CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 814 din 24 martie 2013        Toate Articolele Autorului

DEŞERTUL DE CATIFEA (5)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Prezentul ca aducere-aminte  
 
Dio a ajuns profesor : scriu asta şi parcă-l văd pe protagonistul acestor rânduri cum aleargă să-şi prindă din urmă soarta ! Însă ea-i peste tot , pur şi simplu te-mpiedici unde vrei şi unde nu vrei de soartă.  
Iat-o de pildă făcându-şi mendrele chiar în debutul mileniului III : într-o zi de primăvară adusă cu pluta chiar din miezul iernii.  
Pare-mi-se destinul lucrează cu de-amănuntul, cu de-a măruntele, cu amărâtul de mine!  
DIO CEL AMĂRÂT : sau CAVALERUL PERFECT AL AMĂRĂCIUNII!  
Şi al cauzelor pierdute.  
Oare mi-am sacrificat tinereţea pentru nişte tâmpiţi ?! Şi individa asta din faţa mea, că doamnă nu-i pot spune în niciun caz , de ce-o fi adunat toată mânia din lume în vorbele ei colţoase ? De fapt, sărăcuţa-i nevinovată : biet instrument inconştient al sistemului ! O piuliţă acolo şi-atât!  
-DOMNULE PROFESOR!!!  
Gura-i turuie ca o meliţă , strivind de-a valma totul : bucăţi mai mari sau mai mici din jurul meu , din programa şcolară , din caietele elevilor, din sudoarea mea împuţită de dascăl de ţară, din satul ăsta care mi-a liorpăit primii şi cei din urmă fiori de dragoste, din cerul ce-şi întinde neruşinat frumuseţea albastră deasupra satului, din îngerul meu de pază care-a fugit mâncând pământul urmărit de ţipetele cristaline ce ies din această gură a iadului.  
Eşti un nimic, domnule, un nimeni, un excremente cu ochi ! Faci degeaba umbră pământului ! Ce spun eu, n-ai nici măcar o umbră acolo, cât o fi umbra de mică!  
Umbli brambura agăţat de gâtul vieţii!  
Şi mai pretinzi că iubeşti limba română : prostii!  
Hai spune dom ' profesor : CÂT FAC DOI ORI DOI ÎN LIMBA ROMÂNĂ?  
Vezi că nu ştii? Vezi că eşti un tâmpit? Ia-ţi boarfele astea de poezii şi du-te învârtindu-te acasă! Poate că ai acolo vreun animal care te-ascultă ! Vreo găină mai cititoare ! Că eu mi-s sătulă până-n gât de aerele tale geniale!  
Auzi : GENIALE! TÂMPITULE!  
Stai şi dormi în faţa copiilor ! Nu ştiu cum nu ţi-e ruşine să visezi ziua-n amiaza mare ! Ce-i tot dai cu analize-n sus şi analize-n jos!?  
Mai bine pune mâna pe-o metodică mai actuală, vezi simţi ceva ?  
MĂGARULE! N-o mângâia, că nu-i femeia ta!  
 
Asta e : poţi extrage amintiri şi din prezent. Amintiri pe care să le trânteşti în faţa marelui necunoscut care-i viaţa. Sau moartea.  
 
Care eu, mă, nu vezi că eşti un zero absolut, un nimic ambulant !? Zău dacă nu are dreptate abisul din faţa ta !  
 
P.S. Dragă cititorule, Dio se bucură dacă ţi-a plăcut ! În momente de cumpănă, Dio recurge la o armă imbatabilă : POEZIA ! Şi ţine ? Habar n-am.  
 
Costel Zăgan  
Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (5) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 814, Anul III, 24 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!