CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 814 din 24 martie 2013        Toate Articolele Autorului

DEŞERTUL DE CATIFEA (6)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

6. O VREME DUBIOASĂ

...Să nu scoţi niciun câine afară: în ploaia mohorâtă şi plină de jegul condiţiei umane.Da, da, da: nu-i nici o exagerare !Animalul te atacă de obicei din faţă, omul târându-se după acelaşi instinct al supravieţuirii, n-are nici o regulă : îţi dă lovitura de graţie (pe) unde apucă!
Cine are urechi de auzit să le ciulească!Nu-i ...uman să trăieşti cu spatele la destin: şi indiferenţa îl poate provoca.Mai ales indiferenţa îl provoacă!
Colectivul în care-şi face veacul Dio este unul relativ mic : pot să se hrănească toţi în bună înţelegere şi imparţialitate din acelaşi ou.Acelaşi ou?!Poate oul dogmatic al lui Barbu,deşi nu aş băga mâna-n foc nici pentru ăsta.Însă până la urmă orice ou poate fi spart, mai ales dacă este destinat consumului în comun : albuşul vouă , gălbenuşul mie!
-Ce oră se desfăşoară aici?
Dio vede secundele cum ies una câte una din ceasul electronic de la mâna stângă şi cum încep,neruşinatele , să se întindă pe pajiştea unde era cu elevii "în documentare" : culegeau cu toţii informaţii proaspete pentru o compunere liberă.
Dintrodată secundele dispar cu toate în pământ , pe lângă firele de iarbă care înţeapă timid pojghiţa de aer din proximitatea solului.
Un abis dezolant zguduie amiaza din rădăcini . Copiii îşi cască ochii la noul-venit , încercând zadarnic să-l înghesuie în peisajul orei.Era deja o persona nongrata!
Şi ca şi cei mici (!) , Dio avea mai multă încredere în propria simţire decât în "raţiunea" colectivă.
Noul-venit era catapultat de la o margine la alta a peisajului.Hăul apropierii îl înghiţi până la urmă,bucată cu bucată : cap,burtă şi membre!  

 

Costel Zăgan  

Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (6) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 814, Anul III, 24 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!