CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 862 din 11 mai 2013        Toate Articolele Autorului

DEŞERTUL DE CATIFEA (40)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

40. RECONSTRUIND CAPITALISMUL ROMÂNESC (2)  
 
Dio are, după cum s-a constatat de către compatrioţi,câţiva ani buni de când vacanţa de vară şi-o petrece reconstruind capitalismul autohton. Capitalismul cel mai original din Europa de est: de după ,bineînţeles, anul de graţie 1989. Capitalism condimentat c-un program pe măsură...de sălbatic!Program ce se tot întinde dincolo de 12 ore pe zi. Luni.Marţi.Miercuri.Joi.Vineri.Şi,nu de puţine ori,sâmbătă.  
Şi tot aşa vară de vară s-a calificat ca salahor.Expert.Unul dintre puţinii pe care-i are România noastră dragă în domeniul respectiv.Solicitat şi solicitant.  
-Dom`profesor! Dumneavoastră aţi fost şi director, mi-aţi fost şi diriginte,cum să vă iau la muncă!???  
-Pentru că te rog EU! FAC ORICE: unde-mi spui acolo muncesc!  
-Bine.Bine,luni dimineaţa ne întâlnim în centru. Am să văd atunci cu ce maşină veţi merge.  
Luni cu noaptea-n cap,prospăt bărbierit,c-o geantă pe măsura evenimentului,cu nelipsitul căţel şi rotofeiul purcel cu apucături socialiste,Dio patrula pe şoseaua de centură a satului. Centură găurită de forfota matinală a tinerilor re-constructori.Foşti ciobani sau liber-schimbişti în satul lui Dio,ori în împrejurimi.Majoritatea dintre ei îi fuseseră elevi: mai buni sau mai slabi la învăţătură.Toţi însă hotărâţi să-şi dea sudoarea pentru pâinea cea de toate zilele!  
Maşini grăbite treceau în ambele sensuri : dinspre trecut (sat/oraş) ori dinspre viitor (oraş/sat)!  
-A!!!Dom`profesor?!În concediu? În concediu?  
-Ba la muncă,măi Ghiţă!Mai aveţi vreun loc liber?  
-Pentru Dumneavoastră avem chiar şi două!Nu ştim însă dacă o să vă ţină...pana!  
-Ţine,Ghiţă,că-i de oţel! Marfă românească:sută la sută!

Costel Zăgan
 
 
Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (40) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 862, Anul III, 11 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!