CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Constantin Milea Sandu         Publicat în: Ediţia nr. 399 din 03 februarie 2012        Toate Articolele Autorului

Despre o Constitutie Universala a drepturilor omului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Vreau sa cercetez daca in lumea de azi, dupa comunism si capitalism, este posibil, pentru prima data in istorie, sa alcatuim o Constitutie Universala a drepturilor omului si un singur Stat Universal. Aceasta ne-ar putea ajuta sa depasim aceste mari crize prin care trece omenirea, sa evitam alte razboaie economice si fratricide, si in cele din urma sa reusim impreuna sa facem Marea Trecere, in sens invers, din universul tehnologic - in care suntem eliberati catre nimic - in evolutia naturala a viului, a creatiei de fiinte de lumina cu rezonante biofotonice. Adica, mai bine spus, vreau sa cercetez cum s-ar putea face Marea Trecere dintr-un univers in altul prin Arta-transformarii Primului Principiu din care s-au ivit in copilaria umanitatii cei trei eoni distincti: existenta, forma si beatitudinea. 
  
Este, oare, posibil acum, dupa infrangerea comunismului si capitalismului, sa alcatuim pentru prima data in istorie o Constitutie Universala a drepturilor omului ? Si cine ar trebui sa alcatuiasca o astfel de Constitutie universala, care sa ne ajute in viitorul apropiat sa facem impreuna Marea Trecerea din triada: materie-stelara, informatie-genetica si energie-cuantica, in triada: creatie-de-idei, procreatie-genetica si casa-casatoriilor-dintre-caste ? Da, chiar asa, avem nevoie de o noua Lege a casatoriilor dintre cele trei caste care conduc omenirea. Caci acestea sunt cele trei fericiri pe care le cauta tot omul din lumea de azi: creatia, procreatia si casa. Si in toate trei, fara nici un fel de indoiala, exista Dumnezeu. Sunt intrebari legitime si obligatorii acum pentru fiecare locuitor al Planetei, care vrea, si doreste cu adevarat, sa devina un om liber si fericit. 
  
Acum, sa fim seriosi, ori ne bucuram toti de aceste libertati si drepturi fundamentale ale omului, si construim un singur Sat Planetar in care sa functioneze un Organism Social, din care sa rezulte un om al Naturii, un om viu cu o Constiinta Universala; ori pana la urma nu se mai bucura nimeni pe pamant, si oprim acest proces extrem de dureros de globalizare a lucrurilor si de tribalizare a persoanelor intr-un singur Guvern Mondial. Cu alte cuvinte, conform principiului Hologramei energetice, ori intram cu toti in constiinta amaratului astuia de Continent secret ( sau Continenta Integrala ) euro-afro-asia-america-australia, prin cei doi Poli magnetici al Terrei, sau prin mai stiu eu ce alte intrari si iesiri prin Cerul Cristalin, la confluenta dintre plasma solara si magnetismul biotopului nostru terestru; ori murim toti gramada, prin foame, frig, frica, intuneric si negatie, pe un pamant care in orice clipa poate sari in aer.  
  
Voi fi intrebat, poate: sunt eu vreun printz sau zeu-inger sau vreun demon legiuitor, ca sa scriu despre constiinta universala si politica mondiala ? Raspund ca nu, si tocmai de aceea scriu despre constiinta cosmica si Statul Universal. Daca as fi printz sau mai stiu eu ce zeu-inger sau demon-legiuitor nu mi-as mai pierde timpul acum sa va spun ce trebuie sa faceti voi ( care va aflati deja in paradisul Guvernului Mondial si guvernati lumea prin utopia Paradisul prin distrugerea omenirii prin genocid cultural ), as face pur si simplu o Constitutie Universala a drepturilor omului, sau mi-as da demisia si as lasa pe alti Profeti sa faca Legi care sa conduca lumea aceasta, care se afla pe pamant fara centru iar in cer intr-un razboi al focului stelar. 
  
Ideea pe care vreau sa o prezint acum este de fapt simpla si veche de cand lumea. O gasiti in legislatia lui Licurg, in Cartea legii lui Manu si in ideia de adevar din Grecia antica. Aceasta Idee se cheama Aletheia. Si este, daca vreti, adevarul care nu se vede de orice muritor. Dar, cum lucrurile simple sunt greu de facut, ar trebui oare sa ne reinventam noi zei si zeite solare care sa dea legi noi oamenilor, pentru ca Organismul social sa reintre in functia lui vie si naturala ? Se pare ca acum dreptatea, adevarul si iubirea vine de la Dumnezeu prin zeii-ingeri solari care apartin fiecarui popor compatibili genetic cu lumea stiintei, artei si religiei, iar minciuna si ura vine prin zeii-demoni sublunari si razboinici, guvernatorii popoarelor inghitite deja in sfera de putere a Guvernului Mondial. 
  
Eu cred cu taria ca pana la urma adevarul si iubirea va invinge minciuna si ura. Si ca in viitorul apropiat vom declansa cea mai periculoasa revolutie spirituala a constiintei care a existat vreodata pe pamant. Acum e momentul sa intram in Jocul serios al adevarului din cele sapte-zece Carti sacre, ( sau cate or mai fi pastrate in mare secret ) si prin de-reificare secretelor din aceste Carti sacre sa putem scoate definitiv stiinta din relativitatea generala, cultura universala din subordinea lumii materiale si religia si armata de sub tutela statului. E tarziu, dar trebuie sa reforma cu orice pret din temelie „ statul leviatan „ si sa reconstruim in intregime un Stat Universal, care sa aiba la baza genomul uman reintregit, pentru a afla in sfarsit ce suntem, cine suntem, de unde venim si unde mergem. 
  
Iata de ce este imperios necesar alcatuirea unor legi noi care sa guverneze existenta, lumea, planeta si cele doua universuri in care traim acum cu totii, cu viii si cu „ mortii electrici „ laolalta. Este vorba de cele doua universuri: unul al Artei-transformarii, iar celalalt este universul tehnologic prin care, asa cum va spuneam, suntem eliberati catre nimic. Caci eliberarea tehnologica este o eliberare a omului catre nimic: nu va trece nici cinci ani si vor fi, pe pamant, sute de milioane de someri si pensionari care vor tanji dupa munca si pensi si nu le vor mai gasi nicaieri. Lucrul acesta, si ar fi de ajuns sa ne trezeasca constiinta in noi toti. Fara o Constitutie Universala a drepturilor omului, lumea de maine va arata mai rea decat visele cele mai negre al profetilor. Din fericire, datorita internetului, oamenii au inceput deja sa vada aceste profetii. Dar nu cred in ele, pentru ca exista o bariera a Marii Ignorantei peste care atomii multimii nu pot trece in acest moment greu al sfarsitului istoriei unei mari inselatorii umane. 
  
Acum, pentru ca inca mai plutim in ceata Uniunii Europene pe axa Londra- Washington, si continuam sa orbecaim prin intuneric intre un Occident mai Oriental decat Orientul si un Orient trezit care ne bate in portile de metal, iar eu v-am plictisit destul cu metafizica mea intoarsa pe dos, voi incerca in finalul acestui articol sa fac cateva propuneri concrete de legi pentru ameliorarea umanitatii. Alcatuirea lor va fi, fara indoiala, facuta de acei magistrati intelepti, cu vocatie juridica, in sensul dorit de toata lumea. Dorit nu de atomii multimii ci de acele femei speciale care se afla deja pe un nivel de constiinta avansata. Primul pas ar fi sa alcatuim cat mai repede o Constitutie Universala a drepturilor omului, aplicabila prin ONU, care sa prevada o redistribuire, pe cat posibil egala, a bogatiilor materiale pentru toate tarile de pe glob. 
  
O bogatie materiala, dar care sa fie dincolo de imaginea bunastarii materiala si a consumului nelimitat, care pentru uni bunastarea si consumul presupune o contra-valoare de 100 de euro, iar pentru altiii 1.000.000 euro pe luna. Al doilea pas ar putea fi alcatuirea unei legi de protectie sociala, minima, pentru toti locuitorii de pe glob, distribuita pe calculatorul electronic prin noile retele de socializare, pentru a incheia definitiv procesul diabolic de sclavie si de xploatare a omului de catre om. Al treilea pas ar puta fi o noua lege a casatoriilor mixte dintre cele trei caste, dupa modelul Cartii Legii lui Manu, cu modificarile de rigoare, bineinteles, cu noile paturi genetice si mai stiu eu ce alte geneze prin implant si geneze prin interferente ( dar fara implanturi uteriene, cipuri sau alte implanturi pe creierul bicameral, etc.)  
  
Si nu in ultimul rand, poate cea mai importanta dintre legi, ar fi o lege a guvernamintelor mixte, prin care fiecare natiune sa-si formeze adevarate femei vizionare, legislatoare si profesioniste, pe care sa le trimita, la cerere, in misiune diplomatica in alte tari pentru a forma acolo guverne mixte, pentru a alcatui legi noi si a reforma in intregime statele degenerate in celula LNH –lui acestora. Iar atunci cand PIB-ul unei tari nu va creste pana la nivelul mediu al clasei mijlocii la nivel mondial, sa fie imediat schimbati legislatorii si reprezentantii guvernamantului mixt trimisi in tara respectiva. Astfel, toate conflictele dintre familii, clanuri si natiuni s-ar putea rezolva in cel mai scurt timp, dezechilibrele dintre PIB-urile tarilor sarace si PIB-urile tarilor bogate, asa cum se intampla acum in UE intre Grecia si Germania, s-ar echilibra si natiunile ar reveni la stare de normalitate.  
  
Orasele din Grecia antica si republicele moderne din perioada renasterii Italiei si-au facut un obicei de a lasa alcatuirea legilor si a guvernelor in seama strainilor, si rezultatele au fost foarte bune la timpul respectiv. Este cunoscut faptul in istorie ca, atunci cand se reunesc in aceleasi persoane masculine autoritatea legislativa si puterea suverana, toate republicele, monarhiile si imperiile au decazut pana in faza finala de declansare a razboaielor mondiale, de inginerie si epurare genetica. 
  
In prima faza, la noi in tara, Ion Tiriac ar putea fi cel mai in masura sa alcatuiasca un astfel de guvernamant mixt format din reprezentanti straini. De altfel, domnul Ion Tiriac intr-un interviu recent a si spus acest lucru: „ daca ar fi sa primesc functia de prim-ministru asi alcatui guvernul din japonezi, nemti, englezi, olandezi, suedezi, poate si cativa asiatici, si cu acestia as rezolva criza din Romania. „ Partea legislativa, nu stiu de ce, de data asta, intuitia imi spune ca ar fi mai bine sa o lasam femeilor, pentru ca in urmatorii 40 de ani puterea de decizie va apartine in in proportie de 90% femeilor.  
  
Sa faca femeile legea casatoriilor dintre caste, si legea casei comune europene pentru toata lumea libera, si alte coduri penale si civile, care sa sape intr-atat de adanc in inimile oamenilor incat sa poata sa raspunda nevoilor imediate ale acestor popoare, inlantuite genetic si amestecate de-a lungul istoriei unei mari inselatorii umane, apoi zdrobite, tescuite, macinate, rupte in bucati si divizate in oameni de la zei, in oameni crestini, in oameni din oameni si in oameni fara destin. Toti, ratacitori acum, cu zeii lor in spinare, intr-un intuneric care nu se mai sfarseste, cautand o lume noua pe un pamant fara centru iar in cer intr-un razboi al focului stelar. 
  
Personal, consider ca numai o astfel de Constitutie Universala a drepturilor omului ar putea sa vindece omenirea de toate nevrozele, de toate spaimele si de toate conflictele dintre familii, clanuri si natiuni.  
  
Nu stiu ce mai asteptam, probabil, un teatru de razboi al focului stelar, in Balcani, prin scutul planetar recent instalat in Romania de americani. Sau asteptam sa ne explodeze toate stelele in cap, ca sa vada si sa simta odata tot romanul cum se fixeaza calciul in oase, la moartea unei Stele, cand iti ajunge cutitul la os, ori cand cineva iti rasuceste cutitul drep in inima. Caci nu mai e mult pana cand vom vedem cu totii cerul rasturnat si deasupra alte stele, precum focurile altor oameni-zei locuind in cer - ca sa putem porni si noi odata la drum cu zeii nostri in spinare spre Statia finala – Sfantul Soare – fara bilet de intoarcere.  
  
..................................................................................................................... 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Despre o Constitutie Universala a drepturilor omului / Constantin Milea Sandu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 399, Anul II, 03 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Constantin Milea Sandu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Milea Sandu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!