AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 838 din 17 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

DEŞERTUL DE CATIFEA (24)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

24. CÂND SE CONJUGĂ VERBUL A IUBI (lll)

Deşi brunetă sută la sută, Florica nu-i ţigancă .Părul mioritic, se lasă mângâiat numai de vânt şi de pânza albă ce-i mai domoleşte sălbăticia întunecată. Faţa prelungă şi măslinie pare desenată în jurul ochilor mici şi iscoditori.
Trupul îi este bine proporţionat : şoldurile nedepăşind linia armonioasă a coapselor ; mijlocul pare o clipă prea subţire ca imediat să se piardă în alte rotunjimi ameţitoare. Cum se poate , Doamne, ca o fată să aibă atâtea prăpăstii armonioase!?
Sânii Floricăi pun în balanţă iadul şi raiul oricărui privitor. Fermitate şi picaj! Aripi gata de înălţare şi mere ale păcatului de-a pururea originar!
Ce ameţitor saltă când se prinde în horă la vreo sărbătoare : şi cerul îi face loc ! Ochii băiatului păreau suspendaţi între două lumi : o lume prinsă în hora timpului şi o singurătatea ce le devora celor doi tineri prezenţa!
Viorica , cealaltă vecină a lui Dio, e c-un an mai mică. Însă e mai dolofană ş-i place la fel de mult hora şi să petreacă de câte ori are ocazia!  

 

Costel Zăgan  

Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (24) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 838, Anul III, 17 aprilie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!