AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 817 din 27 martie 2013        Toate Articolele Autorului

DEŞERTUL DE CATIFEA (9)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

9. RECTIFICĂRI ALGORITMICE

Soarele s-a topit şi curge,aur transparent, peste ziua încinsă ca o plită.Îşi aruncă privirea îmbrobonată de vipia din jur, rămânâd parcă atârnat de cerul violet şi fără o leţcaie de nor.
Dezamăgiţi că n-au găsit nici în cer umbra salvatoare, ochii reveniră la paşii zeflemitori şi plutitori din faţă.Pe deasupra cărării din lanul de grâu:aur pierdut în verde coclit.
Rochia uşoară şi transparentă se lipea la fiecare mişcare de trupul bolovănos al fetei.Picioare sănătoase de ţărancă şcolită în târgul Ieşilor.
-Dio, mai trăieşti ori ţi-a luat căldura piuitul?
Vocea ironică a Lizei, în loc să-l trezească din canicula anesteziantă, dimpotrivă, îi spori doza de visare.Privirea ar fi înghiţit-o pe fată, bucăţică, Doamne, cu bucăţică!
Liza plutea legănat deasupra lanului de grâu , fără să-şi dea seama ce navetă senzuală făcea în capul tânărului.
Şoldurile fete îi lichefiau parcă mintea.Grăbi paşii.Şi vru să deschidă gura...Brusc, cerul se prăbuşeşte peste cei doi tineri, încleştaţi, învărtindu-se la nesfârşit, în grâul înalt şi pufos, ce se căscase dintrodată : prăpastie în verde!
Dio nu ştie ce s-a întâmplat! Aude râsul fierbinte al fetei. Îi simte carnea imaterială şi rotundă .Ultima rotire i-a despărţit iar : au ajuns în iarba verde şi grasă din vale.
Fata a rămas mai sus, pe-un dâmb pleşuv : cu picoarele desfăcute şi cu rochia agăţată de-un firicel de nor.
Nu are nimic pe dedesubt : cer întredeschis, îngeraş la orizont!  

Costel Zăgan  

 

Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (9) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 817, Anul III, 27 martie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!