CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 781 din 19 februarie 2013        Toate Articolele Autorului

DESPRE TIMP ŞI SPAŢIU... ÎN REGAT!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Dragi prieteni, bine aţi venit la reîntâlnirea cu Revista de cultură universală, REGATUL CUVÂNTULUI!  

Ei bine, cinstiţi fiind unii cu alţii, nu cred că v-aţi aşteptat să apară numărul 16 din februarie 2013 în a doua decadă a lunii, adică într-un timp relativ scurt de la apariţia numărului anterior, în acest spaţiu virtual. Desigur, ştim că timpul personal s-a comprimat îngrijorător în ultimii ani, adică în primii ani ai mileniului în al cărui spaţiu suntem ancoraţi în viaţa noastră efemeră. Poate că a fost un motiv să ne grăbim ori, mai degrabă, să reducem spaţiul pe care-l acoperă cu mare osârdie colaboratorii noştri, care nu-şi irosesc timpul în zadar. Ei vin cu mare drag să vă ofere, în spaţiul alocat fiecăruia, materiale de calitate pe care să le citiţi în împuţinatul vostru timp liber, cu atât mai mult cu cât, o parte din aceste materiale izvorăsc parcă din alt spaţiu, sunt primite din alt timp. De fapt, dacă aţi fi mai atenţi, aţi descoperi că este vorba doar de spaţiul şi timpul nostru universal, acelea despre care afirmăm că sunt infinite, chiar dacă, ştim tot atât de bine, că ambele sunt create, deci nu mai pot fi decât imense, uriaşe, de necuprins, dar nu infinite…  

Adevărat, nu este domeniul în care să-mi permit a veni cu susţineri imbatabile, dar am posibilitatea să vă indic alte nume care o pot face. Vă asigur că sunt nume dragi, nume care v-au cucerit deja prin luciditate, maturitate, obiectivitate, şi chiar unicitate.  

În acest sens vă recomand să nu cutreieraţi spaţiul revistei fără un anume plan. Numai în acest fel veţi reuşi să parcurgeţi toate materialele în timpul ce vă aparţine, foarte limitat, de altfel. Aşadar, începeţi cu… începutul! Treceţi peste coperta ce vi se va părea nouă (pentru că s-a dorit să vă surprindă prin culori şi umbre, atât de mult, încât nu mai puteţi citi toate cuvintele din partea superioară!), săriţi peste paginile cu aşa numita „casetă tehnică” şi cu prezentarea partenerilor culturali (sunt sigur că i-aţi reţinut de mult timp şi oricum nu sunt modificări!) şi poposiţi direct în CHAOS! Hm! V-aţi speriat? Nu este cazul, dar va trebui să înţelegeţi că acest început este foarte important. Domnul prof. dr. Adrian Botez vă aşteaptă să vă introducă în REPAUS şi NON-REPAUS, să vă iniţieze cu privire la EUL-SPIRIT şi să vă ofere o mostră de ANALIZĂ POETICO-ARHETIPALĂ…  

Călătoriţi apoi prin spaţiul în care domnul N. N. Negulescu, sobru şi meticulos, atent şi pretenţios cu tot ce înseamnă revistele pe care le-a fondat şi le conduce, inclusiv acest REGAT al CUVÂNTULUI, vă oferă „Dimensiunea marilor opţiuni filosofice” doar pentru a vă convinge că „angajarea poetică a Nicoletei Milea” este făcută pe un "fertil teren meditativ". Pentru a vă elibera de anumite „scheme tonale apologetice” decriptate în efortul înţelegerii unor tensiuni imateriale pe care au fost alcătuite unele „formaţii poetice”, puteţi face paşi înainte în spaţiile ce urmează, în plan mai apropiat ori mai îndepărtat. Atenţie la timp! Nu-l irosiţi!  

Mergând pe urmele iniţiaţilor descoperiţi anterior, vă puteţi permite a poposi la Ionuţ Caragea pentru a afla totul sau nimic (funcţie de înţelegerea fiecăruia!) cu privire la „Ultima carte despre întuneric, întâia carte despre lumină”. Nu ştiu dacă autoarea volumului de versuri în cauză este o iniţiată ori nu, dar am aflat că domnia sa, adică Bianca Dan, „foloseşte un ton dur, percutant”. Să fie semnul iniţiatului ori caracterul modificat al celui ce trece prin întuneric, pentru a-l cunoaşte, pentru a-l înţelege şi a-l studia atent, să poată scrie apoi „Ultima Carte despre întuneric”?  

Cum credeţi şi, dacă nu aţi reuşit un punct de vedere luminos, faceţi câţiva paşi în spaţiul oferit de „Regatul Cuvântului” pentru a intra Dincolo de negura prezentului! Nu vă temeţi! Veţi beneficia de tovărăşia autorului: Octavian Lupu, prietenul tuturor cititorilor din „Confluenţe Literare”. Domnia sa va avea timp şi bunăvoinţă să vă convingă cu privire la Iluzoriul Control asupra Prezentului, dar şi să vă impresioneze cu „Triada” împotriva „Exploziei”. Veţi înţelege totul în timp relativ scurt, sunt convins, ţinând seamă că v-aţi acomodat deja cu noţiunile de ordine şi haos…  

Oricum, presupun că tensiunea dumneavoastră a atins cote îngrijorătoare… ca atare, grijuliu cu prietenii mei, ca întotdeauna, vă îndrum să intraţi un timp în spaţiul domnului Gabriel Dragnea şi vă rog să nu vă speriaţi de primul său titlu: „Fug de ţarcurile vieţii literare, în orice parte a lumii aş fi”! De fapt, expresia poate că nici nu-i aparţine domniei sale ci, foarte posibil, doamnei Doina Uricariu, poet şi critic literar… Curios, dumnealui descoperă expresii unice, dar… asemănătoare. Iată, al doilea titlu: „Poezia mea de revoltă nu este un denunţ social”! Nu se aseamănă cu acela despre „ţarcurile vieţii literare”? Şi mai curios este că nici acest titlu nu-i aparţine autorului ci, credeţi-mă, vă rog, domnului Traian T. Coşovei! Cum vine asta? Mergeţi în acel spaţiu, studiaţi puţin timp şi vă edificaţi!  

Ufff! Ce repede trece timpul!  

Doriţi poezie? Un grup consistent şi valoros de poeţi şi poete v-a dat deja întâlnire! Vă aşteaptă Traian Vasilcău, venit din Moldova, Dorina Şişu, sosită din Irlanda, Ion Pachia Tatomirescu, Alina Beatrice Cheşcă, Ştefan Radu Muşat, Anne Maria Fieraru, Mariana Zavati Gardner, Kathewrine Gallagher, Maria Toma, Ion Ionescu Bucovu, Paula Romanescu, Nichifor Crainic şi chiar Eugen Evu pentru a vă prezenta o poetă deosebită prin multe caracteristici: Luminiţa Mihai Cioabă.  

Revista „Regatul Cuvântului” este extrem de bogată, chiar dacă spaţiul pus la dispoziţie este mai mic. Să nu uităm că v-aţi plâns adesea că nu v-ajunge timpul să citiţi peste o sută de pagini!  

Deci, păşiţi cu încredere în spaţiul alocat pentru epigrame, muzică, pictură sau film, fără a evita un veritabil „Urcuş” la doamna Elena Buică! Timpul trece repede. Grăbiţi-vă, dar nu lăsaţi spaţii nestudiate! Octavian Curpaş, Ana Amelia Dincă, Any Drăgoianu cu grupul său de epigramişti olteni, Petre Gigea-Gorun, Simona Botezan, Constantin Enache, Andrei Radu şi alte nume valoroase prin scrierile pe care le semnează, vă aşteaptă!  

 

Colectivul de Redacţie al Revistei REGATUL CUVÂNTULUI vă doreşte LECTURĂ AGREABILĂ!  

 

Deschideţi şi cercetaţi revista accesând http://regatulcuvantului.editii.org  

 

Secretar directorat,  

Marian MALCIU  

Referinţă Bibliografică:
DESPRE TIMP ŞI SPAŢIU... ÎN REGAT! / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 781, Anul III, 19 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!