AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 602 din 24 august 2012        Toate Articolele Autorului

Detenţia
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se părea că omul care răspundea de funcţionarea injectorului de ulei lipsea. Apartamentul profesorului era la etaj. El era văduv şi avea doi copii perfecţi. Lumea credea că sunt produşi în laborator. Însuşi profesorul apărea noaptea sub chipul unui motan negru. Era un profesor emerit, deşi nu era membru al Academiei. Se ocupa de magia neagră. Nimeni din personalul casnic nu discuta această chestiune. Erau destule cazuri dezbătute la Tv, în oraş, astfel că profesorul nu făcea o excepţie. Deşi diavolul îşi băgase coada, experienţele îşi continuau cursul. Scopul profesorului şi al asistenţilor săi era să găsească secretul vieţii veşnice. În micile cuşti de la subsol erau păstraţi sute de şoareci albi, fiecare fiind injectat cu altă soluţie. O parte dintre ei mureau, dar, de când începuseră experienţele, 15% dintre bieţii patrupezi o duceau bine, unii având chiar înclinaţii spre limbi străine. Cu câţiva, profesorul discuta filosofie. Nici unul nu protesta că este închis. „De fapt, ce urmărim?”, întrebă într-o zi unul dintre asistenţi. „E foarte limpede, prelungirea vieţii poate fi obţinută numai în condiţii de detenţie absolută, asta urmărim, trecerea de la detenţia şoriceilor la detenţia oamenilor”, a venit răspunsul profesorului. „ De pildă, dacă instalatorul care trebuia să repună injectoarele de ulei în funcţiune, nu lipsea, acum aveam căldură”. Asistentul s-a gândit puţin, apoi a revenit. ” Dar dacă are nevoie de piese de schimb, ce facem? ”. „ I-am putea da un bilet de voie, dar acum nici nu ştim unde este”. Asistentul nu părea foarte convins. Instalatorul o tulise, era evident. Trebuia căutat altul. Iar şoriceii nu se pricep la injectoare, în schimb pot fugi cu prima ocazie. Asistentul îl privi îngrijorat pe profesor. Pe măsură ce îl privea, acesta devenea tot mai asemănător cu un motan negru.  
  
BORIS MARIAN  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Detenţia / Boris Mehr : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 602, Anul II, 24 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!