CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 857 din 06 mai 2013        Toate Articolele Autorului

DEŞERTUL DE CATIFEA (37)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

37. DESTINUL ESTE ABONAT LA TOATE EXAMENELE VIEŢII  

 

 
Dio, este pregătit-nu este pregătit, trebuie să dea examene. De parcă ar avea abonament: anual. Câte două-trei cel puţin! Chiar dacă prin finalitate se suprapun, ele se susţin, paradoxal, separat. Mă rog,altă vânare de vânt.Căci pustiul se reinstalează imediat în punga ce se identifică până la confuzie cu clepsidra zădărniciei!  
Din nimic ne-am născut, în nimic ne întoarcem: în fiecare clipă. Trafic de agonie.Poate acesta este adevăratul nume al viermuielii metafizice din jur: prinde sensul şi ia-l de unde nu-i!  
Omul? Un ghem de nervi artizanali! Hai să suferim cât mai artistic posibil : e ziua de naştere a nebuniei! Hei, tu, ce vrei să ne spui cu normalitatea ta depăşită? Ne obstrucţionezi prezentul.Hai, valea! Ia-ţi viitorul de aur şi lasă-ne să trăim! La voia întâmplării.  
Pianul nefiinţei are clapele însângerate : ce înger cântă simfonia destinului acum?!Aripile golului plutesc printre note.  
Când ţi-a murit Dumnezeul, omule? Marchează!Ori, dacă mai are vreun rost, îngenunchează!  
Femeile, ca nişte zăbrele metafizice, te-ajută să-ţi suporţi absenţa.Până la urmă tu eşti marele absent! Taci şi scrie, chiar dacă-ţi vine să urli din toate cuvintele pe care le-ai înghiţit o viaţă.O viaţă şi-o moarte!  
Cel mai mare duşman al meu scoate fum şi flăcări în infernul din mine, nu în ceilalţi!  
Uneori şi învierea este tot moarte, o moarte asumată cu toate fibrele fiinţei tale.În acest caz,poate că moartea ar fi adevărata înviere : MORI SĂ TE NAŞTI!  
LUA-V-AR NAIBA DE NEBUNI, CĂ NICI EU NU-S MAI BUN!  
 
Costel Zăgan  
Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (37) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 857, Anul III, 06 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!