CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Defeses Fine Arts Agency         Publicat în: Ediţia nr. 1053 din 18 noiembrie 2013        Toate Articolele Autorului

DEFESES FINE ARTS AGENCY - EDITURA MADRILENĂ NIRAM ART PREZINTĂ PATRU SCRIITORI SPANIOLI LA BUCUREŞTI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Comunicat de presă  
 
Editura Niram Art, înfiinţată la Madrid, în anul 2009, lansează un nou proiect de schimb cultural între Spania şi România. În cadrul acestui proiect, operele mai multor scriitori spanioli vor fi traduse şi publicate în România, iar numeroşi autori români vor fi prezentaţi şi publicaţi în Spania.  
 
Astfel, patru scriitori spanioli vor fi prezenţi la Bucureşti cu ocazia prezentării operelor lor în limba română. Lansările vor avea loc la Librăria Dalles, pe 20 noiembrie şi la Muzeul Literaturii Române, pe 21 noiembrie 2013. Cei patru scriitori, Anthel Blau, Antonio Mateos Muñoz, Elimaida Vargas Paz şi Dimitra Agelopoulou, vor fi prezentaţi publicului român de Horia Barna, hispanist, traducător, editor, directorul ICR Madrid între anii 2006 - 2010 şi de Dan Caragea, critic literar, lusitanist, traducător şi editor.  
 
Cărţile, două de poezii, un roman şi un eseu, abordează problematici de actualitate şi critică. În „Din spatele privirii”, viziunea poetică a Elimaidei Vargas Paz despre violenţa în familie prezintă o situaţie tristă cu care atât Spania, cât şi România se confruntă. Continuând într-un ton nostalgic, Antonio Mateos Muñoz vorbeşte despre efemeritatea existenţei în “Scrisul absent”, iar Dimitra Agelopoulou, autoare de origine greacă în limba spaniolă, pledează pentru întoarcerea la o “Viaţă primitivă”, simplă. În „Zburând prin cerurile interioare”, entuziasmul cu care Anthel Blau îşi ghidează cititorii către o conştiinţă matură, a cunoaşterii de sine, oferă un răspuns optimist întrebării despre evoluţia omului.  
 
Moderatorul evenimentelor va fi scriitorul de origine română Fabianni Belemuski, traducătorul operelor, iar lectura fragmentelor va fi realizată de Andreea Niram (Marketing Cultural Espacio Niram - Madrid).  
 
Pe 21 noiembrie, în cadrul evenimentului organizat la Muzeu Literaturii Române, poetul Paul Vinicius, editor la Muzeul Literaturii Române, va vorbi despre poezia spaniolă contemporană, făcând referire la scriitoarea Elimaida Vargas Paz şi la poeta Dimitra Agelopoulou.  
 
Operele selectate de editura Niram Art constituie începutul unei colaborări pe termen lung, în ambele direcţii, între cele două ţări. În sensul acesta, la începutul anului 2014, vor fi prezentate la Madrid două volume de poezii ale poeţilor Adrian Păunescu şi Paul Vinicius. Până în prezent, Editura Niram Art a publicat în Spania mai multe opere literare de autori români, atât poezie, cât şi proză, traduse în limba spaniolă, care au beneficiat de recenzii în reviste de specialitate, au fost prezentate la târguri de carte şi au avut parte de un răspuns favorabil din partea criticii spaniole.  
 
D.E.F.E.S.E.S. Fine Arts Agency  
Madrid, Spania  
18 noiembrie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
DEFESES FINE ARTS AGENCY - EDITURA MADRILENĂ NIRAM ART PREZINTĂ PATRU SCRIITORI SPANIOLI LA BUCUREŞTI / Defeses Fine Arts Agency : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1053, Anul III, 18 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Defeses Fine Arts Agency : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Defeses Fine Arts Agency
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!