CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 247 din 04 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Despre volumele antologice
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
DESPRE VOLUMELE ANTOLOGICE
 
   Am descoperit pe internet multe volume antologice realizate de diverşi editori sau site-uri literare. Unii au reuşit să şi tipărească aceste volume, iar alţii s-au mulţumit doar să le realizeze electronic. Ambele variante sunt binevenite. Dacă în 2006 iniţiam apariţia volumului antologic tipărit SPIRALELE VIEŢII 2006, iar directorul editurii ANAMAROL doamna Rodica Elena LUPU accepta să gireze acest volum, mi s-a părut un lucru extrem de bun.
Au început prezentările în diverse locaţii a respectivului volum. O locaţie a fost Timişoara unde s-au întâlnit şapte autori incluşi în acel volum.
   Volumul antologic AMINTIRILE VIE’II 2011 sper să aibă parte de multiple prezentări în cât mai multe locaţii din România sau străinătate. Asta depinde numai şi numai de acţiunile autorilor, dar şi de asociaţiile din care aceşti autori fac parte. Nu cred că e greşit ca preşedinţii să prezinte cititorilor activitatea membrilor? Dimpotrivă consider că se vor simţi onoraţi pentru activitatea depusă de autorii cooptaţi în aceste asociaţii, ligi sau uniuni. Observ totuşi o anumită letargie, să nu o numesc teamă la autori pentru a se prezenta publicului cititor aşa cum sunt. Internetul este cel mai mare salon de critică pentru autori şi critici deopotrivă. Pe un site literar un autor se adresa către public să-şi spună părerea despre scrierile sale. Nimeni nu a binevoit să spună un cuvânt despre acele scrieri. Desigur că dacă nu eşti în temă cu anumite linii ale criticii nu te poţi aventura să spui ceva. Alţii dimpotrivă aruncă păreri neavenite despre lucrări pe care nu le aprofundează suficient şi despre care alţii cu mai multă competenţă au spus deja mult mai mult.
    E bine ca noi cititorii să ne spunem părerile deschis către autori, dar să o facem cu multă discreţie şi obiectivitate fără să jignim autorul. Sunt sigur că acel autor va interveni acolo unde a greşit sau a interpretat eronat subiectul. Adevărata pedagogie a scrisului stă totuşi la îndemâna cititorului comun. Criticii specializaţi vor interveni atunci când autorul doreşte să păşească pe un prag superior al literaturii. Aici trebuie să intervină sprijinul asociaţiilor, ligilor sau uniunilor de autori. Cenaclurile diverse, au un rol primordial în promovarea unui autor care se va consacra cu sprijinul colegilor care se vor detaşa cu altruism  de o anumită invidie.
Acest articol se vrea un îndemn la colegialitate şi corectitudine din partea tuturor.
Aş vrea să auzim numai de bine în viitor. Numai astfel vom putea promova valori autentice.
 
Referinţă Bibliografică:
Despre volumele antologice / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 247, Anul I, 04 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!