AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 849 din 28 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

DEŞERTUL DE CATIFEA (31)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

31. DIO, INTERNIST

Apele încet-încet încep să se liniştească. Să intre în matca normalităţii. Somn-deşteptare-înviorare-masa de dimineaţă-program administrativ-şcoală-masa de prânz-meditator-program de seară-masă- meditator-somn.
Terasa internatului. Amiază. Băieţi şi fete. Încolonaţi."Fosila"-i de jurnă.Prin urmare, băieţii intră primii. Ne-am aşezat la masa a doua: eu şi ceilalţi doi "luptători", Simi şi Leo. La prima, un puşti dintr-a patra de la muzică.
-Hai, sus băiatul, ai loc suficient la ultima masă! Un tip bine legat, tot de la "arte", tocmai încerca să facă rocadă între prima şi ultima masă.
Siderat, Dio ţâşni în picioare obligându-l pe puşti să revină la prima masă.

- CE FACI, ŢĂRANE ?!?

Cel care iniţiase buclucaşa rocadă nu termină de rostit ultima vocală şi gesticulând zadarnic din ambele braţe nu reuşi să se ferească de croşeul de stânga al lui Dio , receptat în bărbie, în vreme ce ,aproape simultan, o directă de dreapta îi fractura nasul.
Sângele izbucni ca un ecou al ultimului cuvânt: ţărane!
Bucătăresele,vreo trei, precum şi "Fosila" s-au bulucit în jurul eroilor ad-hoc ţipând isteric:
-Criminalule, ai spart nasul băiatului!
Simi şi Leo îşi sustrăgeau din mulţime , nedumeriţi şi ei, prietenul devenit brusc...SPĂRGĂTORUL DE NASURI!  

 

Costel Zăgan  

Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (31) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 849, Anul III, 28 aprilie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!