CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Descoperire revoluţionară a doctorului Frederic Zenhausern de la Universitatea din Arizona privind stabilirea rapidă a ADN-ului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Coautor al multor publicaţii ştiinţifice (peste 70), profesor la Universitatea din Arizona şi cercetător la Centrul de Cercetare Tehnologică din Chandler, Arizona, Frederic Zenhausern, face progrese remarcabile în ştiinţa investigaţiilor din domeniul criminalistic (crime-scene investigation). Munca sa pentru îmbunătăţirea medicinei şi siguranţei naţionale îl recomandă ca pe un nume de referinţă în ştiinţă.  

Cu un Masterat în Administrarea afacerilor – Finanţe (MBA) de la Universitatea de Stat din New Jersey şi un Doctorat în Fizică Aplicată, obţinut la Universitatea din Geneva, Elveţia, dr. Frederic Zenhausern şi-a început activitatea ca director fondator al Centrului pentru Nanobioştiinţă Aplicată la Universitatea de Stat din Arizona, Institutul pentru Biodesign.  

„Ne apropiem de migrarea CSI (crime-scene investigation), din laborator, la locul crimei”  

Datorită cercetărilor lui Frederic Zenhausern, în viitorul apropiat ADN-ul va putea fi identificat cu ajutorul unor instrumente de dimensiune mică, astfel încât autorităţile nu vor mai fi nevoite să aştepte mostre din laborator.  

Prin urmare, testul ADN va putea fi făcut în maşina poliţiei sau la graniţă, de către oficiali ai serviciului de emigrări. Aceştia vor putea identifica, astfel, mai uşor teroriştii sau infractorii.  

 

 

„Ne apropiem de migrarea CSI (crime-scene investigation) din laborator la locul crimei” – a declarat Zenhausern, care îndeplineşte în continuare, funcţia de director al Centrului de Nanobioştiinţă Aplicată şi Medicină la UA’s College of Medicine din Phoenix, Arizona.  

 

 

 

FBI-ul este interesat de noile instrumente de stabilire a ADN-ului!  

După ce a încheiat un contract cu FBI-ul, echipa lui Frederic Zenhaustern a elaborat instrumentele de ADN în colaborare cu o companie europeană.  

Tehnologia testului ADN rapid este verificată în laboratoarele de poliţie din SUA şi Europa. Instrumentul va putea fi comercializat în decurs de 18 luni, potrivit omului de ştiinţă din statul Arizona, SUA.  

Din laborator, la locul crimei – Teste rapide de stabilire a ADN-ului.  

Noua metodă de testare va fi mult mai rapidă decât cea tradiţională. În momentul de faţă, timpul de identificare al ADN-ului, după ce este luat de la locul crimei, durează până la două săptămâni, însă cu noul instrument minimizat, acelaşi proces poate fi redus la două ore.  

De asemenea, în cazul în care la frontieră există persoane suspecte, autorităţile vor putea afla imediat dacă acestea au cazier sau dacă se află în baza lor de date. Potrivit doctorului Zenhausern, această metodă este mult mai precisă decât amprentarea.  

Adiacent cu aceasta, instrumentul portabil de testare ADN poate funcţiona în caz de dezastre naturale (de exemplu la cutremur), servind la identificarea victimelor.  

Domeniul de cercetare al lui Frederic Zenhausern este unul mai extins.  

Zenhausern efectuează cercetări şi în medicină, studiind metode de individualizare a tratamentului pentru cazurile în care persoana suferă de pe urma radiaţiilor cancerigene.  

Aceste informaţii pot fi folosite şi în tratarea victimelor în cazul unor expuneri nucleare (de exemplu, dacă se detonează o bombă).  

„Tratamentul individualizat va fi folosit în munca cu «gerome», o hartă ce arată construcţia genetică a persoanei. Astfel, vom putea să îi administrăm pacientului un cocktail de medicamente corespunzător profilului său personal” – susţine omul de ştiinţă.  

Energie electrică pentru avioane  

Frederic Zenhausern este, în acelaşi timp, autorul unui program finanţat de „Science Foundation Arizona” şi compania „Boeing”, care vizează folosirea combustibilului curat la avioanele comerciale şi militare, pentru a genera energie electrică.  

Dl. Zenhausern deţine funcţia de investigator senior adjunct la „Translational Genomics Research Institute”.  

Frederic Zenhausern – un cercetător cu o bogată experienţă  

„Doctorul Zenhausern este unul din cei mai originali, creativi şi ingenioşi cercetători cu care am lucrat în ultimii peste 30 de ani” – a declarat dr. Jefrey Trent, preşedintele Institutului de Cercetare ştiinţifică.  

Frederic Zenhausern deţine, de asemenea, o serie de funcţii în cercetare, printre care se numără cea de Visiting Scientist, la Centrul de Cercetare IBM „T. J. Watson” din New York, cea de şef al grupului pentru măsurări fizice, la Firmenich Inc., New Jersey, sau de vicepreşedinte pentru tehnologii avansate la Alpha-MOS America, Inc., New Jersey şi cea de manager pentru fizica microdispozitivelor, la Motorola Labs, Arizona.  

 

Octavian CURPAŞ
Phoenix, Arizona
 

august 2010  

 

Referinţă Bibliografică:
Descoperire revoluţionară a doctorului Frederic Zenhausern de la Universitatea din Arizona privind stabilirea rapidă a ADN-ului / Octavian Curpaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 264, Anul I, 21 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Curpaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Curpaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!