CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 990 din 16 septembrie 2013        Toate Articolele Autorului

DEŞERTUL DE CATIFEA (94)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

AUTORUL S-AR ÎNTOARCE PE JOS ÎN COPILĂRIE  

 

 

După 30 de ani de căsătorie, viaţa lui Doi este un adevărat dezastru : politic, economic şi sentimental. Suntem în miezul polar al unei ierni de basm : fără lemne, făina de grâu şi de porumb- pe sfârşite, iar din vântul ce-i colindă de zor punga Dio n-ar putea cumpăra nici măcar o pâine sau o floare să i le dăruiască celei care i-a suportat singurătatea atâta amar de vreme.  

Plus că şi ţara pluteşte în derivă pe apa sâmbetei contemporane, iar cârmaciul, meşter de doi bani, e mereu plecat cu sorcova prin irealităţile limitrofe.  

 

DOAMNE, O PARTIDĂ DE SEX AR MAI SALVA, CÂT DE CÂT, DIN ONOAREA ACESTEI SĂRBĂTORI! Dar?  

 

Autorul mi-a mărturisit odată că nu de puţine ori personajele îi scapă de sub control : vorbind şi acţionând cum le taie capul, transformându-l în simplu spectator al scriturii. Nemulţumindu-l, şi-n acest caz, până-n cele mai îndepărtate pânze, pardon, pagini albe!  

Toate acestea se întâmplă ,poate , pentru a fi în ton cu zăpada de-afară ,care încearcă zadarnic să acopere rănile pământului.  

Albul strălucitor îi umflă lui Dio şi pânzele făcute ferfeniţă ale ultimei speranţe : o noapte de dragoste! Cum să înfrunte atunci zorii zilei : fără teamă şi fără prejudecăţi?  

 

 

Costel Zăgan  

Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (94) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 990, Anul III, 16 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!