CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  Despre sinceritate
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt primele zile ale unui an nou. Poate fi o iluzie, dar eu chiar cred că ceva magic s-a petrecut la trecerea dintre ani. “Poarta nevăzută” a timpului a selectat, ca o sită deasă, aurul fin, al gândurilor frumoase şi bune, lasând grundişul în urmă. 
  
Renaştem în fiecare an, cu frumuseţea şi puritatea pruncului din iesle, dar suntem aşa de nechibzuiţi, mereu, încât, până la Paşte suntem gata să-l răstignim din nou pe Isus, pentru a ne răscumpăra. O fi doar firea noastră de vină? Ori mediul în care trăim şi-n care luptăm să vieţuim, fiecare cu armele noastre? 
  
M-am regăsit, aici, virtual, cu o colegă şi prietenă, care, plecând „dincolo”, s-a hotărât să rupă orice legătură cu toate persoanele din trecutul ei...inclusiv cu părinţii ei “care nu s-au mişcat”, oferindu-i “calvarul comunismului”. După mai bine de 20 de ani, ne caută ea...cu emoţia de-a nu fi respinsă. Ce a determinat-o să aibă prima reacţie ori pe cea de acuma, doar ea ştie. Pe mine m-a contactat ca să mă mustre: “Cum poţi să te destăinui unei lumi întregi? Nu ţi-e teamă?” 
  
De cine să-mi fie teamă? De ce să-mi fie? Vorbesc despre viaţa mea, o viaţă reală, o experienţă din care sper să găsescă şi ceilalţi „ceva”, dacă nu poveţe, măcar să ştie cum arată un obstacol sau o clipă în care vrei, emoţional, să dărâmi universul. Alături de ceilalţi oameni vreau să povestesc mereu despre iubire şi ură, despre iertare şi credinţă, despre prietenie şi singurătate, despre suferinţă şi împlinire. 
  
Nu mă tem de ceea ce simt. Suntem mai puternici decât credem, dar mai ales mai puternici decât cred alţii că suntem. 
  
Vorbind sincer, am găsit prieteni sinceri. Recunosc, există şi oameni care ne vânează slăbiciunile, dar o fac tocmai pentru că se simt neputincioşi în faţa noastră. Niciun om corect nu atacă “din umbră” sau “pe la spate”.  
  
M-am plimbat zilele acestea, ca un pescăruş în voia curenţilor de aer. Oraşul acesta este “casa mea”, în care pot fi singură, dacă vreau, pot fi cu rude sau prieteni...sau cu întreg mapamondul. Nu trebuie decât să ies din casă. E “o lume” care te-nvăluie din prima clipă. 
  
“Ehe!!!!! Cine o să facă chef de casă nouă?” mă întâmpină, din prag, un vecin, pensionar militar, care ne aduce, aşa, de drag, tuturor, ziarele locale, ce se distribuie gratuit. 
  
“Vecina! La 16-16,30 vine zugravul, c-am vorbit cu el!” mă atenţionează, când sunt pe scările exterioare ale blocului, vecina de la 2. 
  
Două-trei vorbe, zilnic, au consolidat o relaţie nevăzută cu aceşti oameni...străini mie, la început. 
  
Abia atunci când am fost în situaţii dificile (procesele) şi m-a întrebat avocata: „cine ştie despre aceste lucruri?” mi-am dat seama că buna educaţie din familie, cu „rufele murdare se spală acasă” nu mai era valabilă. Trăim vremuri agresive, când amiciţiile durează...o noapte, dar şi când găsim prieteni adevăraţi, ne lipim de ei până la fuziune! 
  
Cred cu tărie că orice lucru durabil se clădeşte pe sinceritate, încredere...omenie. 
  
Răsplata sincerităţii...e sinceritatea! Iar dacă va fi altfel...să nu regretaţi! Doar un ticălos are tupeul să profite de candoarea unui suflet pur!...deci, nu vă merita încrederea, oricum. Iertaţi-l şi uitaţi-l definitiv! Lumea are încă destui oameni frumoşi! 
  
La început de an, vă îmbrăţişez, cu toată dragostea mea! 
  
Timişoara, 05.01.2012 Corina-Lucia Costea 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Despre sinceritate / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 370, Anul II, 05 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!