CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 240 din 28 august 2011        Toate Articolele Autorului

Despre poeta vasluiană Luminiţa SCOTNOTIS
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Despre poeta vasluiană Luminiţa SCOTNOTIS
 
Despre poezie s-a scris mult încercându-se a fi definită cât mai concret. Despre poezia feminină chiar nu pot preciza cât şi ce s-a scris. Internetul a deschis o multitudine de drumuri pentru afirmarea poeţilor de toate vârstele, de la tineri la bătrâni.
Pe Luminiţa SCOTNOTIS am cunoscut-o pe NET, şi m-a cucerit prin acea poezie simplă ruptă din realitate, redând tablouri inedite. Poate nu voi reuşi să realizez un portret complet al tinerei poete. Luminiţa se autodefineşte ca o ,,simplă adiere’’, are dorinţa sinceră de a fi pură şi inocentă, printr-un singur titlu; ,,Aş vrea să fiu un înger”.
Luminiţa SCONOTIS nu este numai poeta internetului, de unde a fost selectată să-şi publice creaţiile în volumele; Spiralele vieţii – 2006 şi; Drumurile vieţii – 2007, tipărite la Editura ANAMAROL Bucureşti, sub îndrumarea doamnei Rodica Elena LUPU, directorul editurii.
Inocenţa scrierilor Luminiţei SCOTNOTIS, este remarcată de acea declaraţie dezarmantă; ,,Ochii mei nu ştiu să mintă’’, din care izbucnesc; ,,Muguri de speranţă’’, cu ,,Nectarul tinereţii’’, pentru aşi construi un ,,regat”.
Poezia acestei tinere creatoare de frumos este o adevărată enciclopedie a vieţii care o înconjoară, şi care o trăim zilnic. Creaţii precum; ,,Crescut în parcul de copii’’, sau; ,,Vai, sărmanul bătrânel!’’, aduc in faţa cititorului aspecte ale vieţii cotidiene văzute prin ochiul sensibil al sufletului de poet, care nu trece nepăsător prin viaţă, ci caută sa contureze aspectele inedite de foarte multe ori neobservate.
Faptul că o persoană destul de tânără, scrie cu pasiune despre tinereţe, viaţă şi mediul care o înconjoară, este cum nu se poate mai frumos pentru orice fiinţă umană.
Dorinţa de a ne transpune pe hârtie scrierile noastre este binevenită şi pentru Luminiţa SCOTNOTIS, fiindcă numai aşa se va apropia şi mai mult de cititor.
A debutat în volumul antologic Spiralele vieţii 2006
Bătrânul tău coleg şi prieten Mihai LEONTE îţi urează;
 MULT SUCCES.
 
Referinţă Bibliografică:
Despre poeta vasluiană Luminiţa SCOTNOTIS / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 240, Anul I, 28 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!