CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Defeses Fine Arts Agency         Publicat în: Ediţia nr. 679 din 09 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Defeses Fine Arts PR Agency - UIVERSITATEA DIN MADRID - CONFERINŢA DESPRE OPERA PICTORULUI DE ORIGINE ROMÂNĂ BARUCH ELRON
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Joi, 8 noiembrie 2012, a avut loc la Universitatea Complutense din Madrid o conferinţă despre opera pictorului de origine română Baruch Elron (1934 – 2006), organizată de Editura Niram Art.  
In cadrul conferinţei „De ce Baruch Elron este Baruch Elron?” au luat cuvântul Prof.Dr. Fernández Vigo Ramos, Prof.Dr. Jorge Saraiva, Prof.Dr. Antonio Sequeiros, Prof.Dr. Jose Granados García, Prof.Dr. Roberto Ángel Rubio şi Prof. Dr.Javier Rodríguez Crespo.  
 
Născut în 1934 la Bucureşti, într-o familie de evrei sefardiţi, Baruch Elron este cunoscut pentru pictura sa aparţinând realismului fantastic, cu puternice influenţe suprarealiste. Opera sa este cel mai bine înţeleasă ca o punte între Orient şi Occident, cu un limbaj influenţat de mistica iudeo-creştină, în timp ce expresia sa artistică aduce aminte de Renaşterea Italiană. Mesajul operei sale este profund optimist, pictorul păstrându-şi speranţa în viitorul fiinţei omeneşti.  
 
Expoziţii postume au avut loc în Israel, Franţa, Monaco şi în Romania. In 2011, picturi de Baruch Elron au putut fi admirate în cadrul expoziţiilor colective Spiritul Artei de la Londra, în 2012 la Viena iar în octombrie 2012, în cadrul celebrului Salón d'Áutomne de la Paris.  
 
Mai multe informaţii:  
Editura Niram Art, Madrid  
sau la  
 
Defeses Fine Arts PR Agency  
Madrid  
9 noiembrie 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Defeses Fine Arts PR Agency - UIVERSITATEA DIN MADRID - CONFERINŢA DESPRE OPERA PICTORULUI DE ORIGINE ROMÂNĂ BARUCH ELRON / Defeses Fine Arts Agency : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 679, Anul II, 09 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Defeses Fine Arts Agency : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Defeses Fine Arts Agency
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!