CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Atitudini >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1099 din 03 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

DEGHIZAT, CĂUTÂND UN LOCAL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

DEGHIZAT, CĂUTÂND UN LOCAL  

 

Sătul de monotonia din apartament, mi-am zis că pot face şi eu o aventură fiind deghizat! Birturi sunt destule în cartierul nostru. Cam blocul şi birtul! Am găsit prin uscătorie o şubă veche de miner de vreo 35 ani. Nişte cizme de cauciuc de la un vecin care le avea pentru partidele de pescuit. La altul am găsit nişte pantaloni de pufoaică cam rupţi şi o căciulă destul de veche cu care îmi acopeream fruntea şi urechile. Am găsit şi o creangă care mi-am făcut-o drept baston. Cum eram ne bărbierit, am plecat după ce s-a înserat bine, să găsesc un local unde să văd cum voi fi servit! La primul birt unde am intrat cineva m-a întrebat;  

- Ce vrei bă nespălatule? M-am uitat în jur şi nu am văzut pe nimeni, ceea ce însemna că mie mi s-a adresat acel cineva. Am tăcut şi am început să înaintez spre barul birtului, dar un individ m-a oprit şi mi-a spus pe un ton destul de dur, să caut alt local căci nu sunt îmbrăcat ,,adecvat”! Nu am avut ce să fac şi am ieşit să caut alt local. După ceva mers, am intrat în alt local ce nu mi se părea nici bun, nici de ultima speţă. Aici am reuşit să mă aşez la o masă şi un fel de ospătar destul de tânăr, îmbrăcat numai într-un pulover m-a întrebat;  

- Ce vrei moşule?  

- Ceva de băut zic eu destul de timid. Aş vrea o cinzeacă de votcă vietnameză. Improvizatul ospătar s-a uitat mirat şi lung la mine!  

- Omule de unde vii? De votcă din asta nu am auzit, dar pot să te servesc cu un rachiu sau poţi comanda altceva.  

- Havana Club aveţi? Întreb eu. Atunci cel cu care discutam a fost amabil şi m-a întrebat;  

- Câţi bani ai la tine moşule? Ia arată-mi portofelul! Cum venisem pregătit cu nişte mărunţiş, am început să mă caut prin buzunar, scoţând mai multe monede de la 1 ban până la 50 bani. Tipul se uita atent la sumă ce încercam eu să o adun. Mirat acesta a strigat la mine;  

- Cu ăştia vrei să bei Havana Club? Hai ia-ţi vreascul ăsta cu tine şi caută alt local. Nu am avut ce face şi mi-am luat aşa zisul meu baston şi am plecat. Mi-am zis că nu trebuie să mă îndepărtez prea mult de locuinţa mea. Am făcut o ultimă încercare la un birt la care cea mai scumpă băutura era un fel de coniac care putea fi confundat cu orice, numai cu adevăratul coniac NU! Nu am apucat să trec pragul acestui birt şi să mă apropii de bar că cineva m-a recunoscut. Asta m-a făcut să nu mai comand nici un fel de băutura prefăcându-mă a căuta pe cineva şi din acest motiv m-am deghizat astfel. Am plecat imediat spre casă încheindu-mi aventura mea.  

Cu această ocazie mi-am adus aminte de vestitul Nastratin Hogea cu ale lui poveşti despre haine şi oameni.  

 

Referinţă Bibliografică:
DEGHIZAT, CĂUTÂND UN LOCAL / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1099, Anul IV, 03 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!