AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 816 din 26 martie 2013        Toate Articolele Autorului

DEŞERTUL DE CATIFEA (8)

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

8. RETORICA LUI DRACULA

Pentru coerenţă imaginară şi perpetuă aducere-aminte reproduc textul cu titlul de mai sus: "Domnilor,nu-i clar? Românii trebuie să muncească să-şi ajungă ţara din urmă!!!"
Ca să evităm totuşi unele confuzii (prezente deja!) şi interpretări părtinitoare şi chiar răuvoitoare, câteva lămuriri sunt absolut necesare.
Personajele acestor pagini sunt ireale (imaginare!), singurul lor contact cu realitatea fiind autorul. În ceea ce priveşte întâmplările trecute, prezente şi viitoare , acestea sunt şi ele doar probabile: ţăndări din curcubeul ce leagă cele două lumi.
Să fie de asemenea foarte clar : DIO NU ESTE COSTEL ZĂGAN! Chiar dacă uneori cuvintele îl ţin în braţă, el creşte printre cuvinte!
Este cât se poate de adevărat că Dumnezeu, de cele mai multe ori , i-a făcut din durerea ce nu l-a ocolit vânt şlefuitor de imagini, însă imagini literare, dragilor!
Nu mâna, ochii scriu peisajul care îl poartă de-acasă până la şcoală şi înapoi, în bibliotecă : în faţa altor pagini goale şi puse pe şotii stilistice:
Şi-acum
pentru
posteritate

Copii

Pe locuri
fiţi
gata

START!  

 

Costel Zăgan  

Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (8) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 816, Anul III, 26 martie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!