CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Dorinte >  


Autor: Violetta Petre         Publicat în: Ediţia nr. 242 din 30 august 2011        Toate Articolele Autorului

Desprindere de-un vis

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

A căzut un nor cu ploi cu tot deasupra mea şi mi-a strivit gândul şi strigătul...cine eşti tu să mă sufoci cu fruntea ta încruntată mereu?

Chemi norii pe bolta cea mai senină şi lacrima în ochii cei mai albaştri! Distrugi bucurii mărunte doar cu un ochi de sticlă, care se sparge de şuviţele de nepăsare care îţi curg peste frunte.

Stană de piatră necioplită! Colţii tăi mi-au pătruns sub piele , căci pe acolo ai intrat în mine şi mi-ai neliniştit sângele din vene...acum urlă şi aleargă haotic prin trupul meu , meduză-gelatină modelată uşor doar de o clipire de geană peste liniştea mea.

Nopţi albe mă sluţesc, nimic nu mai e în firea lucrurilor, mâinile au gheare de scos ochii...

Şi ce frumos mă mângâiai cu glasul tău răstignit dincolo de cer! Ecoul era doar pentru mine! Mă împleteam în valurile sonore ca o prizonieră docilă, fără dorinţa de evadare din strânsoarea glasului tău...

Azi, ţi-l ascult uneori din amintiri, căci vine primăvara şi vreau să râd de mine, de încătuşarea mea, de iubirea aia din care nu am putut să fug...

Să râd, să alerg spre ieri, un ieri ascuns în suflet, când lacrima din norul trimis de umbra ta nemiloasă nu plângea încă pe obrazul ce se dorea sărutat, nu de lacrimă ci de buzele tale roşii şi moi...mai ştii?  

Referinţă Bibliografică:
Desprindere de-un vis / Violetta Petre : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 242, Anul I, 30 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Violetta Petre : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violetta Petre
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!