CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 940 din 28 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

DEŞERTUL DE CATIFEA (82-87)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

82. Aminiri personalizate : UNGUREANU LIDIA  

 
"Vorbele zboară, scrisul rămâne...", spune latinul. Spui şi tu, de ce n-aş spune şi eu? Trebuia să pornesc de undeva şi- am pornit de aici.  
Nu înţeleg de ce trebuie să ne răpeşti ideile încă de pe-acum-ţi-e frică, probabil , că la sfârşitul lui 77 nu vor fi toţi aceştia pe care i-ai scris în acest caiet ?  
Dar, oricum trebuia să-mi expun ideile la un moment dat, nu? Şi gândindu-mă la ceea ce ar trebui să scriu şi la ceea ce ar trebui să spun, m-am înspăimântat : un lucru ciudat- ar fi de spus o mulţime de lucruri şi n-ar fi de scris nimic!  
N-ar fi de scris pentru că sunt lucruri fără prea mare importanţă. Totuşi , cred c-ar trebui să-ţi urez succes-atât la singular , cât şi la plural.  
Trebuie să fii optimist! Eşti? Vei fi?.................................................................................................................  
Uite că mai sunt câteva zile şi ne vom despărţi pentru totdeauna. Nu ştiu dacă mai trebuie să-ţi spun ceva, nu ştiu nici dacă ar mai fi ceva de spus.  
Oricum, cred c-ai văzut că afară-i primăvară, florile au înflorit, şi totul, dar absolut totul, e nemaipomenit de frumos!  
Însă asta o vedem cu toţii, bineînţeles, fiecare cu ochelarii lui de viitor absolvent...Aş fi vrut să-ţi scriu ceva primăvăratic-poate te dezgheţi şi tu!dar!  
Aşa că : "FII FERICIT CA AUGUST ŞI BUN CA TRAIAN!" Ajunge?...Uitam ceva : În viitor, îţi dores doar multă, multă dragoste!  
O colegă, o fostă colegă.  
 
 
83. Amintiri personalizate : BOARIU MITICĂ  
 
Stimate colega, trebuie să mă ierţi pentru toate câte ţi-am pricinuit, anul acesta şi anul trecut. De asemenea , îţi doresc multă sănătate şi mult succes în viaţă!  
Mitică, doar Mitică  
 
 
 
84. Amintiri personalizate : COHN ROMY  
 
Dragă Dio, eu nu mă prea pricep la scris şi de aceea voi fi scurt. Îşi scriu maxima găsită de mine, cu toată sănătatea: "STEAUA TA SĂ SE NUMEASCĂ FERICIRE!"  
Romy  
 
85.Amintiri personalizate : ARTIMON CORNELIU  
 
Dragă Dio, întotdeauna mi-a fost greu să scriu, şi în special, să scriu despre mine, despre gândurile şi sentimentele mele.  
Acum, deoarece timpul mă grăbeşte, fiind şi ultima oră de clasă din acest an "1976" pe care o petrecem împreună, şi pentru că trebuie să las timp şi altora să se manifeste ... voi fi scurt.  
Eu îţi doresc din toată inima împlinirea tuturor idealurilor şi dorinţelor tale , de asemenea, succes şi baftă în tot ce vei face!  
Artimon Corneliu  
 
 
86. Amintiri personalizate : STĂNESCU VIRGINIA  
 
Ne cunoaştem de un an şi jumătate şi nu pot spune că-ţi cunosc firea în profunzime. În calitate de coleg, eşti foarte bun, îţi place să-i ajuţi pe ceilalţi şi te străduieşti să înveşi bine.  
Ştiu să-ţi place foarte mult sportul şi-ţi urez rezultate cât mai bune.  
La anul, un an foarte greu pentru noi toţi, un an care într-un fel va pecetlui soarta noastră, vom avea de susţinut două examene foarte grele.  
Eu îţi urez mult succes la învăţătură , fericire şi noroc în viaţă.  
Îmi pare rău că-şi scriu atât de puţin, dar nu te cunosc prea bine şi timpul în care trebuie să completez acest caiet este , pe care atunci când îl vei deschide sunt sigură că vei avea lacrimi în ochi, este foarte scurt.  
..............................................................................................................................................................................  
Cu toate că eu sunt o fire sociabilă, trebuie să recunosc că nu prea am stat de vorbă în aceşti doi ani şi jumătate de când suntem colegi. Totuşi din câte te cunosc mi-am dat seama că eşti un băiat care nu se dă bătut cu una cu două şi căruia îi place munca.  
Faptul că-ţi place foarte mult literatura şi alături de această pasiune pui şi munca sunt sigură că te va ajuta să-ţi realizezi visul de a deveni student al facultăţii de filologie.  
Mie nu-mi rămâne decât să-ţi urez mult , mult succes în cariera literară şi te asigur că în cazul în care îţi va apărea primul volum de poezii îl voi avea şi eu, am să-ţi citesc creaţia cu toate că nu mă prea împac cu literatura.  
Multă baftă la examene şi o viaţă plină de bucuria realizărilor tale!  
Mişu  
 
87.Amintiri personalizate : CUCOŞI IOAN  
 
E greu să cunoşti psihologia unui om. Foarte greu. Totuşi...Totuşi eu am impresia că am reuşit să-ţi descifrez o parte din caracterul tău. Eşti un om. Da, în aparenţă , un om ca toţi oamenii. Dar dacă te-am studiat mai în profunzime am reuşit să descopăr la tine nişte calităţi . Calităţi ale unui om adevărat, calităţi pe care sincer să fiu nu am reuşit să le aflu la vreun alt tânăr de vârsta ta.  
Câteodată nu te-am înţeles, pur şi simplu eram uimit de reacţiile tale, dar dacă stăteam puţin şi meditam, descopeream întotdeauna sub stratul meu de nedumerire, justeţea a tot ceea ce făceai.  
Atitudinea, comportamentul şi calităţile tale deosebite te-au crescut în ochii mei; am căutat mereu în unele împrejurări să mi te am drept exemplu şi nu cred că am greşit făcând acest lucru.  
Ţin să-ţi mărturisesc că dacă o să te menţii pe această cale pe care ai pornit ai să ajungi cu adevărat un om al zilelor noastre şi cred cu toată convingerea că va fi aşa. Nu încheie înainte de a-ţi adresa un îndemn: "POARTĂ-TE AŞA CA ŞI CÂND AI FI PRIVIT DE TOATĂ LUMEA!" Şi fiindcă ştiu că ţie îţi place mult latina adaug : "AGE QUOD AGIS", ceea ce înseamnă "Fii atent la ceea ce faci!"  
Cu simpatie,al tău coleg,  
Ioan  
Dio, în primul rând te-aş ruga să nu uiţi , alături de viaţa de elev, pe cea de internist, viaţă incomparabil mai frumoasă!  
Atât cât am fost noi doi colegi voi rămâne despre tine cu imaginea unui om minunat. Nu. Nu exagerez deloc spunând aceasta, însă dacă vei face un mic efort de memorie îmi vei fi desigur recunoscător reamintindu-ţi de frumoasele noastre acţiuni realizate la internat.  
Te-am stimat totdeauna , deşi câteodată am avut şi divergenţe în păreri, dar ce să-i faci, vorba cântecului "Aşa e viaţa!"  
Dragul meu prieten, acum când metronomul îţi bate în timpane ultimele secunde ale vieţii de elev eu rămân cu singura impresie despre tine că eşti un om adevărat şi am încredere în posibilităţile tale de a depăşi greutăţile vieţii.  
Sper că peste câţiva ani să pot cumpăra şi eu o carte de versuri. Autor? DIO. CRED CU CERTITUDINE CĂ AŞA VA FI! Pâna atunci s-auzim de bine.  
Cu prietenie,  
Ioan  
 
Costel Zăgan  
Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (82-87) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 940, Anul III, 28 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!