AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 830 din 09 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

DEŞERTUL DE CATIFEA (18)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

18.ÎNSEMNĂRILE UNUI ADOLESCENT ÎNFUMURAT (I)

5.X.74.E ora 10,30 p.m. Mă aflu în meditatorul internatului liceulului A.T.L. Sunt elev în anul II B. E linişte. Etajul III. Şi totuşi eu nu-mi găsesc liniştea! Totul îmi pare ostil...sau aproape totul. Caut. Caut ceva care să mă transpună în rolul unui mare deschizător de drumuri. Privitor prin ferestrele viitorului. Caut pe cineva căruia să-i spun ce doresc, ce aş dori să fac. Dar nimeni şi nimic nu-mi aude chemarea mută! UNDE-OR FI OAMENII?
IUBIREA-multe s-au spus şi scris despre acest sentiment! Mai curând, multisentiment!...Iar prietenia, este unul dintre cele mai frumoase şi mai nobile sentimente ce-l caracterizează pe om.
8.X.74. Viaţa este frumoasă când în jurul tău e bucurie, fluid îmbălsămător ce se revarsă peste graniţele artificiale ce le tot ridicăm între noi!
Lumina din noaptea ce ne înconjoară este de negăsit. Noaptea din somnul raţiunii? Bucuria precede plânsul, durerea este anterioară fericirii.
9.X.74. De astăzi încep să fac iar lupte libere. M-am programat pentru miercuri (joi am atelier), sâmbătă şi duminică (dimineaţa). Doresc să fac antrenament în adevăratul sens larg al cuvântului. Şi o să-l fac! Vreau să am o constituţie robustă, rezistentă la micro şi macroprimejdiile ce ne pândesc la tot pasul.
La masă, am căzut pe gânduri. Faţa îmi era,ereditar, întristată. O colegă, C.E., M-A ÎNTREBAT CE FAC ŞI DE CE SUNT TRIST? I-am răspuns ca un neghiob că nu sunt trist.
Totul reintră în normal. Trebuie să citesc cât mai mult posibil! Aş dori să-l citesc pa Shopenhauer şi probabil pe Feurhach.
Ce poate însemna starea în care mă aflu de câtva timp? Nostalgice visări? Melancolice aşteptări? Răutatea şi meschinăria acestei lumi? Cine e rău? Ce e răul? Ce este rău?
13.X.74.Există un secret al celebrităţii?  

Costel Zăgan  

Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (18) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 830, Anul III, 09 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!