus. Ma rezum doar la a aminti cateva emisiuni de televiziune produse de mine , de un succes deosebit - “CARAVANA SPERANTEI ”- emisiune spectacol, realizata la TV.Valcea 1 din Rm.Valcea, emisiunea “Cel mai bun liceu” , produsa la TV.Etalon Rm.Valcea – concurs intre elevii liceelor valcene , spectacole televizate , saptamanal , in care elevii impreuna cu instructorul liceului participau cu cate o piesa de teatru , muzica , traditii , etc., spectacole insotite si de cate un concurs de MISS al liceului respectiv , in finala concurand miss-urile fiecarui liceu . 
Emisiuni culturale , de turism si sociale, la Radio Metronom Rm.Valcea – unde am fost si director executiv, emisiuni turistice si culturale la TV Romania International si Radio Romania International , precum si la Postul de Televiziune TV Canal 10 din Atena – Grecia. 
  
- Cum ai evoluat, ce provocari si ce satisfactii ti-a adus o asemenea munca? 
- Totul a fost o provocare... Dorinta de autodepasire , de indreptare a greselilor , pentru ca mereu exista si intotdeauna, avem de invatat din ele. 
Satisfactii ? O..., da ! Rezultatul muncii mele , facute cu atat de mult drag , oboseala si migala... Intotdeauna am spus la un moment dat..., ”Gata , e ultima..., nu ma mai apuc nicicand, de nimic!” 
Asta din cauza oboselii acumulate , nopti de nesomn , dorinta de mai bine , munca , alaturi de diverse persoane dificile , care n-au ce cauta , pur si simplu , in acel loc , in acel timp..., depasiti de situatie , ingusti la minte , fara dorinta de a risca ! 
Alteori..., invidie , ura , egoism , barfe , neadevaruri ! 
  
- Ai o serie de carti in curs de apartie - "Cristaloterapia - pietrele care vindeca", "Viorela" - povesti pentru copii, "Sarutul iubirii" (versuri), "Jurnalismul - intre adevar si minciuna". Ce iti place mai mult, sa lucrezi in radio si televiziune sau sa scrii? 
- Si una si alta le fac , cu aceeasi placere! 
Totusi , emisiunile in direct iti provoaca o oarecare retinere... Scrisul se poate remodela ! 
  
- « Eu mi-am purtat departe pasii grei », spui in poemul “Drum”. Cat de departe ai ajuns pe calea stihurilor? 
- Las la latitudinea cititorilor mei sa aprecieze ! As deveni subiectiva daca m-as exprima ! 
  
- Cu ce te ocupi in prezent? 
- Jurnalism , turism, proiecte ale Uniunii Europene , am una dintre cele mai performante echipe de consultanti... Incepand din 2006, fac parte si din CSC , sunt Directorul Directiei de Relatii Externe si Cetateni Straini. Si aici, am o mare mahnire... Intentiile nu pot deveni realizabile in permanenta. Despre acest subiect , doar atat ! 
  
- Ce tari ai vizitat? 
- Europa , aproape in intregime , Canada, USA , Australia , Japonia , Egipt, India (unde am o pereche de fini – el, om de afaceri indian , ea, romanca – s-au cunoscut la... ECLIPSA din 1999 . Ca o satisfactie personala , el mi-a dat voie , fiind musulman, sa-l increstinez pe finutul meu , Emil.) 
  
- Ai fost recent, intr-o vizita la Bruxelles. De ce aceasta destinatie, ai avut in vedere un anumit obiectiv atunci cand ai ales sa te deplasezi aici? 
- De trei ani , ma deplasez foarte des la Bruxelles , avand in vedere afacerile cu care ma ocup , turismul , proiectele europene si materialele pentru revista. 
De altfel , aici mi-am luat si o locuinta. 
  
- Cat timp ai petrecut la Bruxelles? 
- Lunar sau cel mult la doua luni, petrec cate doua, trei saptamani in Bruxelles . 
  
- Ce ai dori sa ne relatezi despre Belgia, care au fost impresiile cu care ai plecat de acolo ? 
- Locul in care speranta devine realitate , in care procesele chiar... se judeca , dand castig de cauza celui care merita. 
  
- Ce ne poti spune despre capitala Europei? 
- Sediul guvernului si al parlamentului federal, precum si al mai multor entitati federale: Regiunea Capitalei Bruxelles, Regiunea Flandra, si comunitatile franceza si flamanda. De asemenea Bruxelles este una din cele trei capitale ale Uniunii Europene (impreuna cu Luxemburg si Strasboug), sediul Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), al Uniunii Europei Occidentale si al organizatiei EUROCONTROL. 
  
- La ce te gandesti pentru viitor, cum ar fi posibila in opinia ta, o simbioza intre turism si cultura? 
- Turismul cultural ... 
  
- Ce hobby-uri ai?  
- Citesc foarte mult , cum prind un moment de respiro , cum citesc... poezie , proza , paranormal , descoperiri stiintifice..., toate ma acapareaza ! 
Cant, uneori , voce si chitara..., calatoresc foarte mult si imbin afacerile cu placerea . 
Studiez cristaloterapia... Citesc despre viata dupa moarte , calatoria sufletului , vindecarea prin credinta , cu mult drag imi insusesc vorbele pline de duh , citind , ale parintilor Cleopa, Arsene BOCA , Calciu , Dumitru Staniloae , etc. 
  
- Cum iti petreci timpul liber? 
- Pai..., citind , calatorind , lucrand la noi proiecte. 
Dar m-ai intrebat daca am... sau cat timp liber am ? Cu toate astea , merg la slujbe , duminica, si daca am vreme, in zile de sarbatoare, in cursul saptamanii (chiar daca numai pentru 10-15 minute), tin posturile , chiar daca sunt plecata din tara... si simt ca , chiar daca avem multe incercari , acea imensa forta care ne da energie si pe care o numim Dumnezeu este alaturi de noi , mai ales atunci cand ii cerem sprijinul. 
Ma rog pretutindeni , Dumnezeului meu – care dupa parerea mea, este acelasi si la Domul din Miloano , si la Moscheea Albastra din Istanbul si la Biserica Sf. Mina din Bucuresti. 
Acolo unde ma aflu, intru in Casa de Rugaciune..., daca si asta este un hobby , este cel pe care il agreez cel mai mult. Imi fac timp , din cand in cand, si pentru acte de caritate. 
  
- Ce mesaj vrei sa le transmiti cititorilor nostri?  
- Vreau doar sa le spun ca ii iubesc , ii simt aproape , stiu ca in fiecare din ei exista multa bunatate de daruit celorlalti si stiu ca , cei mai multi sunt afectati de criza... asta , decansata si mentinuta artificial . Cel putin asta e convingerea mea. Transmit tuturor cititorilor , liniste , pace , lumina si mai ales..., optimism. Optimismul care ne daruieste fiecaruia ce ne dorim. Si mai ales, sanatate deplina... de care , uneori, uitam , pretuind-o doar atunci cand nu o mai avem sau... prea tarziu. 
  
  
Referinţă Bibliografică:
Dialog cu jurnalista si scriitoarea Ligya Diaconescu / Octavian Curpaş : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 114, Anul I, 24 aprilie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Curpaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Curpaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!