AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 819 din 29 martie 2013        Toate Articolele Autorului

DEŞERTUL DE CATIFEA (11)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

11.O LUNĂ NOUĂ FĂRĂ-UN SFERT

-Tiptil-tiptil eu a să iau dealul la-ntrebări : spre casă!
-Ba nu te duci nicăieri, punctară în cor cele trei.
Dio răsuflă uşurat , aşezându-se pe scaunul adus de Mărioara . Sora Lizei are cam aceeaşi înălţime . Se mişcă fără încetare , ca o zvârlugă,intrând şi ieşind din bucătăria de vară.
-Luaţi câte-un pahar de vin , să vă mai răcoriţi!
- Vrei să vezi unde eram acum două săptămâni ? Surorile , în ţinuta de plajă a Evei , râdeau cu gura până la urechi , de la sute de kilometri depărtare. Trupurile bronzate ale fetelor făcu soarele să mai strălucească , printre frunzele nucului , câteva clipe.
-Hai să terminăm de mâncat în casă ! Nu se mai vede nimic.
-Săru`mâna!
Ecoul balansă lumina lămpii între cei patru pereţi întunecaţi ai camerei de dormit . Nu se mai aude nimic , numai respiraţia somnoroasă a celor două surori . Uşa dintre camere era întredeschisă.
Se dezbrăcă şi intră gol în patul răcoros . Îşi aminti de lampă . O stinse încetişor.
Se trezi când o rază îi intră în ochi : nenorocita , tocmai aici şi-a găsit locul!Lumina lunii mătura odaia mai ceva decât a lămpii stinse! Ieşi furişându-se afară. Înconjură casă şi ieşi în iarba întunecată din faţă.
Apoi intră din nou în ogradă . O siluetă fantomatică ţinea cerdacul să nu se clatine. Dându-şi seama că-i gol , dădu să iasă iar. O şoaptă îl opri:
-Dio! Era Liza, doar în cămaşa nopţii!  

 

Costel Zăgan  

Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (11) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 819, Anul III, 29 martie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!