AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Daniela Lăcrămioara Capotă         Publicat în: Ediţia nr. 757 din 26 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Despre mine
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu îmi place să mă privesc în oglindă. O fac o singură dată pe zi, dimineaţa. Atunci am curajul să-mi privesc trăsăturile. Peste zi le simt. Devin moi şi se împrăştie în diferite sentimente, funcţie de oameni. Ce le-aş putea reproşa este faptul că uneori când sunt tristă ele se încăpăţanează să arate acest lucru. 
  
În fiecare zi îmi propun să fiu mai bună. Îmi aşez o bucată mare de stancă pe umeri şi încerc să urc muntele. Nu ştiu cum se face că nu reuşesc să ajung niciodată prea sus. Unul din motive ar putea fi faptul că atunci când ceilalţi mă judecă nu pot trece peste asta. Aşa încât adun cuvintele: le formulez şi le reformulez, dar nu le înaintez niciodată celor cărora le sunt adresate. Mă gandesc şi dupa o vreme întorc celălalt obraz, deci îmi aşez mai bine bucata de stânca pe umeri şi pornesc la drum. Odată cu trecerea timpului am constatat că o parte din piatră se mută în inimă.  
  
Un prieten care acum este călugar mi-a spus: ,,Tu ai o patimă, iubeşti foarte mult filmele''. Stăteam amândoi zgribuliţi în faţa Bisericii ,,Mavramol'' într-o dimineaţă târzie de iarnă şi i-am primit cuvintele imaginându-mi substantivul ,,patimă'' ca o funcţie matematică cu limite de la minus infinit la plus infinit. Apoi mi-a dăruit o carte cu poezii. Nu ştia că volumele aşezate pe noptieră sunt drogul meu de fiecare zi. 
  
Nu pot urca treptele mai sus de etajul trei. Atunci când depăşesc această graniţă degetele mele se transformă în pene, mâinile în aripi, iar trupul meu pasăre sparge geamurile. De aceea cei care mă iubesc se sperie când le povestesc acest lucru. Aşa încât pentru ceilalţi oameni care urcă sau coboară pe lânga mine, păstrez o aparenţă. Apuc cu putere balustrada, ca şi cum ea ar fi sfoara care leagă piciorul meu pasăre şi zâmbesc. Nu este un zâmbet forţat. Eu chiar iubesc oamenii.  
  
Nu consider un lucru terminat de făcut, decât dacă l-am verificat de două, de trei ori, de patru ori e.t.c. De aceea cineva întotdeauna îmi va spune : nu îţi mai dau voie să verifici. 
  
Uneori privesc lumea printr-un geam care are un defect de fabricaţie. Încremenit în tâmplaria lui veche din lemn imperfecţiunea i-a adus în colţul din dreapta jos o formă circulară asemeni unei picături de ploaie care atinge suprafaţa unei ape. 
  
Copil fiind, ochiul meu privea exteriorul prin forma aceasta deformată. Copacii aveau trunchiurile rotunde, iar oamenii oricât de hotărâţi şi serioşi mergeau pe alee, trupul lor apărea modificat asemeni imaginilor oglinzilor de la circ.  
  
Sentimentul de trecere al timpului îl înregistrez prin urmele lăsate pe braţarile şi inelele mele de argint. După un anumit interval de timp le scot şi văd dacă au mai îmbătrânit. Metalul pare că se toceşte mai mult la încheietura degetului, se deformează, iar pietrele renunţă în fiecare zi la o bucată de strălucire (aşa ca trupul unui om) căpătând o patină, pentru mine mai preţioasă decât o suprafaţă calmă, căci atunci când le voi dărui şi vor primi altă căldură, ele vor avea o viaţă, o poveste şi nu vor părea decupate dintr-o vitrină.  
  
Nu îmi place să mă privesc în oglindă. O fac o singură dată pe zi, dimineaţa, merg repede pe stradă şi îmi place să port cravate. 
  
Aşa sunt eu. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Despre mine / Daniela Lăcrămioara Capotă : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 757, Anul III, 26 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Daniela Lăcrămioara Capotă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Lăcrămioara Capotă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!